rejsetag

Det kan være svært at være opfindsom, når det kommer til årets sommerferie, for man vil gerne et sted hen med mange gode oplevelser og som passer til ens behov og ønsker. Men samtidig vil man heller ikke betale for meget, eller være et sted der er for ødelagt at turister. Derfor er her samlet 3 gode forslag til din næste ferie.

Porto i Portugal

 

Portugal

I Portugal vil man opleve at kunne besøge mange dele, som ikke er præget af turisme. Og landet har da også alt at byde på, fra lækre sandstrande ved Algarvekysten fyldt med turistmål, til det østlige område Alentejo hvor man vil føle at man er kommet tilbage i tide, også til storbyferie i enten Porte eller Lissabon.

Alentejo i Portugal

Portugal er et af de lande som man kan besøge hele året rundt, da der er rigtig varmt om sommeren, men en passende temperatur til f.eks. golf om vinteren. Og hvis man er til naturoplevelser, er Portugal et helt fantastisk og undervurderet sted.

På vestkysten fra Sagres til Setubal vil man opleve alle surferes paradis, med endeløse strand og godt surfervejr. Hvis man er mere til kulturelle oplevelser, kan man opleve i Sintra opleve prægtige paladser, eller den gamle historiske by i Obidos. Og så er der selvfølgelig også Portugals hovedstad, Lissabon som byder på masser af kultur og historie. Sidst men ikke mindst må man ikke snyde sig selv, for at besøge den portugisiske ø Madeira som er fantastisk hele året men som flere og flere turister også får øjnene op for.

Madeira i Portugal
Madeira i Portugal

Det portugisiske køkken har mange lækkerier at byde på, og man kan ved kystbyerne ofte få alt for fra havet f.eks. er portugiserne stærke i blæksprutte, kæmperejer, østers, og krabber. Og hvis man tager længere ind i landet, vil man kunne opleve, det mere traditionelle portugisiske køkken. Dette består af lækre lokale oste, skinke, eller ny indfanget vindsvin.

Og så vil man i Portugal også kunne få billig lokal vin, som man kan nyde dernede eller tage et par flasker med hjem af.

Italien

Italien har meget mere at byde på end folk lige går og tror, og er helt sikkert et besøg vejr. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at maden og vinen i Italien er helt i særklasse.

Men du kan i Italien også finde smukke seværdigheder, også er det jo ikke længere væk end du kan køre dertil hvis du ikke er til flyveture. Landet har alt fra smukke ruiner i storbyen Rom, til vinmarker så langt øjet rækker i Toscana, for ikke at glemme vulkanen Etna på naturskønne Sicilien.

Etna på Sicilien
Etna på Sicilien

Du kan i Italien køre eller flyve til storbyerne Rom, Firenze, Milano eller Pisa, hvor du vil opleve en vidunderlig madkultur, shopping et mas, og helt unikke storbyer hver især.

Hvis du så ønsker at opleve natur, kan du tage til Toscana, som er fyld med bakkede landskaber, og hvis du er til lækre strande og flot natur kan du besøge den Italienske ø Sicilien. Og hvis Sicilien bliver mere end i kan overkomme i denne omgang findes der også den lækre kyststrækning Clinque terre i Italien hvor du slipper for at skulle sejle ud til nogen form for ø.

Cinque Terre i Italien
Cinque Terre

Og lige meget hvor i Italien du kommer hen, vil du aldrig blive skuffet på madfronten. Italienerne kan altså bare noget når det kommer til mad, hvad enten det er Pizza, pasta, eller vin så smager det alt sammen helt fantastisk nærmest lige meget hvor du får det.

USA

Hvis du ikke allerede har oplevet USA skal du gøre dig selv den tjeneste at gøre det. Landet er jo kæmpe stort med der er altså utallige muligheder for billeje i USA, så du har rig mulighed for at køre rundt og opleve alle de mange spændende områder, og se alle de seværdigheder man altid kun har været vant til at se på tv.

Monument Valley i Arizona
Monument Valley i Arizona

Og du kommer ikke til at kede i for du kan finde alt fra forlystelsesparker, lækre strande, og snedækkede bjergtoppe. Og når det kommer til mad, er der altid noget for en hver smag. Det er ligegyldigt om du ønsker fastfood, en god steak, eller en mere unik gastronomisk oplevelse.

New York City i USA
New York City

Dog skal du ikke snyde dig selv for at opleve New York, som både kan byde på en helikoptertur, frihedsgudinden, og den ene flotte nationalpark efter den anden.