rejsetag

Når livet rinder ud for ens kære, er det vigtigt at få taget en mindeværdig og smuk afsked med vedkommende. De danske bedemænd kan heldigvis hjælpe dig med alle de praktiske ting, der er forbundet med en sådan ceremoni.

 

Få sagt farvel på en ordentlig måde

Vi skal desværre alle den vej, og når det sker, er det altid en stor sorg, som kan være rigtig svær at få bearbejdet. Èn af de ting, som kan hjælpe en på vej i den process, er at få taget afsked med afdøde. Det kan virke som ikke andet end blot en symbolsk ting, men det skal man ikke underkende værdien af. Faktisk kan symbolismen i en eventuel begravelse eller bisættelse hjælpe en et langt stykke af vejen mod at komme videre. For mange kan død og hvad det er lig med synes helt uvirkeligt og uhåndgribeligt. Derfor kan en ceremoni som begravelse eller bisættelse være med at få sat et fysisk billede på, at det er nu og virkeligt, at ens kære rent faktisk ikke er til på denne jord mere.

En begravelse er blot et lille skridt i den rigtige retning, og det kan virke helt uoverskueligt midt i sorgen at skulle tage stilling til alle de praktiske ting, der følger med. Heldigvis findes der professionelle danske bedemand, der netop ved, hvordan og hvad de næste skridt i forhold til ceremonien er. Bedemændene tager de pårørende i hånden på en professionel og respektfuld måde, så både den afdødes og de pårørendes ønsker bliver imødekommet. Med mange års erfaring ved bedemændene udmærket godt, hvor smertefuld en situation de pårørende befinder sig i. Det handler om at få skabt en god relation mellem bedemanden og de pårørende. Det gøres ved at skabe tillid. Tillid er vigtigt for, at de pårørende føler sig trygge ved hele ceremonien. Heldigvis kan man trygt overlade alt det praktiske til de danske bedemænd, for de har naturligvis altid de pårørendes og den afdødes interesser i højsædet.

Hvad varetager bedemændene?

De danske bedemænd varetager mange forskellige former for ceremonier angående begravelser og bisættelser, som foretages både i Folkekirken men også udenfor. Det er naturligvis den afdødes ønsker, der varetages først og fremmest, hvis disse da er nedskrevet eller kendes. Dernæst er det naturligvis de pårørende til afdødes ønsker, der bliver varetaget. På den måde kan bedemanden og de pårørende sammen få skabt en smuk og respektfuld ceremoni, hvor der siges farvel.

I forbindelse med en ikke-kirkelig ceremoni er der ingen bestemmelser eller love, der fortæller, hvordan sådan en ceremoni skal foregå. Det eneste er dog, at sømmelighed naturligvis skal overholdes. Det betyder, at hvis man ønsker det, kan ceremonien finde sted i hjemmet eller fra et sygehus-kapel eller andre former for kapeller såsom krematoriekapel eller kirkens kapel. Uanset trosretning har enhver ret til at blive bisat eller begravet i indviet jord ifølge Grundloven. Ved sådanne ceremonier har bedemændene også stor erfaring og ekspertise og kan være til stor hjælp.