RejseSpion har fået lov til at udgive et kapitel af e-bogen “De 7 bedste oplevelser i London“. Bogen er skrevet af Kristoffer Føns, som blandt andet driver rejsebloggen rejsekris.dk og traveleast.dk og desuden har skrevet om rejser til London siden 2013.

Få en forsmag herunder, hvor Kristoffer giver en kort intro til at opleve London fra Themsen – eller hent hele e-bogen ganske gratis.

Themsen løber gennem London

 

De fleste storbyer har en flod løbende igennem sig, London er ingen undtagelse og deles op i nord og syd af floden Themsen. De fleste seværdigheder, oplevelser og hoteller er beliggende nord for Themsen, mens London Eye ligger eksempelvis på syd siden.

London Eye ved Themsen
London Eye

Faktisk kan du med fordel kombinere en tur i London Eye med en bådtur på Themsen. Bådene afgår nemlig lige til højre for London Eye og sejler derfra mod det østlige London med flere stop undervejs.

 

Bådene er store, moderne og der er både siddepladser inde og ude. Det bliver hurtigt koldt at sidde udendørs og de store indendørs vinduer gør det svært at argumentere for en udendørs plads. På bådene er der naturligvis toiletter og en bar, der serverer snacks, te, kaffe og drikkevarer.

Tower Bridge i London
Tower Bridge

På en bådtur fra London Eye mod Greenwich i øst oplever man bl.a. London Bridge, Tower Bridge, Tower of London, St Pauls Cathedral og HMS Belfast. Det er en pragtfuld sejltur, der efterlader en med et helt nyt indtryk af London, der ellers hurtigt bliver præget af den hektiske trafik og menneskemylderet. På Themsen er der mere ro på og man har tid til at synke de mange indtryk og smukke bygninger.

Tower of London
Tower of London

Bådene afgår hvert 30. minut og en billet gælder i 24 timer. Man kan således bruge den 2 dage i træk. Jeg anbefaler at købe billetter hjemmefra for at undgå at stå i kø.

Hvor?

Fra West/Central til East London
Bådene stopper følgende steder: Westminster Pier, London Eye Pier, Tower Pier
og Greenwich Pier.

Priser & billetter

Voksne: 18 GBP
Børn (5-16): 9 GBP
Pensionister (+60) & studerende: 12.60 GBP
Køb billetter her