RejseSpion har fået lov til at interviewe Pernille, som driver rejsebloggen Forstadsnomade.dk.

Det blev til en snak om at rejse med små børn, rejsebudgetter, favoritdestinationer og meget andet …

Forstadsnomaderne i Indonesien (foto udlånt af forstadsnomade.dk)
Forstadsnomaderne i Indonesien (foto udlånt af forstadsnomade.dk)

Forstadsnomade.dk

forstadsnomade.dk fungerer Pernille både som skribent og håndterer bloggens sociale medier. Det er et fritidsprojekt, men Pernille elsker at skrive og håber på at kunne inspirere andre børnefamilier til at rejse ud i verden med rygsækken.

For Pernille og hendes mand Thomas er det helt naturligt at rejse ud i verden med børn. De har begge arbejdet godt 15 år i rejsebranchen og har rejst rigtig meget med rygsækken, før ungerne kom til. Desuden har Pernille af flere omgange boet og arbejdet i udlandet som blandt andet dive master og undervandsvideograf.

Den store rejselyst og udlængslen har familien stadig, selvom de i dag er en famlie på fire, der lever et helt almindeligt liv i forstæderne. Til daglig arbejder Pernille med kommunikation og PR som content- og social media manager på et rejsebureau. Det giver ny benzin til eventyrlysten hver eneste dag.

RejseSpion har spurgt lidt ind til Pernilles liv som meget aktivt rejsende.


Hvilke lande har du besøgt?

Som jeg lige kan tælle mig frem til, har jeg besøgt 65 lande fordelt på 5 af verdens 7 kontinenter. Oceanien og Antarktis har jeg stadig til gode.

Jeg har rejst rigtig meget i Asien og har bl.a. også boet et år på Koh Phi Phi i Thailand, hvor jeg arbejdede indenfor dykkerindustrien. Landene i det sydlige Afrika har jeg også været godt omkring, da min kusine har boet i Sydafrika de seneste 25 år. I en periode har jeg også arbejdet i Egypten, mens jeg dykkede meget.

 

Som familie har vi rejst meget oversøisk og har haft børnene med fra de helt små. Pelle var med på Cuba, da han var 6-7 måneder gammel. Filippa kom til verden under en rejse i USA. Vores børn er vandt til at blive slæbt rundt i verden og kender ikke til andre måder at holde ferie på.

Cuba (foto udlånt af forstadsnomade.dk)
Cuba (foto udlånt af forstadsnomade.dk)

Vi forsøger at komme afsted 2-3 gange om året som familie og så tager vi hver især nogle småture derudover.

Hvordan får du råd til at rejse så meget?

Det er et rigtig godt spørgsmål, som vi ofte får. Svaret er nok en kombination af flere ting. Først og fremmest prioriterer vi rejserne meget højt. Vi elsker at rejse, og derfor prioriterer vi også, at bruge pengene på det, frem for alt andet.

Det betyder f.eks. også, at vi altid har kørt rundt i ret gamle biler. At vi bor i et gammelt hus, hvor vi lever med forskellige skavanker, og med et meget småt (og gammelt) køkken, selvom vi egentlig godt kunne drømme om et større.

Vi spiser sjældent ude, og henter stort set aldrig take-away. Vi bruger heller ikke ret mange penge på shopping eller indretning. Så helt generelt går alle de penge, vi kan skrabe sammen, til flybilletter.

Af og til kan vi være heldige, at få lidt rabat her og der, fordi vi arbejder i rejsebranchen. Der kan også være et godt flytilbud, hvis vi rejser udenfor sæsonen. Men vi får ikke rejser smidt i nakken. Slet ikke! Hovedårsagen skal findes i benhård prioritering, og at vi bevist sparer andre steder.

Hvad er det bedste ved at rejse med børn?

Det fantastiske ved at rejse med børnene er, at vi får så mange oplevelser sammen. Vi skaber en masse minder sammen som familie – og så er børn bare den ultimative ice breaker! De skaber kontakt til de lokale og åbner døre på en måde, som de færreste voksne formår. Det kommer hele familien til gode, og det er rigtig fedt at opleve!

Indonesien (foto udlånt af forstadsnomade.dk)

For vores vedkommende har børnene også betydet, at vi har sat tempoet ned, når vi rejser. I stedet for at forsøge at nå så meget af en destination som muligt, så prioriterer vi nu at blive lidt længere hvert sted. Dermed kommer vi automatisk ned i gear, og vi har tid til at komme lidt mere ind under huden på de steder, vi besøger, hvilket faktisk er ret udbytterigt.

Som en ekstra bonus er det rigtig fedt at se, hvordan Pelle og Filippa finder hinanden, og leger sammen på sådan en rejse.

Hvad er din favoritdestination?

Åh det er et næsten umuligt spørgsmål. Der er mange!

Jeg er rigtig glad for Asien. Thailand har en særlig plads i mit hjerte. Filippinerne og Indonesien er kæmpe øriger med uanede muligheder. Japan er bare SÅ anderledes og virkelig spændende kulturelt. Det samme kan man sige om Indien, og Myanmar, og Kina, og og og….

Jeg kan rigtig godt lide mentaliteten, gæstfriheden, maden, naturen, kulturen og dykkermulighederne. Asien har bare virkelig mange dejlige rejsemål – og så er det billigt. Og asiaterne elsker børn!

Vi har besøgt USA en del gange de senere år og har fået en særlig tilknytning til det store land. F.eks. er vi blevet viet af Elvis i Vegas og vores datter kom til verden i Key West. Vi har mange gode venner derovre og USA holder bare hver gang.

USA (foto udlånt af forstadsnomade.dk)

Afrika er også ret fedt. Bl.a. det at kunne komme så tæt på de vilde dyr, i deres naturlige omgivelser – og fx at kunne se pingviner gå rundt på stranden. Det er stort.

Og Latinamerika – jamen her er naturen jo bare helt fantastisk…og man oplever en dejlig smittende livsglæde. SÅ meget at kommer efter på det kontinent også. Vi var i Colombia i foråret, og var meget begejstrede for destinationen!!

Såee…én favoritdestination kan jeg ikke nævne, men jeg kunne lynhurtigt remse mindst 10 lækre, anbefalelsesværdige steder op.

Hvad har været den største kulinariske udfordring?

Jeg er normalt ikke så udfordret på maden. Finder som regel altid noget jeg kan spise. Men det sker da, fordi jeg er vegetar, at jeg kan blive lidt presset – fx hvis de lokale vil være søde, og slagte en ged eller lignende, for at vise deres gæstfrihed.

Ellers er det mest børnene, der kan bliver udfordrede, når vi rejser til steder, hvor der ikke er så meget velkendt mad for dem. I bund og grund er de egentlig mest vilde med det gode gamle ”morfar-mad”. Men kogt ris og kylling kommer man langt med. Og ved vi, at det vil være en stor udfordring på en destination, så har vi før smidt en pakke havregryn i rygsækken.

Den mest skræmmende oplevelse på en rejse?

Vores oplevelse er, at verden slet ikke er så farlig, som det efterhånden godt kunne lyde til. Og hvis man bruger sin sunde fornuft og tager visse forbehold, så går det hele som regel godt. Man kan selvfølgelig være uheldig – men vi har heldigvis været forskånede for skræmmende oplevelser.

Min ultimativt mest skræmmende oplevelse på en rejse var, da Filippa blev født på Key West to måneder for tidligt, og måtte flyves med ambulancehelikopter til Miami, hvor hun var indlagt i 6 uger. Det var en svær tid, hvor vi godt kunne have ønsket os, at være hjemme i Danmark!

Miami (foto udlånt af forstadsnomade.dk)

Hvad savner du mest i DK, når du er væk?

Jeg savner ikke rigtig noget, når vi er afsted på de ”kortere” 3-5 ugers ture. Men skulle jeg medbringe én ting, og det gør jeg af og til, så bliver det ubetinget saltlakrids. Elsker det! Og det er også det, jeg altid har fået tilsendt, når jeg har boet længere perioder i udlandet.


RejseSpion takker Pernille for indblik i et lidt anderledes rejseliv. Husk at du kan følge Pernille og hendes familie på forstadsnomade.dk.