Denne zoologisk have i Barcelona er lige stedet at tage hen for børnefamilierne, der gerne vil gå og se på en masse søde dyr. I Barcelona Zoo er der nemlig over 2.000 dyr i alt fra omkring 300 arter. Der er herudover 1.300 træer, buske, planter og blomster fra 332 botaniske arter.

Surikat som sidder på en træstamme i Barcelona Zoo

Barcelona Zoo’s værdier

Barcelona Zoo har en mission om at tage fat i debatten og undersøgelserne om det vilde liv og dets naturlige vaner. Denne opgave, som er udviklet sammen med andre zoologiske haver, universiteter og research centre, følger retningslinjerne og strategierne, der er sat i stand af komiteen European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) og the World Association of Zoos and Aquariums (WAZA).

Nu til dags deltager Barcelona Zoo i mange forskellige programmer. Den deltager blandt andet i 97 EAZA ex-situ programmet, der handler om truede arter. Disse vil den zoologiske have nemlig gerne beskytte. Flere end 85% af arterne, der er at finde i Barcelona Zoo, er inkluderet i IUCN’s “red list” over truede dyrearter, og igennem sidste år blev omkring 30% af nyfødte dyr i denne zoologiske have sat fri i den vilde natur. Det er derfor et meget vigtigt punkt på havens dagsorden, at dyrenes velfærd først og fremmest skal tilgodeses.

Barcelona Zoo Foundation

Siden 2009 har Barcelona Zoo, gennem Conservation and Research Programme (PRIC) og Barcelona Zoo Foundation, udviklet 108 programmer af institutionelt samarbejde. Disse mange undersøgelser har gjort, at mere end 50% af undersøgelserne gennem perioden 2009-2016 har været fokuseret på lokale arter.

Nyd Barcelona Zoo

Som turist er der er flere måder at angribe Barcelona Zoo, som en af de mange seværdigheder i Barcelona. Man kan selvfølgelig altid tage den simple udgave og vandre igennem haven, mens man nyder de søde dyr og den flotte natur med alle dens planter, buske og træer. Man kan også vælge at holde sin fødselsdag i parken. Dette kan man gøre sammen med de arbejdende i parken, hvor fødselaren kan fejre en rigtig særlig fødselsdagsfest. Denne fest vil starte med morgenmad i en af barerne og restauranterne med sandwichs, sodavand og selvfølgelig en fødselsdagskage.

I de forskellige ferier er det også muligt at tage et ophold på en Barcelona Zoo Camp. Her kan dine børn komme og bruge deres fritid i de fantastiske naturlige omgivelser omringet af træer, buske, planter og dyr. Her vil de sammen med medarbejdere lære at respektere dyr, alt imens at de lærer dem at kende. De vil have det sjovt i form af lege, og der vil også blive serveret mad.

Barcelona Zoo og samarbejdsparterne

Den zoologiske have har fået støtte fra flere forskellige virksomheder, så de kan opretholde de gode miljøer til dyrene og naturen. Der er også flere dele, som er drevet af frivillige projekter og privatpersoner gennem deres sponsorater. De tilbyder derfor også virksomheder og privatpersoner generelt forskellige muligheder for at samarbejde enten gennem sponsorater eller adoptioner.

Stemningsbilleder fra Barcelona Zoo

To brunbjørne der leger i vandet i Barcelona Zoo
Brunbjørne
En elefant som med sin snabel løfter et dæk i Barcelona Zoo.
Elefant

 

4 flamingoer i en sø i Barcelona Zoo.
Flamingoer
To giraffer som spiser hø i Barcelona Zoo. Girafferne ses kun fra halsen og op.
Giraffer
En gorilla som sidder på en stor sten i Barcelona Zoo.
Gorilla
En påfugl i Barcelona Zoo som har slået sin smukke fjerdragt ud.
Påfugl
En zebra i Barcelona Zoo.
Zebra

Billige fly til Barcelona

Hvis Barcelona står på din bucket liste, kan du med fordel tage et kig på Rejsespions oversigt med fly og priser til Barcelona.