Berlin har gennem mange år været en metropol indenfor kunst og kultur. Det stadfæstes igen og igen, når Berlin Fashion Week to gange årligt løber af stablen i byens midte.

Modeller på catwalken til modeugen i Berlin.

 

I januar og juli hvert år er moden hovedattraktion i kulturbyen over dem alle, Berlin. Den smukke tyske hovedstad, der huser Europas kunst- og kulturspidser overstrømmes i de to uger af modeinteresserede mennesker fra hele verden, der tørster efter indblik i de næste store trends.

Hvem kommer, og hvad sker der?

Siden 2007 har modemetropolen Berlin to gange årligt lagt gader og bygninger til en af de mest avangarde modeuger på verdensplan. Ud over ’De fire Store’ (New York, London, Milano og Paris) er Berlin i toppen af listen over modeevents, der tiltrækker spidserne indenfor trendsetter miljøet og design verdenen.

Som det er kutyme ved denne slags events, er en lang række af både shows og efterfester kun for specielt indbudte gæster, og du kan som besøgende derfor ikke få adgang – med mindre du er inviteret. Det betyder dog ikke, at der ikke er noget at opleve i byen for dem uden invitation til Berlin Fashion Week.

Hvad sker der i Berlins modeuger?

For dem, der elsker mode, men ikke har råd til at købe det hele til den fulde pris, er modeugen i Berlin en ren skattekiste af tilgængelige modestatements. Her fremviser de internationale designere nemlig ikke bare deres nyeste kollektioner, de sælger også ud af vareprøver og kollektionsprøver til stærkt nedsatte priser – og her har alle heldigvis adgang.

Desuden er hele byen, hvor modeugen afholdes, skæppet med fantastiske events, lækre butikker og steder omkring centrum for MBFW.

Er du ikke en af de heldige, der er blevet inviteret til de eksklusive limited edition modeshows, er det bestemt heller ikke spildt at smutte til Berlin under modeugen. Der er stadig mulighed for at lade dig inspirere og få indblik i den kommende sæson største trends.

Den gamle fragthal i Gleisdreieck danner i dag ramme om Premium Exhibitions, hvor du som besøgende eller shopper kan få indblik i den kommende sæsons mode. Her viser over 1000 mærker op mod 1800 kollektioner frem for offentligheden.

Spændende facts om Berlin Fashion Week

Modeugen finder sted to gange årligt i begyndelsen af henholdsvis januar og juli i Berlin. I løbet af ugen bliver hele bymidten forvandlet til et rent modemekka, hvor butikker, stande, kollektionsudsalg og en række andre events bliver samlet og tilgængelige for offentligheden.

Om aftenen forvandles byen til en regulær regnbue af forskellige fester med temaer fra 90’erne til fremtiden.

Der er som sådan ikke et sted, hvor det hele foregår, for de forskellige oplevelser er spredt ud over hele byen, så der er noget af opleve stort set lige meget, hvor du ender.

Er du interesseret i mode, og vil du gerne opleve det helt tæt på, blive inspireret og være på forkant med, hvad der kommer til at ske indenfor mode i den kommende sæson, så er Berlin Fashion Week helt klart et besøg værd.

Få meget mere information om Berlin Fashion Week på eventets officielle hjemmeside.

Stemningsbilleder fra modeugen i Berlin

Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW

 

Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af John Phillips/Getty Images for MBFW
Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af Stefan Knauer/Getty Images for MBFW
Foto af John Phillips/Getty Images for MBFW

Husk også at RejseSpion giver dig overblik over billige flybilletter til Berlin.