rejsetag

Ofte har man kun lige en uges ferie til at rejse, hvorfor det ikke helt kan betale sig at tage til Sydamerika for så kort tid med den lange rejsetid. Hvis man derimod har mulighed for at tage en længere ferie, eller hvis man vil bruge hele sin sommerferie på det, kan Sydamerika anbefales til enhver – kontinentet kan nemlig lidt af hvert fra både storby- og badeferie til helt vilde naturoplevelser. Det er selvfølgelig ikke gratis at flyve til den anden side af jorden, hvorfor et minilån måske kan hjælpe med lidt af finansieringen.

Lama på Machu Picchu i Peru med bjerge og himmel i baggrunden

Alle bør opleve Machu Picchu før eller siden

Hvis man er til lange vandringer og overdådige naturoplevelser er Machu Picchu den oplagte destination. Machu Picchu er en forladt inka-by placeret på en bjergkam 2000 meter over havets overflade. Her regner man med, at inkaernes adelige boede ind til spanierne erobrede store dele af Sydamerika i 1500-tallet. Nu er det en af verdens mest besøgte turistattraktioner, og man forstår hvorfor, når man oplever det. Med udgangspunkt i inkaernes gamle hovedstad, Cusco, kan man enten tage en bus næsten helt op til Machu Picchu, hvis man ikke er den store vandrer, og blot opleve udsigten og de gamle ruiner. Man kan også vælge at tage et fantastisk trek hen over flere dage, hvor man følger inkaernes gamle stier helt op til Machu Picchu.

Turister der besøger inkabyen Machu Picchu i Peru

Rio de Janeiro er garant for både fester og badeferie

Hvis man i højere grad er til klassiske sommerferier med både lidt storby og lidt badeferie, er den brasilianske kæmpeby, Rio de Janerio, byen man skal tage til. Først og fremmest har Rio nogle af verdens lækreste strande, hvorfor strandene Copacabana og Ipanema også efterhånden er verdenskendte blandt andet på grund af de mange lokale brasilianere, der har for vane at sætte turister på plads i en omgang strandfodbold. Derudover har byen masser at byde på, hvor man blandt andet kan tage en tur op til den ikoniske Jesusfigur, Cristo Redentor, med udsigt ud over hele Rio. Hvis man desuden elsker at krydre en storbyferie med at udforske nattelivet, er Rio i den grad byen at gøre det i. Ofte er det unødvendigt at finde de bedste bare, da gaden i forvejen summer af fest.

Copacabana stranden i Rio de Janeiro i Brasilien med højhuse i baggrunden
Copacabana stranden i Rio

Saltørkenen i Bolivia er helt unik

Bolivia, der ligger i forlængelse af Peru, hvorfor man sagtens kan koble de to lande i én ferie, har også en masse at byde på. Blandt turister er de nok allermest kendt for deres saltørken, Salar de Uyuni, i den sydlige del af landet. Salar de Uyuni er et kæmpe område, hvor den hvide saltoverflade fortsætter så langt øjet kan række. Hvis man er heldig, besøger man saltørkenen, når det har regnet. Det forvandler nemlig hele området til ét stort spejl, hvilket blot gør oplevelsen endnu vildere.

Saltørkenen Salar de Uyuni i Bolivia med spejlblank overflade
Salar de Uyuni i Bolivia

En tur ned gennem saltørkenen, som foregår med en guide i en jeep, byder desuden også på andre vilde naturområder med bjerge, gejsere og flamingoer i store antal.