rejsetag

Sommeren er efterhånden ved at være over os. For mange danskere betyder dette én ting. Ferie. En ferie kan bruges på mange måder. Man kan nyde de hjemlige breddegrader og få det bedste ud af den danske sommer. Man kan også hoppe på et fly og søge mod eksotiske destinationer på andre kontinenter, hvis det er det, man er til. En anden spændende løsning mange danskere, især familier, vælger er bilferien. Intet føles mere veloplagt end at pakke bilen og suse ned igennem Europa. På blot en dags kørsel eller to, kan man finde sig selv i det ene spændende europæiske land efter det andet. Om man er til storbyferie med shopping eller campingplads med pool og strand, så er mulighederne åbne. Selvom bilferien umiddelbart er ganske ligetil, så er der dog nogle ting, man bør have for øje, inden man begiver sig ud på de europæiske veje. Om du er ny på bilferie-vognen eller rutineret i at tage turen sydpå, så er her tre gode ting at have styr på, inden du slipper koblingen og træder på speederen.

Køer på ferie i egen bil

 

Er bilen klar til turen?

Gør din bil ferieklar – få tjekket dit stenslag. Når man vælger at tilbringe ferien på vejene, så er der én ting, der absolut skal køre som smurt. Og det er bilen. Hvis bilen ikke er i ordentlig stand, kan man opleve uheldige forsinkelser og afbrydelser på den ellers hyggelige ferie. Sørg derfor for, at bilen er synet, og at du har et reservedæk i bagagerummet. Men din forrude skal endelig også være i god stand. Stenslag og andre skader kan hurtig løbe ud af kontrol, når bilen tilbringer så mange timer på vejen. Det er derfor alfa omega at få en eventuelt skadet rude repareret inden bilferien. Så slipper du også for at skulle have det repareret midt på den tyske autobahn.

Tjek bilen for stenslag

Snacks og vand

De fleste har prøvet at tilbringe tid sammen med familie eller venner, når de er gået sukkerkolde. Det er aldrig en fornøjelse. Bilferie-formatet giver selvfølgelig mulighed for rigeligt med stop. Dog er det altid godt at have en smule snacks og en masse vand til køreturen. På den måde er der en ting mindre, der kan ødelægge den gode stemning på ferien.

Husk snacks til bilferien

Hav ruten planlagt

Måske giver det sig selv. Men det er de færreste, der kan fare ud på vejene og improvisere en god bilferie. Derfor er planlægning vigtigt. Undersøg hvilke byer og lande du skal forbi, og hvilke attraktioner, der er. Tag et kig på restauranter og madoplevelser. Find de bedste badestrande og naturoplevelser. En velplanlagt bilferie er ikke så kompliceret igen, og det gør det hele meget sjovere for alle parter.