rejsetag

Hvis du står og overvejer, hvorvidt der er penge til både loftisolering og efterårsferie, så skal du læse med her. Vi kigger nemlig på nogle af europas billigste feriedestinationer, der for mange sikkert ikke er helt typiske byer. Dog er der masser af spændende byer i det østlige Europa, der gang på gang overses, når der skal vælges feriedestination. Det er en skam, da mange af de tidligere sovjetstater faktisk gemmer på en masse smuk natur, spændende storbyer og anderledes atmosfærer. I dette indlæg kigger vi derfor tre byer i det østlige europa, der er oplagte kandidater til efterårsferien, hvis budgettet skal passe. Der er nemlig en kæmpe stor fordel ved at rejse i den gamle østblok – det er meget billigere end de klassiske destinationer som Barcelona, Paris, Rom og hvor ferien nu ellers plejer at gå hen.

Den gamle bydel i Krakow

 

Besøg den ældgamle by Krakow i Polen

Krakow i Polen er en af landets ældste byer. Der er masser af attraktioner, og man får virkelig et indblik i, hvor meget vækst der er i Polen. Landet er nemlig inde i en rivende udvikling, og har leveret vækst i mange mange år. Det er nu ved at smitte af på de polske storbyer som hovedstaden Warszawa, Gdansk, Katowice og også Krakow.

Wawel slottet i Krakow

Nogen kalder Krakow, “det nye Budapest”. Af den simple grund, at Budapest efterhånden har skruet priserne op efter turisternes efterspørgsel. Krakow er tidligere blevet kaldt Europas billigste storby, fordi priserne på fly, hotel, mad, drikke og fornøjelser er i den laveste ende af det europæiske index. Derfor bør Krakow kandiderer destinationer til efterårsferien fordi, der uendeligt meget at se og lave i byen, og alt er til budgetvenlige priser.

Alternativ storbyferie til Kiev i Ukraine

Når man tænker på Ukraine, så er det første man tænker på nok ikke en feriedestination. Det er formentlig noget med kontroverserne med nabolandet Rusland, og annekteringen af Krim-halvøen. Men det er ærgerligt, for Ukraine har faktisk rigtig meget kulturel værdi at byde. Det vestlige Ukraine, som hovedstaden Kiev hører til i, er en af de smukkeste dele af Europa.

Kiev i Ukraine

Kiev er en pulserende storby med masser af underholdningen. Det er en fryd for øjet, hvis man er arkitektonisk interesseret, da mange bygninger i Kiev er ufatteligt smukke. Tilmed er priserne på fly, hotel og andet også til den budgetvenlige side. Som regel kan man komme fra København til Kiev tur/retur for under 750 kr. – nogle gange billigere. Derfor så undersøg Kiev som en mulig destination til efterårsferien.

Vilnius i Litauen er en overset perle

Den sidste mulighed er Vilnius i det sydligst placerede Baltikum-land, Litauen. Byen har til forskel fra andre hovedstæder faktisk sin charme om efteråret og vinteren, hvor den flere gange er blevet kåret til den flotteste vinterhovedstad i Europa.

Vilnius i Litauen

Der er derfor intet i vejen for, at undersøge mulighederne for at tage et smut til budgetvenlige Litauen, der tilbyder en fantastisk og alternativ storbyrejse. Priserne på fly og hotel er billige, og man kan som regel flyve direkte fra København eller BIllund.