Vi rejser for at opleve nye himmelstrøg og få nye spændende oplevelser. Flyrejserne til og fra travle lufthavne er dog sjældent det mest interessante, og det kan derfor være en god idé at væbne sig med tålmodighed og en internetforbindelse, hvis ikke man ønsker at kede sig på flyrejsen.

Ung kvinde som arbejder på computer og telefonen i lufthavnen.

 

I sådanne tilfælde er mobiltelefonen og computeren blevet oplagte og nemme at tage med. De kan tilmed være praktiske i lufthavnen, hvor det kræves at du selv har styr på det meste. Med telefonen kan du hurtigt tjekke, hvorvidt du har pakket for meget, alt efter hvilket flyselskab du skal flyve med. Eller du kan tage billeder af de vigtige dokumenter du har eller får udleveret, så du kan bevise ejerskab, hvis du skulle miste dem.

Sikkerhed på lufthavnsnetværket

Der er imidlertid et par forholdsregler, som du bør tage, før du skødesløst trækker computeren op af tasken eller hiver telefonen op af lommen. Først og fremmest bør du aldrig indtaste personlige oplysninger på et offentligt netværk såsom det gratis netværk i en lufthavn. Alle i lufthavnen har forbindelse til det ene netværk, og det er inkluderet en hvilken som helst hacker, der kunne ønske sig at stjæle personlige oplysninger den dag.

Så længe du ikke logger på netbank eller lignende på lufthavnens netværk, bør du være på den sikre side, men for en sikkerheds skyld kan du downloade en VPN på både din telefon og computer. En VPN sikrer i grove træk, at din aktivitet på netværket ikke kan spores.

Hold på strømmen

Både telefon og computer kan bruges i praktisk øjemed såvel som et værn mod kedsomheden på en lang rejse, og det værste der kan ske, er derfor at det ene eller begge apparater går tør for strøm. Det kan du undgå ved at pakke rigeligt med opladningskabler og måske en batteribank.

Så snart du er kommet på flyet, plejer det ikke at være et problem at finde en strømforsyning. Der vil ofte være stik i loftet lige over hovedet på dig. Det kan dog blive et problem i lufthavnen, og der kan du derfor blive afhængig af en batteribank. Ellers er trådløs opladning til iPhone blevet muligt, hvilket måske også kan løse nogle at problemerne.

Mobiltelefon på bord, som bliver opladet af trådløs enhed.

Det samme gør sig gældende med computeren. Hvis du skal ud at rejse med dine teknologiske apparater og kabler dertil, er det vigtigt, at begge dele er i god stand. På den måde står du ikke og afhænger af en computer, som lige er gået tør for strøm. Heldigvis kan mac kabler og meget andet lignende købes separat online. Når nu man har muligheden, er det for eksempel en god idé at erhverve sig to opladningskabler, som man kan tage med på rejser og dets lige. Så har man altid det andet, hvis det ene skulle gå i stykker.

Hvis du er velforberedt med telefonen i lommen og computeren på ryggen, bliver de lange flyrejser ingen sag.