Det er ikke for ingenting, at Barcelona er kendt som den perfekte rejsedestination for den varmeelskende turist som vil flyve sydpå over vinteren. Med sine 1,6 millioner indbyggere, hvis man ikke medregner forstæderne, og sin flotte beliggenhed i det nordøstlige hjørne af Spanien, er Barcelona landets næststørste by og regionen Cataloniens hovedstad. Men det er ikke blot høje varmegrader, mange solskinstimer og flot beliggenhed, som gør Barcelona til et attraktivt rejsemål. Sportsentusiaster vil kunne nyde godt af det femtestørste stadion i verden, det største i Europa – det enorme fodboldstadion Camp Nou i Barcelona.

Camp Nou i Barcelona set fra oven.

Besøg Camp Nou i Barcelona og få en oplevelse for livet

Det store stadion har siddepladser til intet mindre end 99.354 personer – og har planer om udvidelser. Med en kapacitet til at huse noget, der nærmer sig to procent af Danmarks befolkning, er der rig mulighed for at opfylde sine drømme indenfor fodboldens verden. Og findes der et bedre sted at gøre dette end på FC Barcelonas egen hjemmebane?

Navnet på dette stadion var oprindeligt Estadi del Futbol Club Barcelona, altså FC Barcelonas fodbold stadion. Det blev dog hurtigt til Camp Nou eller Nou Camp i folkemunde. Navnet betyder på Catalansk blot ny fodboldbane.

Konstruktionen kostede intet mindre end 288 millioner Pesetas og varede fra 1954 til sin indvielse i 1957. FC Barcelona vandt, meget passende, den første kamp, som blev spillet på denne 105 x 68 meter store bane.

Stadion ligger lettilgængeligt i den sydvestlige del af byen. Der er rig mulighed for at finde parkering, og byens metro har stoppesteder indenfor en radius, som giver maksimalt 10 minutters gang til stadion.

Hvem spiller i Camp Nou?

Camp Nou i Barcelona er ejet af FC Barcelona, hvorfor Barca spiller mange af sine kampe på netop dette stadion. Stadionet huser også kampe i La Liga den bedste spanske fodbold liga for herrer. Du kan se helt store hold som blandt andre FC Barcelona, Real Madrid C.F. og Atlético Madrid på det store stadion i Barcelona.

 

Også danske spillere har spillet på dette stadion. Heriblandt kan nævnes:

  • Michael Laudrup
  • Allan Simonsen
  • Thomas Christiansen
  • Ronnie Ekelund

Anvendes stadion til andet end fodboldkampe?

Camp Nou i Barcelona har adskillige omkringliggende sportspladser. Heriblandt er mindre sportshaller blandt andet dén, hvorpå landets B-liga spiller sine kampe, samt en ishockeybane, en sportsforretning og et museum dedikeret til FC Barcelona ved navn El Museo del Barça.

Derudover har mange store musikere også optrådt på stadion – blandt andre;

  • Michael Jackson
  • Bruce Springsteen
  • U2
  • Pink Floyd
  • Sting
  • De Tre Tenorer

Rejs på fodboldferie til et af verdens største stadioner

Oplev glæden ved fodboldsporten i Europas største stadion, en sand hyldest til sportens udøvere såvel som til dens fans. En rejse til dette stadion i Barcelona vil være den perfekte gave, til såvel den afslappede fan, som for den som lever og ånder fodbold.

Besøg Camp Nous officielle hjemmeside.