rejsetag

Hvis sommervejret ikke arter sig i Danmark, kan du altid pakke bilen og køre på bilferie med familien. Her er nogle af de vigtigste regler, der gør turen både tryg og behagelig for alle.

Autohjælp på bilferien

 

Regel nr. 1: Ferien begynder, når I kører hjemmefra

Når man tager på bilferie, kan det være fristende, at køre lange, seje træk for at nå sin destination. Mange kører hele natten, men det er en dårlig idé. Især hvis I har børn med. Det er ikke forsvarligt at køre for længe ad gangen, eller når man er træt. Du er en bedre bilist, når du er udhvilet og frisk.

Husk pauser under køreturen

Tænk i stedet på turen som en ferie i sig selv. Planlæg nogle gode stop undervejs og gerne overnatninger. Det behøver ikke være dyrt. Med en lille smule research på internettet finder du nemt oplevelser på vejen, måske en middelalderby, du ikke kendte, et flot naturområde eller en forlystelse, hvor hele familien kan puste ud og have det sjovt. På den måde kan I tilføje ferien flere oplevelser og hygge jer sammen.

Det kan også anbefales at lytte til lydbøger sammen i bilen. Det giver en fælles oplevelse, som I kan tale om bagefter. Der findes mange børnebøger, som kan være lige så spændende for voksne som for børn.

Regel nr. 2: Pak bilen sikkert

Det er lidt af en kunst at pakke bilen korrekt og sikkert. Vægten skal fordeles rigtigt, så bilens styreegenskaber ikke bliver påvirket alt for meget. Sørg for at lægge de tungeste kufferter og tasker længst inde i bagagerummet, så vægten ligger i midten af bilen. Læg de lettere ting og dét, du får brug for undervejs på turen øverst i bagagerummet, hvor de er nemme at komme til. Så skal du ikke endevende hele bilen, hvis I bare skal bruge jeres toiletsager eller et par skiftesko.

Pak bilen forsvarligt

Læg ikke løse ting på hattehylden eller bagsædet! For eksempel vil en fyldt halvliters flaske vil ramme dig med, hvad der svarer til 30 kilo, hvis du bremser hårdt op med 80 km. i timen.

Husk, at du skal kunne få fat i bilens sikkerhedsgrej, advarselstrekant, donkraft, sikkerhedsvest, o.l. Det vil også være en god idé at have et abonnement på vejhjælp til Europa, så I kan ringe og få vejhjælp, hvis I er uheldige. Du kan få overblik over vejhjælpspakker med Europadækning her.

Regel nr. 3: Husk papirer, mærkater og kort

Det er ærgerligt at skulle sætte ferien på pause, fordi bilen skal have vejhjælp eller fordi, du er kommet til at glemme nogle dokumenter. Når du kører til udlandet, skal du huske:

  • Bilens originale registreringsattest og dit internationale kørekort.
  • Det grønne (ansvarsforsikring) og det røde SOS-kort (kaskoforsikring). Begge kort kan du få hos dit forsikringsselskab.
  • DK-skilt på bilen på mindst 11,5 x 17,5 cm.
  • Motorvejsmærkat, hvis du kører til eller gennem Schweiz eller Østrig. Den kan du bestille hos FDM.

Læs mere om Falck Vejhjælp og Europadækning