Følelsen af luksus og skøn søvn i hotelsengen er ikke kun forbeholdt rejsen

For mange er noget af det bedste ved ferien – udover eventyr, afslappelse og god mad – følelsen af luksus, som hotelværelset eller ferielejligheden giver. Det er skønt at være i en ny by eller på et feriested, at gå på eventyr og alligevel have sin helt egen “rede” hjemme på hotellet – og ikke mindst en stor komfortabel hotelseng!

God seng

 

Efter en lang dag fuld af indtryk efter udforskningen af feriestedet, sover de fleste også meget bedre end normalt – og hvis du har haft en travl hverdag med lidt for lidt søvn op til ferien, så sover du som en sten! Også romantikken blomstrer nærmest instinktivt, når man som par træder ind i det ryddelige og elegante hotelværelse – det byder simpelthen op til at genopdage hinanden!

Vi bringer derfor her et par gode tips til at få hotel-elegance, luksus og lækre senge ind i soveværelset derhjemme – og ikke mindst den forfriskende følelse og gode søvn, som et godt udstyret soveværelse helt naturligt bidrager til.

Den bedste madras er ny og tilpasset din krop

Det er måske ikke det første spørgsmål, du tænker på, når talen falder på senge og madrasser – men hvor gammel er din nuværende madras egentlig? Det kan være afgørende for din liggekomfort! Madrassen skal helst ikke være mere end 8 år gammel – særligt hvis det er en fjedermadras eller springmadras, der simpelthen bliver slap efter brug hver nat.

Behagelig madras

Desuden sørger sved og luftfugtighed for at stof og fyld begynder at mørnes efter få år.

Den oplagte madras til lige præcis din krop bestemmes ud fra din vægt og foretrukne sovestillinger, og i høj grad også din “sove-partners” søvn! Læs denne overskuelige madras test og få et par centrale tips, til de ting, I skal gå efter ved køb af ny seng og madras. Gå desuden efter separate madrasser, hvis én af jer er af den “natteaktive type”, der vender sig og skifter stilling i løbet af natten.

Få hotelværelse og luksus med hjem

Har du tænkt over, at det muligvis er følelsen af ryddelighed og at sengen er i fokus, der gør et hotelværelse attraktivt og beroligende? Derhjemme præges soveværelset enten af tusind nipsting, et væld af pyntepuder, små praktiske hygiejne-dimser og tøjbunker – eller også (og det ses ofte hos singlemænd!) er der som rippet: Ingenting på væggene, knap nok gardiner for vinduet, intet natbord og blot en enkelt flad hovedpude i sengen, der ligner en undskyldning for sig selv!

Vil du have hotellets elegance og minimalisme ind i dit soveværelse, skal du derimod finde en gylden middelvej: Sengen skal i fokus og der skal være gode muligheder for at rydde overfladerne og tøjet af vejen, så der kommer ro i rummet.

Minimalisme i soveværelset

Udvælg derfor de få planter, billeder og nips-ting, der virkelig betyder noget for dig – gerne i lidt større størrelse, så man ikke får følelsen af detalje vrimmel. Invester i noget lækkert og enkelt sengetøj samt et par praktiske og stilfulde puder, som er gode at have i ryggen, når man læser eller ser tv. Godt og behageligt lys fra natlamper er også et must.

Bliv inspireret af hotelværelsets stilfulde indretning, praktiske foranstaltninger og overskuelighed på din næste rejse – så får du både luksus, elegance og god søvn med hjem som souvenir!