rejsetag

Hvis du står og skal på en længere rejse med en backpack på ryggen, er du sikkert allerede blevet bombarderet med gode råd fra familie og venner, som tidligere har rejst. Forberedelsen og arbejdet skal primært gøres hjemmefra, men når du endelig er kommet afsted, finder du ofte ud af tingene undervejs. Alligevel får du her nogle gode råd til, hvordan du bliver klædt godt på til din lange rejse.

Backpacking

 

Sørg for at få pakket praktisk tøj og godt fodtøj

Når du skal rejse, afhænger vejret naturligvis af, hvor du vælger at rejse hen. Skal du til lande med høje temperaturer, er det en selvfølge, at du skal pakke sommertøj samt badetøj. Vejrforholdene kan dog skifte på få øjeblikke. Derfor kan det altid anbefales, at du pakker noget varmere tøj – eksempelvis en skiundertrøje eller en fleece – og eventuelt noget regntøj eller et regnslag. På den måde er du garderet mod alt slags vejr.

Pak til rejsen

På din rejse kan det ligeledes være, at du skal ud på ture, hvor du skal gå langt. Det kan eksempelvis være, at du skal vandre rundt i de thailandske jungler, eller måske skal du trekke op til Machu Picchu i Peru? I begge tilfælde vil det kræve nogle gode vandrestøvler eller trekkingsko. I den forbindelse kan det være en god idé, at du investerer i nogle nye indlægssåler, hvis du bruger det til dagligt.

Få styr på de vigtige papirer

I starten kan alt virke uoverskueligt, men det er ikke så slemt, som du frygter. Først bør du tjekke, om du har behov for at få fornyet dit pas. Derudover skal du have styr på rejseforsikringer, således at du er dækket ind, hvis du kommer ud for en ulykke. Det kan blive en dyr omgang, hvis du bliver indlagt på et udenlandsk hospital, og du ikke har en rejseforsikring.

Vigtige dokumenter på rejsen

Hvis du har planer om at skulle køre i bil eller på scooter, mens du er ude at rejse, kan det anbefales, at du får lavet et internationalt kørekort – specielt hvis du rejser uden for EU. Det er let at skaffe og koster kun 25 kroner. Du skal blot opsøge din kommunes borgerservicecenter, hvor du medbringer dit normale kørekort samt et opdateret pasfoto af dig selv.

Andre gode råd som du kan få brug for

Du bør medbringe en god portion lommepenge. Du kommer altid til at bruge mere, end du først har regnet med, når du rejser. Du er ikke taget på en rejse for at spare, og det kan jo være, at du pludselig ønsker at tage et dykkercertifikat?

Penge på rejsen

Det kan endvidere anbefales, at du pakker en pandelampe, da den kan være nyttig i mange henseender. Det kan eksempelvis være, at du skal op midt om natten for at finde et toilet? Med pandelampen kan du let finde vej i mørket – og så slipper du for at træde på diverse kryb på vejen.

Til slut bør du medbringe en powerbank. På den måde kan du få ladet din mobiltelefon op, hvis du står midt ude i ingenting og har brug for Google Maps.