rejsetag

Det er populært blandt unge i Danmark og Europa at pakke rygsækken og drage på eventyr ud i verden. Nogle tager af sted efter endt uddannelse – andre når tilværelsen giver muligheden for det. Uanset hvad skal man nøje udvælge, hvad man vil slæbe rundt på, for rygsækken bliver hurtig både tung og pakket til bristepunktet! Vi har samlet de vigtigste ting, en backpacker bør pakke – så du er godt klædt på til din store rejse.

Backpacker rejse

 

Få en mobil der kan det hele

Foruden pas er mobilen nok det vigtigste eje for den rejsende. Dels til at kommunikere med familien derhjemme, dels til at holde kontakt til nye venner man møder på rejsen og ikke mindst til at finde vej, når du (igen) er faret vild. Du vil også gerne have en mobil, der kan holde strøm i mange timer, når du er på farten hele dagen. Og som kan tage sublime billeder, så du ikke behøver at pakke det store kamera også.

Den nye iPhone 11

Den nye iPhone 11 bliver hurtigt din bedste ven, med ultravidvinkelkamera hvor du får fire gange så meget med på billedet – så nu kan Perus bjergkæder eller New Yorks skylines bare komme an! Apple har netop lanceret den nyeste iPhone-model på markedet, og med iPhone Pro Max eller iPhone 11, er du teamet op med en iPhone der kan tage fantastiske billeder, har lang batterilevetid og oplader hurtigt. Husk i øvrigt at købe drybags, så dine nye iPhone 11 ikke tager skade, hvis den ryger i vandet mens du er på ø-hop et eksotisk sted.

En god rygsæk er pengene værd

Din rygsæk er dit hjem, mens du er af sted. Du kommer til at slæbe rundt på alle dine ejendele og bør derfor vælge en ordentlig rygsæk, der passer til dig og din ryg og som hverken er for stor eller lille. Du skal bære den på ryggen i mange timer undervejs, og den kan hurtigt blive for tung. En rygsæk på 70 liter inklusiv dagstaske der kan lynes af, er en passende størrelse.

Rygsæk til rejsen

Guidebøger og vigtige dokumenter

Det bliver hurtigt tungt at slæbe rundt på rejsebøger, så køb i stedet e-bøger, du kan downloade til din iPhone, så har du altid din rejseguide ved hånden. Ligeledes kan man have flybilletter, rejseforsikringspapirer og den slags vigtige ting liggende på sin telefon, så man ikke behøver opbevare dem i papirudgaven. Husk desuden altid at have et billede af dit pas og af dine vaccinationspapir på din mobil. Dels til hvis du mister dem undervejs og dels fungerer billedet af dit pas fint som ID.

Du kommer ikke til at bruge alt det tøj, du har pakket…

Dette gælder især kvinder: Vi har det med at pakke en masse tøj, men ender med kun at bruge de samme få sæt. Det fylder unødigt i tasken og optager pladsen for alt det fede tøj, du alligevel ender med at købe undervejs. Gode sko at vandre i er en nødvendighed, men du behøver altså ikke mere end én bikini eller badeshorts.

Gode vandresko

Endeligt er der altid gode råd at hente fra erfarne backpacker-bloggere, så invester noget tid til at læse om andres erfaringer, pakkelister og gode rejseråd.