RejseSpion har været heldig at få et interview med rejsejournalisten og USA-eksperten Michael Bo Christensen fra drivingusa.dk, som er Danmarks største site om roadtrips, nationalparker, indianerreservater og kør-selv-ferie i USA.

Ah Shi Sle Pah - Driving USA
Ah Shi Sle Pah (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

DrivingUSA.dk

Michael skriver udelukkende om USA, som han har besøgt 22 gange, de sidste 40 år. Det er især naturoplevelser i nationalparker og reservater, som har Michaels interesse.

Weeping Rock i Zion Nationalpark
Michael ved Weeping Rock i Zion Nationalpark (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

På sin omfattende hjemmeside har han beskrevet 133 destinationer. Michael fortæller destinationens historie eller særkende og giver råd om vandreture, must-see samt praktiske informationer.

drivingusa.dk finder du masser af inspiration til ruter, seværdigheder og unikke steder, som mange rejsebureauer aldrig har hørt om. Disse små perler, der ligner en million, har Michaels særlige passion.

Grandstaff Canyon
Grandstaff Canyon (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

“Jeg kører gerne 30 kilometer på en grusvej, for at finde hoodoos i Ah-shi-sle-pah, eller gå på opdagelse i indianerreservaterne, hvor man finder mange naturoplevelser”, fortæller Michael til RejseSpion.

Interview med Hualapai indianer
Michael interviewer Hualapai indianer (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

Michael er meget mere til steder, hvor der måske kun er ham, end at stå på nakken af tusind turister i Grand Canyon.

“Min bror har boet i USA det meste af sit liv, så når jeg besøgte ham, rejste jeg videre. USA er jo min generations musik- og tv kulisse og derfor altid spændende at gense på det helt store lærred”.

“USA er et meget ungt land og derfor er de fleste begivenheder stadig nærværende. Da de store indianerkrige var på sit højeste, levede min farfar stadig. Overalt i USA støder man på steder, der rummer begivenheder, man kender fra tv eller historiebogen”.

Flaming Gorge
Flaming Gorge (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

“Amerikanerne er venlige og imødekommende og jeg har aldrig været bange for at være der. Jeg ELSKER roadtrip og kører årligt mange miles. Ofte er ruten lige så flot som destinationen. Jeg vælger altid Scenic Drive, særligt smukke ruter, frem for Googlemaps hurtigste”.

Det er især den vestlige del af USA, der tiltrækker Michael. Her finder du de fleste nationalparker, canyons og valleys.

Michael i Petrified Forest Nationalpark
Michael i Petrified Forest Nationalpark (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

“Utah er min absolutte favoritstat. Naturfænomener som vulkaner, hoodoos, arches, forstenede træer, dinosaurus skeletter, petroglypher, slot canyons og farvede klippelag der fortæller om tiden før mennesket, får mig til at føle mig lille. Som en lille brik der kun er her et split sekund”.

Grand Falls i Navajo reservatet
Grand Falls i Navajo reservatet (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

“Der er ikke mange, der taler indianernes sag, men de har min stemme”, siger Michael. “Vi kan lære meget af indianerne – f.eks hvordan vi passer på naturen. I reservaterne finder man ofte utrolige naturoplevelser. Jeg anbefaler, at man booker en lokal guide. Så støtter man indianerne og måske bliver det pludselig en dag, man aldrig glemmer. På min hjemmeside har jeg lavet en guide til turistvenlige indianerreservater.

Hvad koster en rejse til USA?

“Prismæssigt skal du regne med kr. 1.000 om dagen. Beløbet dækker fly, hotel, benzin, mad, entré, billeje m.m. Vil du spare penge, skal du købe så tidligt som muligt”.

“Jeg booker altid fly, bil og hotel 10 måneder i forvejen. Om muligt rejser jeg uden for højsæsonen. De sydlige stater bør undgåes om sommeren, da det er stegende hedt. September er derimod en god måned for alle stater”.

Rainbow Mountains
Rainbow Mountains (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

“Sørg for at have en stor køletaske og fyld så bilen op med vand og frugt. Så sparer du en del penge. Generelt er USA billigt med de ting turister har brug for. F.eks er benzin halv pris ift. Danmark. Jeg abonnerer på en del nyhedsbreve fra f.eks. autoeurope.dk og hotels.com. Her finder jeg tit gode tilbud”.

Rejseforedrag og rådgivning

Driving USA er et enmands firma. Ud over at lave rejseinspiration, tilbyder Michael rejseforedrag og gratis rådgivning til folk, der selv vil rejse rundt i landet.

Når han selv er afsted, fylder Michael bilen op med gæster, som han guider på turen. Disse får et indgående kendskab til USA. På hjemmesiden amerikaguiden.dk kan du se, hvornår der er afgang.

Coalmine Canyon
Coalmine Canyon (copyright Michael Bo Christensen – drivingusa.dk)

Arbejdet med rejsesitet tager megen tid. Facebook, Instagram og en omfattende YouTube kanal er en del af Driving USAs kanaler.

Michael er medlem af Danske Rejsejournalister og Discover America. Han kan kontaktes på kontakt@drivingusa.dk.