Det er dyrt at rejse, og skal du bruge flybilletter til oversøiske destinationer som f.eks. Asien eller USA, skal du typisk have den helt store pengepung frem. Men hvis du leder efter en billig rejse, og er lidt spontan, er der mange penge at spare.

Error fares hos flyselskaberne

 

Error fares er ikke så udbredt, men hvis du er heldig, er der mulighed for at finde en god pris til en spændende destination. Selvom det kan lyde for godt til at være sandt, kan man være heldig. Der er dog et par forholdsregler at tage.

Hvad er error fares?

Error fares er i bund og grund en pris, der er blevet sat for lavt af rejseudbyderen – f.eks. et flyselskab. Der kan være mange grunde til dette, men ofte er det en fejl, hvor prisen bare er blevet skrevet forkert ind. Dette er mest kendt indenfor flyrejser, da priserne fluktuerer hele tiden.

Fejl hos flyselskaberne

Mange vil nok tænke, at selskabet ville annullere sådan et tilbud, da det i visse tilfælde kan være for godt til at være sandt. Og nogle gange bliver turene aflyst af den årsag, men ofte kan man være heldig. For hvis flyselskaberne canceller billetter, kan de risikere at få dårlig omtale. Og i enkelte tilfælde er retten på kundens side, da det ikke er kundens skyld, at prisen er forkert.

Man kan dog aldrig være sikker på, at man kan booke en rejse til en bestemt destination, hvis det gælder error fares. Som navnet indikerer, er det netop en fejl i systemet, der kommer på tilfældige produkter på tilfældige tidspunkter. Men især flyrejser er kendt for dette, da der er et hav af forskellige priser, der hurtigt kan blive skrevet forkert ind. Og så er det om at være hurtig, inden prisen bliver rettet.

Hvordan finder jeg error fares?

Den bedste måde at få den billigste pris er at være spontan. Det er ikke sikkert, at dit rejsemål lige har en error fare lige nu, men så kan du kigge efter andre destinationer.

Der er lavet hjemmesider, der kan finde error fares for dig, du slipper for at lede i lang tid for at få den bedste pris. Men vent med at booke hotel og billeje på samme tid. Du kan nemlig godt risikere at din flyvetur bliver annulleret.

Hvis du har fundet en flyrejse til en overordentlig god pris, er det bare om at slå til, hvis du er interesseret. Lad være med at kontakte flyselskabet for at spørge, om det kan være rigtigt. Så retter de sandsynligvis op på prisen, og du mister muligheden for en billigere rejse.