rejsetag

Der hersker ingen tvivl; internettet har revolutioneret vores verden ved at flytte og udviske grænser. For mange betyder internettets fremmarch, at de ikke længere behøver at være fysisk tilstede på en arbejdsplads for at kunne udføre deres job.

Der findes således en række jobs, der kan udføres online – dette muliggør et økonomisk og bæredygtigt rejseliv. Et liv hvor du tager arbejdet med dig i bagagen, alt imens du rejser verden tynd.

Arbejd mens du rejser

En stor del af dem, som lever på denne måde beskæftiger sig med jobs inden for IT, kommunikation og kundeservice. Det kan være jobs som softwareudvikler, grafisk designer, social media manager, tekstforfatter eller kundeservicemedarbejder. Ud over en god portion knowhow inden for den pågældende branche, behøver du blot en god internetforbindelse for at udføre jobbet. Mange virksomheder har fået øjnene op for denne fleksible arbejdsform, og i nutidens samfund ser vi flere og flere virksomheder, der benytter sig af det såkaldte ”remote work”. Blandt de helt store finder vi Apple, Amazon, IBM og Google.

Udover de traditionelle jobs findes der en række andre benyttede tilgange, når det kommer til at skabe sig et økonomisk bæredygtigt rejseliv. Mange vælger for eksempel at starte en selvstændig virksomhed sideløbende med, at de skifter deres lokalisering. Tag for eksempel den efterhånden kendte digitale nomade Matthew Kepnes, der er grundlægger af rejsebloggen Nomadic Matt. Matthew har gennem de sidste 8 år besøgt mere end 80 lande, mens han har opbygget sin karriere, hvor han giver andre rejsende råd til, hvordan de kan rejse bedre, billigere og længere.

Rejseblogger

Mens Matthew har haft travlt med at beskrive verden, har parret Elia og Naomi Locardi brugt tiden på at indfange den i fantastiske billeder. De to rejsefotografer har siden 2012 levet et liv på farten, hvor de har leveret det ene flotte billede efter det andet, som dokumenterer unikke steder rundt omkring i verden. Parret har på den måde gjort rejserne til både deres livsstil og indkomstkilde.

Inden for pokerverdenen støder vi også på forskellige digitale nomader. Blandt andet engelske Dale Daleroxxu Phillip der gennem 6 år besøgte mere end 50 lande samtidig med, at han spillede sig til store pengebeløb via online poker. Daleroxxu var længe en del af Team PokerStars Pro Online, der er en samling af dygtige pokerspillere, som alle har bevist, at pokeren kan gøres til en primær indkomstkilde, der kan sponsorere et rejseliv. Også pokerspilleren Michael Lech har siden 2014 brugt onlinepoker til at finansiere sine rejser og indfri sin store drøm om at se verden.

Der findes selvfølgelig også de digitale nomader, som på bedste meta-vis skabt sig en indkomst ved at fortælle andre kommende digitale nomader, hvordan de finpudser deres færdigheder, så de sikrer sig en fremtid som netop digital nomader. På nettet findes der et hav af kurser, der kan lære dig alt fra kodning til videoredigering, og til hvordan du skaber en blog med massere af læsere.

Når det kommer til stykket, lader det til, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvordan et rejseliv kan løbe rundt rent økonomisk. Der burde således være rig mulighed for at udskifte kontorets fire vægge med sand mellem tæerne. Så hvis du har set dig lun på et fuldtidsrejseliv, er det blot at finde din niche og ellers sælge ejendelene derhjemme.