rejsetag

“At rejse er at leve”, som den folkekære H. C. Andersen så berømt har udtalt sig. Vi danskere elsker at rejse, men det kan være svært at huske alle de steder, man har besøgt i årenes løb. Derfor er det en god ide at købe souvenirs med hjem fra dine ferier til både familien og dig selv. På den måde kan du altid se tilbage på din ferie og mindes de gode tider.

Souvenir butik

 

Et kort til at mindes rundrejsen

Har du været på rundrejse i Sydamerika, på øhop i Asien eller måske kørt Danmark tyndt med familien. Hvis du har besøgt mange forskellige steder i ét land eller kontinent, er et kort over området en god og kreativ souvenir. Her kan du plotte de forskellige steder, du har besøgt, ind med eksempelvis klistermærker, nåle eller små tegnede figurer. På den måde kan du mindes den samlede rejse gennem én souvenir, som kan pynte flot på væggen. Hvis du f.eks har været på både camping og i sommerhus adskillige gange i Danmark, kan du købe et Danmarks kort og markere alle stederne med klistermærker af henholdsvis en campingvogn og et hus.

En lokal souvenir

Intet er så godt, som en lokal souvenir for på den måde har du ikke blot et minde om din rejse, men også et stykke kultur med hjem. Har du været i Mexico, kan du købe nogle flotte og farverige maracas, imens du fra Australien kan købe en boomerang. Du kan også købe lokale krydderier fra Indien, så du kan prøve at genskabe de lækre indiske retter hjemme i køkkenet eller velsmagende te fra Kina, som kan nydes en kold efterårsdag i Danmark.

Maracas - Souvenir fra Mexico

En scrapbog med minder

Hvis du ikke har plads til alverdens figurer, sten og andre minder, kan du samle små minder i en samlet scrapbog. Du kan købe en bog og klistre ganske almindelige konvolutter i den, som kan rumme alt fra en fjer, kvitteringer, en blomst, rejsepapirer og billeder fra de forskellige ferier. En ferie pr. konvolut.

Scrapbog fra ferien

Herved har du stadig minder fra alle dine ferier, uden de behøver at fylde hele huset, og du kan nemt se tilbage på alle dine rejser. Du skal blot finde scrapbogen frem og lade nostalgien få frit løb.

Én souvenir fra mange forskellige lande

En sidste rigtig god idé til at mindes din rejse, er at købe den samme souvenir fra de mange forskellige rejser, du har været på. Det kan for eksempel være en køleskabsmagnet, øloplukker eller måske et krus.

Køleskabsmagneter fra ferien

Denne lille samling af minder vidner både om dine mange oplevelser, men også om de forskelligheder de forskellige feriedestinationer rummer. Udseendet i form af farver, design og stil vil være forskelligt fra land til land og på den måde sætte deres eget præg på din samling. Samtidig bliver det også nemmere for dig at huske at købe en souvenir med hjem fra dine rejser, hvis du opbygger denne vane.