Flybilletter til Barcelona

Find billige flybilletter til Barcelona i Spanien og oplev storbyens lækre catalanske køkken, store udbud af kunst og kultur, dejlige sandstrande og pulserende natteliv.

Ikke overraskende er det som regel dyrest at flyve til Barcelona i højsæsonen i henholdsvis juni, juli og august. Til gengæld finder du typisk de billigste flybilletter i januar – som en tommelfingerregel.

Rejsetiden fra Danmark er under tre timer, når du flyver direkte.

Storbyferie i Barcelona

Barcelona er den perfekte destination til en kortere eller længere storbyferie. Med et indbyggertal på omkring 1,6 millioner er Barcelona den næststørste by i Spanien. Og de er heldige – indbyggerne. De bor i et naturskønt smørhul klods op ad grønne bjerge og Middelhavet og mellem floderne Llobregat og Besos.

Nattelivet ved Placa Reial i Barcelona
Storbyferie i Barcelona

Gaudis Barcelona frister året rundt med sine milde vintre og varme somre. Det er bare en fantastisk by, som udmærker sig med sine hyggelige fortovsrestauranter og dejlige catalanske køkken. Kast dig ud i omgang tapas eller en fiskeanretning, mens de lokale kaster sig ud i en omgang flamenco.

Strand med palmer i Barcelona og Middelhavet i baggrunden
Stranden i Barcelona

I sommerperioden er stranden det helt store trækplaster for både lokale og turister. Barcelona ligger lige ved det blå Middelhav og byder på hele 7 skønne strande at vælge imellem.

Er du mere til kultur og arkitektur, skal du naturligvis opleve nogle af Barcelonas mange museer som f.eks. Picasso-museet (Museu Picasso) eller Nationalmuseet for Catalansk Kunst – MNAC. Gå en tur i det gotiske kvarter, tjek det imponerende bygningsværk Sagrada Familia eller nyd smukke Park Güell.

Udsigt over det smukke landemærke Park Güell i Barcelona på en dag med blå himmel
Park Güell i Barcelona

Er du fodboldinteresseret, tager du naturligvis ikke til Barcelona uden at opleve en kamp med stjernerne fra FC Barcelona brillere på Camp Nou.

Hvis din tid er knap, er flypriserne til Barcelona heldigvis så lave, at du godt kan tillade dig blot at besøge storbyen i en forlænget weekend.

Seværdigheder i Barcelona

Barcelona kan bryste sig af at have ikke færre end 8 seværdigheder på UNESCOs liste over kulturarv. Optagelse på den fornemme liste er dog ikke et krav for at gøre sig gældende som interessant attraktion.

Herunder en liste med nogle af de største seværdigheder i Barcelona.

Sagrada Familia
Madmarkedet La Boqueria
Picasso-museet
Camp Nou
Ramblaen
Barcelona Zoo
El Born
Tibidabo Amusement Park
Park Güell
Museu Nacional d´Art de Catalunya i Barcelona – MNAC (Cataloniens nationalmuseum)
Montjuïc

Flyselskaber der flyver fra Danmark til Barcelona

En lang række flyselskaber har ruter mellem Danmark og Barcelona. Herunder også flere lavprisselskaber, som er med til at trække flypriserne til Barcelona ned på et niveau, hvor de fleste kan være med. På listen herunder find du flyselskaber, der flyver mellem danske lufthavne og Barcelona (listen er ikke nødvendigvis udtømmende).

Vueling
Iberia
Norwegian Air International
easyJet
Ryanair
Air France
Finnair
SAS
SWISS
Lufthansa
Austrian Airlines
KLM
Brussels Airlines

Barcelona Lufthavn

Barcelona Lufthavn – også kaldet Barcelona-El Prat eller Aeroport de Barcelona – har to terminaler og er storbyens eneste lufthavn.

Barcelona Lufthavn (El Prat)
Ventesal i Barcelona Lufthavn (El Part) med fly i baggrunden og tomme bagage trolleys i forgrunden

Til gengæld er den rigtig godt besøgt med flere end 44 millioner passagerer årligt. Lufthavnen ligger 10 kilometer sydvest for Barcelonas centrum.

Lufthavnskoden (IATA koden) er BCN.

Adresse
Barcelona-El Prat eller Aeroport de Barcelona
08820 Prat de Llobregat, Barcelona

Transport fra lufthavnen

Som nævnt ligger lufthavnen relativt centralt, så du kommer nemt og hurtigt med taxi, bus, metro eller tog til Barcelona centrum.

Bus fra lufthavnen
Kig efter lufthavnsbusserne AeroBus A1 eller A2, som kører til Barcelona centrum. De kører flere gange i timen og transporttiden til centrum er cirka 30 minutter.

Alternativt kan du tage lufthavnsbussen Linie 46, som dog tager turen på lidt under én time, men til en lavere billetpris.

Taxi fra lufthavnen
Det er relativt billigt at køre med taxi i Spanien, så den korte tur til centrum, river ikke for hårdt i feriebudgettet. Du finder de officielle taxier (gule og sorte) udenfor henholdsvis terminal 1 og 2.

Tog fra lufthavnen
Foretrækker du tog, skal du finde RENFE-toget ved terminal 2. Det kører mod centrum to gange i timen og transporttiden er cirka 30 minutter.

Stemningsbilleder fra Barcelona

Barcelonas største stadion - Camp Nou - set fra oven
Camp Nou i Barcelona
Det gotiske kvarter
Det gotiske kvarter
Barcelonas mest populære gade - La Rambla - på en tidlig morgen stort set uden mennesker
La Rambla i Barcelona
Udsigt over Plaza de Espana i skumringen
Plaza de Espana i Barcelona
Poble Espanyol viser Barcelonas traditionelle arkitektur
Poble Espanyol
Sagrada Familia
Sagrada Familia