Flybilletter til Berlin

Berlin er den perfekte destination til en storbyferie. Den tyske hovedstad (og Tysklands største by) har meget at byde på året rundt. Det kræver blot en meget kort flyvetur fra Danmark og så kan du ofte finde ret billige flybilletter til Berlin.

Udsigt fra fly over flyvinge med Berlins Fjernsynstårn i baggrunden

Du kan flyve til Berlin fra en lang række lufthavne i Danmark; Kastrup, Billund, Aalborg, Esbjerg, Sønderborg og Aarhus.

Flyv til Berlin

Højsæsonen i Berlin er ikke overraskende sommermånederne juni, juli og august, hvor du også kan forvente de højeste priser på flybilletter. De billigste billetter finder du typisk i januar, hvor Berlin desværre kan være lige så bidende kold som Danmark med en gennemsnitstemperatur på én grad.

Fly i himlen set fra Potsdamer Plats i Berlin. På landjorden ses bygninger i stål, glas og beton.

Langt de fleste flyrejser til Berlin er med afgang fra Kastrup Lufthavn, hvor f.eks. Norwegian Air International, Icelandair og easyJet har flere daglige afgange. Dog flyver en lang række andre flyselskaber også til Berlin. I flæng kan blandt andet nævnes Air France, Air Berlin, Lufthansa, SAS, KLM, Wizz Air og naturligvis Ryanair.

Lufthavne i Berlin

Berlin har to store primære internationale lufthavne. Henholdsvis Berlin Tegel Lufthavn (Flughafen Berlin-Tegel), som ligger cirka 9 kilometer nordvest for Berlin og Schönefeld (Flughafen Berlin-Schönefeld), som ligger i syd cirka 18 kilometer fra centrum af storbyen.

På papiret har Berlin flere andre lufthavne, men de er i realiteten placeret så langt fra bymidten – eller helt uden for Berlin – at det ikke kan anbefales at vælge en af disse. Transporttiden mellem centrum og lufthavnen bliver simpelthen bare for lang og besværlig.

Yderligere arbejdes der på at bygge Flughafen Berlin Brandenburg, som på sigt skal erstatte både Berlin Tegel Lufthavnen og Schönefeld – og ligge i forlængelse af sidstnævnte. Flughafen Berlin Brandenburg skulle efter planerne have været i drift på nuværende tidspunkt (2010). Byggeriet har dog været ramt af en række skandaler, og kan langt fra siges at leve op til den effektivitet, man ellers ofte forbinder de gode tyskere med.

Berlin Tegel Lufthavn

Berlin Tegel, som er Berlins største lufthavn, består af i alt 5 terminaler (A, B, C, D og E). Fra lufthavnen er det relativt nemt at komme til centrum af Berlin. Det tager under en halv time med X9 JetExpressBus. Desværre er det ikke muligt at køre med hverken U-Bahn eller S-Bahn fra Tegel mod centrum.

Berlin Tegel lufthavnen
Berlin Tegel lufthavnen

Alternativt kan du leje en bil hos en af biludlejningsvirksomhederne, der holder til ved Terminal E.

Lufthavnskoden for Berlin Tegel er TXL.

Schönefeld Lufthavn

Schönefeld Lufthavnen er Berlins næststørste lufthavn, og anvendes primært af lavprisflyselskaberne. Lufthavnen har sin egen banegård, hvorfra du nemt kan tage toget (Airport Express toget – linje RE7 eller RB14) til centrum (cirka 11 kilometer). Du kan også vælge en expres bus eller S-Bahn fra ankomstterminalen og nå til centrum af Berlin på en halv times tid.

Også i Schönefeld lufthavnen er det naturligvis muligt at leje en bil. Du finder biludlejningsvirksomhederne ved Terminal A.

Schönefeld består af terminalerne A, B, C og D.

Lufthavnskoden for Schönefeld er SFX.

Rejsetid i fly fra Danmark til Berlin

Uanset om du flyver fra Billund eller København til Berlin, kan du forvente rejsetid på lige omkring en time, da du flyver direkte. Vælger du en af de andre lufthavne i Danmark, skal du forvente lidt længere rejsetid, da du skal mellemlande. Rejsetiden til Berlin bliver således cirka tre timer.

Billige flybilletter til Berlin

En række lavprisflyselskaber kæmper om kunderne, så det er ikke unormalt at kunne finde direkte tur/retur flybilletter fra Danmark til Berlin til omkring 500 kroner. Faktisk er der spottet kampagnetilbud fra Ryanair helt ned til 30 kroner tur/retur på udvalgt dage/tidspunkter. Så bliver det vist ikke billigere at komme på storbyferie.

Fly fra Ryanair som holder stille i lufthavnen

Som til de fleste andre destinationer er der naturligvis en række faktorer, som giver udsving i priserne. Den større efterspørgsel i de varme måneder (primært juni, juli og august), skolernes ferier og de mest attraktive rejsetidspunkter på ugen/dagen presser helt naturligt priserne på flybilletter op i disse perioder.

Som altid kan de anbefales at booke billetterne til Berlin i god tid, hvis du vil spare lidt penge. Alternativt kan du have is i maven og håbe på nogle billige last-minute billetter.

Husk nu at bruge en god og omfattende flysøgemaskine som f.eks. Momondo eller Skyscanner, så du får det bedste overblik over de fleste flyselskaber i én og samme søgning.

Står den på miniferie i Berlin, kan du med fordel overveje, om du kan klare dig med håndbagagen. Hos nogle flyselskaber kan du således undgå at skulle checke bagage ind og spare lidt penge på den konto.

Storbyferie i Berlin

For den nysgerrig storbyturist er Berlin som en blomst, der åbner sig mere og mere for hvert besøg. Nye bydele, attraktioner og oplevelser åbenbarer sig for den, der tager sig tid til at gå på opdagelse i storbyjunglen.

View over Berlins skyline med Fjernsynstårnet i baggrunden

Det er ikke uden grund, at den multikulturelle storby er en af Europas mest populære. Alene på den kulturelle side er byen en næsten uudtømmelig skat med sine flere end 150 teatre, 170 museer, 200 kunstgallerier og hele tre operahuse.

Udsigt over Berliner Dom på Museumsøen med bro og turistbåd i forgrunden
Berliner Dom på Museumsøen

Men Berlin er også stærk på mange andre områder. Byen er fyldt med gode restauranter og caféer, har et rigt, hipt og happening natteliv og hvis du er til shopping, så findes der alt fra små lækre loppemarkeder til de vildeste modebutikker.

Attraktioner i Berlin

Man bliver aldrig rigtig færdig med Berlin, som byder på et overflødighedshorn af turistattraktioner og seværdigheder. Det bliver for omfattende at nævne alle her, men herunder finder du en række af de største og mest anbefalelsesværdige:

Tempelhof
Tidligere lufthavn som i dag er nedlukket og fungerer som aktivitetspark.

AquaDom & Sea Life
Verdens største fritstående, cylindriske akvarium.

Deutsches Technikmuseum
Stor udstilling af blandt andet flyvemaskiner, lokomotiver og skibe.

Loppemarked i Mauerpark
Stort søndagsloppemarked som også byder på et stort og godt udvalg af madboder.

Brandenburger Tor
Den største og sidste bevarede byport i Berlin.

Rigsdagsbygningen
Få en rundvisning i Tysklands parlamentsbygning lige ved Brandenburger Tor.

Museumsøen (Museumsinsel)
En bonanza af sublime museer. Museumsinsel er på Unescos liste over verdens kulturarv.

Tiergarten
Tag en slappe i Berlins store grønne lunge.

Berliner Dom
Smuk protestantisk kirke som er placeret på øen Spreeinsel i floden Spree.

Checkpoint Charlie
Mærk historiens vingesus ved Checkpoint Charlie der tidligere fungerede som grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin.

Soldat med amerikansk flag ved Checkpoint Charlie i Berlin
Checkpoint Charlie

Fjernsynstårnet (Berliner Fernsehturm)
Oplev udsigten over Berlin fra udsigtsplatformen i 203 meters højde.

Husk nu ikke kun at søge mod de store og kendte attraktioner. Der er også store oplevelser at hente i byens mange parker (og legepladser for de mindste) eller i de mindre kendte men upcoming bydele. Vær nysgerrig og søg lidt væk fra de mest turistede områder. Der venter eventyret.

Begivenheder i Berlin

Rammer du Berlin på det helt rigtige tidspunkt, kan du også være heldig at opleve en af byens mange årligt tilbagevende begivenheder. Det kunne f.eks. være;

Berlinalen
Berlins årlige internationale filmfestival hvor de prestigetunge priser Guldbjørnen og Sølvbjørnen uddeles.

Karneval der Kulturen
Berlins helt store karneval som forvandler storbyen til én stor fest.

Christopher Street Day
Berlins pride som også går under navnene Berlin Pride eller CSD.

Berlin Fashion Week
Modeugen i Berlin for dig der gerne vil følge de sidste nye trends inden for fashion.

Internationales Berliner Bierfestival
Tyskernes er bare gode til øl og denne store ølfestival hylder de gyldne dråber.

Offentlig transport i Berlin

Berlin er en relativt flad by strakt ud over et meget stort areal, hvilket gør afstanden mellem nogle bydele stor. Heldigvis fungerer det offentlige transportsystem upåklageligt. Såvel U-Bahn som S-Bahn gør det både nemt, hurtigt og billigt at transportere sig på kryds og tværs af storbyen. Vær opmærksom på at der kan købes dagskort til begge, hvilke ofte godt kan betale sig i længden.

Gult U-Bahn tog ved Alexanderplatz i Berlin med højhus i baggrunden
Den karakteristiske gule U-Bahn ved Alexanderplatz

Er du mere til frisk luft og slow-travel, kan det være en stor oplevelse at nyde Berlin fra sadlen af en jernhest. Lej en cykel og oplev alt i eget tempo via Berlins ret gode net af cykelstier.

Et andet alternativ er naturligvis at købe billet til en tour-bus. Slå hjernen fra og opleve storbyen sådan lidt fra oven.

Stemningsbilleder fra Berlin

Berliner Dom
Berliner Dom
Brandenburger Tor i skumringen med få turister
Brandenburger Tor
Charlottenburg paladset i Berlin
Charlottenburg paladset
Döner kebab
Döner kebab – nam nam!
Fjernsynstårnet i Berlin set nedefra
Fjernsynstårnet
Holocaust Monumentet - mindesmærke for Europas dræbte jøder
Holocaust Monumentet
Rester af Berlinmuren
Rester af Berlinmuren
Rigsdagsbygningen i Berlin med Spree floden i forgrunden
Rigsdagsbygningen