Flybilletter til Bruxelles

Bruxelles er en perfekt storbyferiedestination. Du kan ofte finde billige flybilletter til Bruxelles (på en god dag til et par hundrede kroner tur/retur) og byen har rigtig mange gode hoteller til fornuftige priser.

Desuden byder Bruxelles på et overflødighedshorn af lækre belgiske specialiteter som vafler, chokolade og ikke mindst øl brygget med kærlighed.

Storbyferie i Bruxelles

Bruxelles – eller Bryssel – er Belgiens hovedstad, men også Europas politiske hovedstad, da byen trods sine beskedne cirka én million indbyggere er hjemsted for institutioner som Europa Parlamentet og NATO.

Panoramaudsigt over tagtoppe i Bruxelles
View over Bruxelles tage

Byen er fyldt med lobbyister, politikere og diplomater. Således fornemmer man også hurtigt, at Bruxelles er en meget international metropol, hvor man på gaden vil opsnappe et utal af forskellige sprog foruden Belgiens tre officielle sprog – flamsk, tysk og fransk (det mest udbredte sprog).

En storbyferie i den spændende metropol ved floden Senne, byder på mange oplevelser. I flæng kan nævnes:

• Arkitektoniske mesterværker (blandt andet politiske hovedbygninger)
• Lokalt øl i verdensklasse
• Belgiske pommmes frittes (en klassiker!)
• Gode shoppingmuligheder
• Hyggelige loppemarkeder
• Historie, kunst, kultur og muséer i særklasse
• Rigtig gode restauranter
• Et rigt natteliv

Vejret i Bruxelles

Vejret i Bruxelles er sjældent værd at skrive hjem om. Faktisk minder det meget om det danske, så belgierne kender også til regnvejr. Husk at der ikke findes dårligt vej – kun forkerte klær’. Derfor er det en god idé med regntøj og paraply i kufferten.

Caféborde- og stole ved brostensbelagt gade i Bruxelles. Gående personer i baggrunden.
Brostensbelagt gade i Bruxelles

Og nu vi er ved pakkelisten, så husk også noget fornuftigt fodtøj. I Bruxelles finder du mange kilometer brostensbelagte gader, som bare ikke egner sig til stiletter.

Maden i Bruxelles

Signaturretten i Bruxelles – og for den sags skyld resten af Belgien – er moules frites. Det er muslinger serveret med ovnfritter. En særdeles velsmagende ret, der bare skal prøves.

Skyld eventuelt efter med en god belgisk øl. Der brygges flere end tusind af slagsen i Belgien, så der er nok at vælge imellem. Du kender måske allerede klassikere som Leffe, Grimbergen, Lindemans, Het Anker, Chimay og Hoegaarden.

Toppen af en flaske belgisk Belgisk Chimay øl med bobler i baggrunden.
Husk at den lokale belgiske øl er i verdensklasse

På den kulinariske front kan det også anbefales at smage den gode belgiske chokolade (tjek Leonidas, Neuhaus og Marcolini), praliner, belgiske vafler, speculoos (kryddersmåkager) og stoemp (belgisk kartoffelmos).

Transport i Bruxelles

Bruxelles er af en overskuelig størrelse, så du kan nå de fleste attraktioner og seværdigheder til fods. Uanset hvilken storby du besøger, er det ofte den bedste måde at opleve byen på. Turistkontoret kan anbefale ruter til gode byvandringer, så du har lidt at pejle efter.

Er du for doven til gåben, byder byen også på god og pålidelig offentlig transport. Såvel metro, tog, letbane, vandbus, bus og sporvogn er relativt billigt.

Shopping i Bruxelles

Der er gode muligheder for at gå shop-amok i Bruxelles. Et godt udgangspunkt for den aktivitet er indkøbscentret Galeries Royales Saint-Hubert, som ligger tæt på Grand Place. Her finder du de rigtig dyre og eksklusive butikker, som varmer godt op under Visa-kortet.

Et alternativ i den eksklusive kategori er Avenue Louise, som f.eks. byder på en række lækre butikker med designertøj.

En lidt mere autentisk og lokal shoppingoplevelse får du på Place du Grand Sablon. Et rigtig godt og stort loppemarked, som giver mulighed for nogle lækre fund.

Flyselskaber med ruter til Bruxelles

Det er muligt at flyve direkte fra både Billund Lufthavn og Kastrup Lufthavn til Bruxelles – typisk flere afgange dagligt. Det er up and down på cirka halvanden time. Perfekt til et lille weekend get-away.

En lang række flyselskaber har ruter mellem Danmark og Bruxelles. I flæng kan nævnes SAS, Finnair, SWISS, Bruxelles Airlines, KLM og Ryainair. Hos sidstnævnte kan du ofte finde meget billige flybilletter til Bruxelles. Tur/retur fra København til omkring 200 kroner er ikke unormalt. Det giver mulighed for en meget billig storbyferie.

Bemærk at det grundet de mange daglige afgange faktisk sjældent kan lade sig gøre at finde en lavere pris ved at vælge en rute med mellemlanding. Spar dig selv for besværet.

Seværdigheder i Bruxelles

Bruxelles byder på en række både store og små seværdigheder. Planlægger du din første tur til Belgiens hovedstad, er her en række forslag must-see seværdigheder:

• Manneken Pis
• Janneke Pis
• Atomium
• Det Royale Palads
• Delirium Café
• Tin Tin Museet
• Loppemarkedet på Place du Jeu de Balle
• Musée Magritte
• BELvue
• Mini-Europe
• Parc Josaphat
• Musées Royaux des Beaux Arts
• Grand Place (Grote Markt på flamsk)

Bruxelles Internationale Lufthavn (BRU)

Lufthavnen i Bruxelles (også kendt som Zaventem eller Bruxelles National) blev bygget under 2. Verdenskrig og blev efter at have været i hænderne på den tyske besættelsesmagt overtaget af den belgiske hær. I dag er det en civil lufthavn og den ligger cirka 10 kilometer fra det centrale Bruxelles.

I forgrunden et europæisk pas og i baggrunden view over Bruxelles Internationale Lufthavn (BRU)
Bruxelles Internationale Lufthavn (BRU)

Lufthavnen består af én hovedterminal og to såkaldte piers (for ruter henholdsvis inden- og udenfor Schengen).

Skal du videre med fly fra lufthavnen er du godt dækket ind. I skrivende stund afgår der direkte fly til flere end 180 byer fra Bruxelles Lufthavn. Flere end 2.800 internationale fly afgår fra lufthavnen hver uge.

Transport fra Bruxelles Lufthavn til centrum

Den korte tur fra lufthavnen i Bruxelles til midtbyen klares nemt og hurtigt med både tog- og bus. De offentlig forbindelser er rigtig gode, men det er naturligvis også muligt at tage turen med lejebil eller taxa.

Togstationen finder du under terminalen i kælderen.

Tager du bussen, er bus 12 den billigste rute. Weekend og aften skal du i stedet med bus 21.

Besøg Bruxelles Internationale Lufthavns egen hjemmeside.

Bruxelles Charleroi Syd (CRL)

Bruxelles Charleroi Syd lufthavnen ligger en anelse længere væk fra centrum end Bruxelles Internationale Lufthavn – cirka en times kørsel. Der kører bus (Brussels City Shuttle) til centrum hver halve time.

Det kan anbefales at booke billetten online, da billetkøen kan være slem. Alternativt kan du tage en bus til togstationen og videre derfra ind til Bruxelles by.

Rejser du med f.eks. Ryanair lander du i Bruxelles Charleroi Syd lufthavnen.

Besøg Bruxelles Charleroi Syds egen hjemmeside.

Pas- og visumregler i Bruxelles

Da Belgien er med i Schengenaftalen, skal du som dansk statsborger ikke have visum til ophold under 90 dage. Du er dog forpligtet til at medbringe gyldigt pas. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Stemningsbilleder fra Bruxelles

Den store stålkonstruktion Atomium med træer i forgrunden og blå himmel i baggrunden.
Atomium i Heysel ved Bruxelles
Belgiske pommes fritter i forgrunden og gadeliv i baggrunden.
En kulinarisk klassiker – belgiske fritter
Den lille bronzestatue Manneken Pis i Bruxelles.
Manneken Pis
Udsigt over Europa Parlamentet i Bruxelles i Belgien.
Europa Parlamentet
Torv i Bruxelles med gamle bygningsværker i baggrunden.
Typisk gadebillede i Bruxelles.
View over Grand Place (Grote Markt) i Belgiens hovedstad Bruxelles.
Majestætiske Grand Place
Sporvogn i Bruxelles som kører på rute omgivet af træer i efteråret. I forgrunden togskinner.
Sporvogn i Bruxelles
Et udvalg af diverse belgiske chokolader i en butik i Bruxelles.
Uhmmm – lækker belgisk chokolade
Udvalg af den lækre specialitet belgiske vafler.
De belgiske vafler skal prøves i Bruxelles