rejsetag

At rejse er at leve. Det er et citat, du sandsynligvis har hørt før, hvis du har en smule kendskab til H. C. Andersen. Det er ofte en stor fornøjelse at rejse, og flere unge vælger da også at tage på en længere rejse i deres sabbatår. Er det noget, som du kender til? Når rejsen er forbi, er det vigtigt, at du kan se tilbage og mindes de gode stunder, du har haft. I den forbindelse er der flere måder, hvorpå du kan forevige dine rejseminder.

Rejseminder

 

Sådan glemmer du aldrig de sjove ting, der er blevet sagt

Når du er ude at rejse, møder du sandsynligvis en masse nye mennesker. Når du tilbringer tid sammen med andre mennesker på din rejse, vil der uden tvivl blive sagt nogle sjove og skøre ting i løbet af turen. Det kan være jokes eller vendinger, som I måske bruger igen og igen på resten af rejsen. Det kan ligeledes være selvopfundne ord, som du og dine rejsevenner har kunnet samles om. Hvis du kan huske disse sjove ord, vendinger eller jokes – eller hvis du har skrevet dem ned undervejs – kan du eksempelvis vælge at forevige dem i en citatplakat. Du kan designe din egen citatplakat og hænge den op på din væg. En citatplakat er en god idé, da den ikke kun minder dig om de gode stunder, du har haft på din rejse. Den minder dig ligeledes om alle fantastiske mennesker, du har mødt undervejs.

Sørg for at købe en masse souvenirs

Du kan ligeledes forevige dine rejseminder, hvis du køber en masse souvenirs. Det behøver ikke at være store ting, du tager med hjem. Det kan eksempelvis være små ting, som du kan stille i din vindueskarm eller hænge på din væg. Det vil muligvis give dig en dejlig følelse, hvis du holder ved en genstand, som du ved, at du har købt på den anden side af jorden.

Souvenirs fra rejsen

Med souvenirs bliver dit værelse eller hjem mere eksotisk, hvortil du altid kan blive mindet om, hvilken rejseglad verdensborger du faktisk er. Souvenirs kan ligeledes være noget, du kan bruge til madlavningen. Hvis du kan få lov til at transportere lokale madvarer eller krydderier med hjem i flyet, får du muligheden for at smage på den kultur, som du engang besøgte.

Husk din rejse via billeder og film

På din rejse har du naturligvis et kamera med. Det kan enten være et rigtigt spejlreflekskamera eller dit kamera på din mobiltelefon. Du vil derfor få et hav af billeder og videoer med hjem fra din rejse, som du kan lave en masse sjove ting med.

Billeder fra rejsen

Du kan eksempelvis fremkalde dine favoritbilleder og hænge dem på et verdenskort, således at billederne er placeret i de lande, hvor du har været. Du kan naturligvis også lave en fin fotobog. Derudover kan du vælge at lave små rejsefilm, hvis du har en masse små videoklip på din mobiltelefon. En rejsefilm vil du uden tvivl blive meget glad for senere hen, da det hele bare bliver lidt mere virkelighedsnært, når du ser noget på film.