rejsetag

I den gamle kongeby Roskilde, er der masser af aktiviteter man kan beskæftige dig med. Tag på en historisk tur ind i fortidens Danmark, nyd den smukke natur fra fjorden på enten paddleboard eller i Kajak, eller kig på de mange klassiske biler, der mødes på havnen, hver eneste uge. Der er virkelig gang i Danmarks gamle hovedstad, hvor man kan få alverdens uforglemmelige oplevelser. Når dagen er slut kan man tage hen på bed & breakfast i Rosklide, og afslutte dagen med en god nats søvn. I denne artikel kigger vi altså på, hvilke aktiviteter man kan foretage sig, hvis man ønsker at tilbringe en overnatning eller to i Roskilde.

Weekend i Roskilde

 

Historisk kulturby

Først og fremmest er Roskilde en af Danmarks historisk set vigtigste byer. Den ældgamle by er landets gamle hovedstad og derfor er der masser af historie at finde, hvis det er det man er interesseret i. Man finder blandt andet en af Danmarks domkirker i Roskilde, der er den største af slagsen. Her lægger flere konger og dronninger begravet i kirkens gulv, og derfor har Roskilde Domkirke en helt speciel plads i den royale familie. Udover den smukke og gamle domkirke, er Roskilde også byen, hvor man finder Danmarks største vikingemuseum.

Vikinger i Roskilde

Her er der mulighed for at komme helt tæt på vores forfædre, der huserede i Danmark for ca. 1000 år siden. Der er således masser af aktiviteter at kigge på, for de historisk interesserede. Man finder også Museum Ragnarock, den gamle bydel og meget andet i Roskilde.

Træf for klassiske biler

Hvis man er bil entusiast, så er der helt bestemt også gode muligheder for at få en god oplevelse. Det er der fordi, der hver eneste torsdag på Roskilde Havn, er træf for områdets mange klassiske biler. Her kan se en bilpark, der er lidt udover det sædvanlige. Fælles for dem er, at de mindste har kørt på vejene i 25 år, og derfor kan betragtes som klassikere. Arrangementet foregår alle torsdag aftener på Roskilde havn fra april til september, og er altså en fantastisk begivenhed, hvis man godt kan lide flotte biler og har benzin i blodet. Bilerne holder klar fra 17-22, og alle er velkommen uanset, om de har en bil eller ej. Der er rig mulighed for at tage billeder, snakke med folk og spise en is eller drikke en kop kaffe.

Klassiske biler i Roskilde

Paddleboard, kano og kajak på Roskilde Fjord

Tredje mulighed for at få en fantastisk oplevelse i Roskilde går til søs. Det er nemlig muligt at opleve byen fra fjorden på et af de mange Paddleboard, Kano eller Kajak-kurser, der bliver lavet. Her kan man udfordre sig selv og sine egne evner ved at hoppe med på en af de tre forskellige vanddiscipliner.

Roskilde Fjord

Fælles for dem er, at det virkelig er en flot oplevelse at se Roskilde fra fjordens perspektiv, og man lærer hvordan man skal begå sig på et paddleboard eller i en kajak/kano. Det er en unik oplevelse som man sent vil glemme.