rejsetag

Frivilligt arbejde er en alternativ type af rejse, som mange drømmer om at opleve. Hvis du er en af disse mange, så læs med her og få 7 gode råd til frivilligt arbejde i udlandet.

Er du eventyrlysten og brænder for at gøre en forskel og undersøge andre kulturer og dele af verden, er frivilligt arbejde i udlandet lige noget for dig!

Undervisning i udlandet

1. Planlæg i god tid

Begynd at pakke i god tid – få styr på visum, vaccination, osv., og få sagt “på gensyn” til vennerne. Du vil uden tvivl få den bedste start på dit udenlandsophold, når du har styr på tingene. Dine beslutninger bliver også mere velovervejede når du er velforberedt – og der kommer jo aldrig noget godt ud af forhastede beslutninger.

2. Husk hygiejneprodukter

Forbered dig på enhver situation. Hvem ved om der skal gå flere dage uden et bad eller benytte et hul som toilet. Produkter som håndsprit, vådservietter og lommetørklæder kan i nogle situationer gøre underværker. Da man i mange lande spiser med hænderne, er det også rart at være sikker på, at man har rene hænder.

3. Husk den sunde fornuft

Din sikkerhed er det allervigtigste. Du skal selvfølgelig ud af din comfort-zone, men du bør aldrig tage dumme og naive beslutninger i udlandet – især hvis du har drukket. Virkeligheden og omstændighederne i udlandet er ikke altid den samme som i trygge, lille Danmark.

4. Omfavn kulturen

Brug tid på at sætte dig ind i den pågældende kultur og tænk over hvad du kan lære af denne kultur. Vær tålmodig med denne omfavnelse. Måske elsker du ikke maden umiddelbart eller forstå ikke en bestemt adfærd – men det bliver bedre og man vænner sig til det. Måske ender det endda med at være noget af det, du kommer til at savne allermest, når du kommer hjem igen.

5. Forbered dig på at vente

Tingene foregår i et andet tempo i de fleste u-lande. Det kan måske være irriterende i starten, men det er vigtigt at være tålmodig, og i stedet prøve at forstå hvorfor kulturen er sådan – så kommer du nemmere igennem det. Og husk i øvrigt altid en bog, det gør også ventetiden lidt nemmere.

6. Du er blot ekstra hænder

Som frivillig overtager du ikke nogens opgaver på arbejdspladsen, og sådan skal det også være. Du kommer jo ikke for at tage nogle af de arbejdsopgaver, som en lokal kunne have haft. Affind dig med, at der ikke altid er lige mange opgaver til dig. Tilbyd din hjælp og stå altid til deres rådighed når du er på arbejde.

7. GØR DET!

Hvis du kan have tvivl omkring at tage af sted som frivillig, og måske er bekymret for om det er for stor en mundfuld for dig, er der kun et råd til dig: GØR DET! Du vil aldrig komme til at fortryde du tog afsted – kun hvis du ikke tager afsted! Du får venskaber for livet, fantastiske oplevelser og et helt nyt syn og forståelse af en anderledes kultur, som altid vil være nyttigt i fremtiden.