rejsetag

Har du brug for fleksibilitet og frihed på din næste rejse, så er billeje vejen frem – og i visse dele af verden er det simpelthen et must at være i bil! Er ferien en rundrejse mellem forskellige byer og regioner, er det også helt essentielt, at du praktisk kan aflevere bilen ved din slutdestination.

Billeje på ferien

 

Mange føler, at det kan være uoverskueligt at vide, hvilke aftaler man skal gå efter, når talen falder på lejebiler – og hvilke leje selskaber man kan stole på i forhold til service, ligesom man kan være bange for at blive tørret bagi, når det kommer til den samlede lejepris! Svaret er: Sammenlign priser på billeje i god tid inden ferien og få det bedste overblik over biltyper og tilbud, så undgår du at blive snydt med dyre lejeaftaler eller en bøvlet bilmodel.

Vælg biltype med omhu

For netop bøvl kan du få meget af, hvis lejebilen ikke lever op til jeres behov på ferien: Er der børn med på ferien, har I brug for at sikkerheden er i top og ikke mindst mere plads til udstyr og andet oppakning. Og skal I køre lange stræk fra sted til sted, kan det altså virkelig betale sig at leje en stor bil med god komfort – I skal trods alt også kunne mærke feriestemningen gennem køreglæden!

Behov ved leje af bil

Hvis I er to på parferie, og I ikke skal køre mange strækninger på over 100 kilometer i løbet af ferien, kan I sagtens nøjes med en mindre bilmodel, der sparer jer for benzinpenge.

En mindre bilmodel kan også stærkt anbefales, hvis I skal opholde jer i lidt ældre storbyer – det sparer jer simpelthen for det enorme besvær med parkering og at komme gennem smalle gader uden skrammer i lakken!

Sæt dig grundigt ind i reglerne

Først og fremmest skal du selvfølgelig læse alle vilkår og betingelser for lejeaftalen igennem, inden du booker din drømmebil til ferien på fire hjul. Er du i tvivl om bare det mindste, så tøv ikke med at kontakte udlejningsfirmaet telefonisk – sæt dig ind i de mest ofte stillede spørgsmål om billeje her. Særligt skal du selvfølgelig orientere dig om beløbet for selvrisiko, kaskoforsikring og andre sikkerhedsforanstaltninger.

Regler ved billeje

Hav også godt styr på, hvad lejeaftalen indebærer: Må din tyve årige datter køre bilen og koster det et ekstra beløb, hvis andre end dig skal køre? Hvad sker der, hvis I bliver forhindret i at afhente eller aflevere bilen på et bestemt tidspunkt eller sted? Særligt hvis I skal krydse grænser på rejsen, er det en god idé at være velinformeret – og at give leje firmaet besked, hvis I undervejs ændrer rejseplaner. Ligeledes kan det være guld værd at sætte sig ind i de forskellige landes trafiklovgivning, da der kan være overraskende nationale forskelle. Så slipper I for at få den lokale “sherif” på nakken…

Brug lidt tid på planlægningen, så sparer du både penge og besvær – og så er det bare om at læne sig tilbage i sædet og nyde friheden på vejene til fulde!