rejsetag

Der er ikke noget federe end at kunne tage på udflugt om sommeren. Men hvis du har en båd, er det endnu federe når du kan tage på udflugt og opleve naturen. Har du ikke en båd, kan du stadig godt tage på udflugt og opleve nye steder. Når du har en båd, der skal være klar til sommerens udflugter, er der en række ting der skal gøres og man skal måske også svinge forbi en webshop med bådudstyr. Har du brug for at lære mere om, hvordan du gør båden klar til sommerens udflugter, læs med her.

Bådudflugt

 

Hovedrengøring

Når du skal gøre din båd klar til sommerens udflugter, er det først og fremmest vigtigt, at du får den gjort ordentlig rent. Der er mange gode grunde til at lave en god hovedrengøring inden sommeren bliver skudt i gang. En af de største grunde til at lave en hovedrengøring, er at man kan kigge alt efter i sømmene en ekstra gang. En anden ting er, at man får lidt mere lyst til at være ombord på båden, når der ikke ligger skidt i hjørnerne. Du kan passende lave forårsrengøring både på båden og i hjemmet.

Sommerrengøring af båd

Sørg for alt er iorden

Når du er færdig med at lave hovedrengøring, har du mulighed for at gå hele båden igennem og tjekke for fejl og mangler. Det er rigtig vigtigt at du kigger efter revner, ridser og andet, der kan være vigtigt at få udbedret inden båden sættes i vandet. Det er også vigtigt du tjekker elektronik, motor og lignende, så du er sikker på du ikke kommer i knibe til havs. En anden ting du skal være sikker på, er om alt udstyr er ombord på båden og det hele virker som det skal. På den måde får du gjort båden klar til sommerens udflugter.

Reparation af glasfiber på båd

Køb nyt udstyr til båden

Når du har gennemgået hele båden, gjort rent og tjekket om alt virker, kan det være du finder frem til at du har brug for nyt udstyr til båden. Det er ikke alt udstyr der kan holde for evigt, og derfor er det selvfølgelig helt normalt at man skal opgradere tingene i ny og næ. Det kan også være en god ide at tjekke bådens redningsveste og sørge for at der er nok til alle ombord, så der ikke er nogen der kommer til at stå uden.

Husk redningsvesten