rejsetag

For at være ærlig, er flyveturen ikke den bedste del af ferien for langt de fleste børn. Sommerferien er lige om hjørnet, og måske skal du snart på familieferie. De fleste ferie starter og slutter med 1-2 flyveture, så selvfølgelig skal dette gøres til en god del af ferien!

Uanset om det er første eller tiende gang du rejser med småbørn, så vil det altid være en udfordring, og bekymringerne kan være mange. Læs med her og få nogle gode tips til at få en god flyvetur med børn.

Børn med på flyveturen

Underholdning under flyveturen

Pak en iPad eller tablet og et par hovedtelefoner til børn med lav lyd. Det er den ultimative underholdning under flyveturen, under mellemlandinger, når der ventes i lufthavnen eller under transporten til og fra lufthavnen. Husk også at downloade film og spil, så det kan bruges offline. Det kan være en idé at kigge på andet mobiltilbehør til børn, så som et cover til iPad’en eller tabletten, så børnene bedre kan holde fast i den, eller en powerbank med et sejt print på, så den holder hele turen. Vær dog opmærksom på at nogle lande har forbud mod at have iPads og tablets med i flyet.

Du kan også bidrage til underholdningen med en lille taske med overraskelser. Overraskelserne kan være alt fra små og sjove ting fra Tiger eller Søstrene Grene, eller noget af deres gamle legetøj pakket ind i gavepapir. Det kan være en lille pixibog, noget at tegne, et lille puslespil eller lignende, så længe det kan være på flysædet eller flybordet.

Mad og søvn under flyveturen

Det kan være svært at få døgnrytmen til at hænge sammen for de mindste, når i rejser, især hvis det er på tværs af tidszoner. Prøv at flyve om aftenen, så børnene kan sove på turen. Hvis dit barn er utryg ved at flyve eller du er bange for at de får svært ved at falde i søvn, kan det være betryggende for dem at have noget med hjemmefra fx en bamse eller deres babydyne. På lange strækninger kan du give dem nattøj på og børste deres tænder, så der er elementer af ’putningen’ de kender, som kan hjælpe dem med at slappe af og falde til ro.

Bamse med på flyveturen

Et andet godt råd til flyveturen er at huske at bestille børnemenuen, hvis i skal flyve så langt at der bliver serveret mad under turen. Det er nemlig kun få flyselskaber der automatisk giver børnemenuer, så husk endelig at bestil det på selskabet hjemmeside, gerne nogle dage før afrejse.

Gråd og stress

Kom altid afsted i god tid når du rejser med børn! Der kan opstå så mange uforudsete situationer, som kan gøre at flyveturen starter stresset. Så imødekom dem ved at være i lufthavnen i god tid. Generelt under flyveturen (og ferien) bør du slappe af og lade være med at bekymre dig for meget. Vores bekymringer og stress preller direkte af på vores børn.

Baby med på flyveturen

Mange forældres største bekymring når de skal flyve er, at barnet græder det meste af turen. I en sådan situation er det vigtigt at du bevarer roen, tager dit barn i armen og går stille og roligt op og ned ad mellemgangen i flyet. Prøv ikke at tage dig af de andre passagerers irriterende blik – hold fokus på at dit barn finder ro og bliver tryg igen.