rejsetag

Man kan ikke komme udenom, at man på en rejse sandsynligvis kommer til at bruge en hel del penge. Derfor kan det være godt, at du har styr på din økonomi. Både inden du rejser men også på selve rejsen.

Penge til rejsen

 

Husk to betalingskort

Når du rejser, kan det være en god idé at medbringe to forskellige betalingskort. På den måde er du sikker på, at du kan skaffe penge selv, hvis dit første kort bliver stjålet, eller du mister det på en anden måde.

Det er en god idé, hvis det ene af dine betalingskort er et kreditkort. Dette skyldes, at hvis du betaler med kreditkort i udlandet, får du større sikkerhed. De penge, du bruger, bliver nemlig ikke trukket direkte fra din konto som på et normalt bankkort.

Betalingskort på rejsen

Skal du betale for noget i udlandet, er det en god idé at omregne til danske kroner, så du har en idé om, hvor meget du egentlig betaler. Det kan du for eksempel gøre på mininvestering, hvor du kan finde en valutaomregner.

Læg et budget

Hvis du gerne vil undgå at få et chok, når du kommer hjem og kigger på din bankkonto, kan det være smart at lægge et budget. Du kan for eksempel lave en regel for, hvor mange penge du højst må bruge på mad eller oplevelser på en dag.

Læg budget for rejsen

På den måde kan du hver dag tjekke, om du holder dig inden for dit budget, så du undgår ubehagelige overraskelser, når du ser din bankkonto hjemme i Danmark. Selvom det kan være fedt at have et budget at holde sig til de fleste af dagene, bør der også være plads til, at du forkæler dig selv på din ferie. Derfor kan det være en god idé, at du ligeledes lægger nogle penge til side for lidt ekstra luksus.

Spar op i god tid i forvejen

Hvis du gerne vil kunne bruge penge med god samvittighed på din ferie, er det en god idé at spare op i god tid i forvejen. Jo før du begynder at spare op, jo flere penge kan du bruge på din ferie.

Spar op til rejsen

Hvis du vil være rigtig struktureret, kan du lave en plan for, hvor mange penge du vil lægge til side hver måned. Det kan nemlig være fedt for dig at se, præcis hvor mange penge du kan bruge på turen. Desuden kan du på den måde få motivation til at lægge lidt flere timer på arbejdspladsen.