rejsetag

Er du en af dem, der er så heldige at skulle til udlandet i en længere periode? Seks måneder? Et helt år? Eller måske flere år? Så er der ingen tvivl om, at du skal holde en afskedsfest, hvor alle dine venner og din familie er samlet. Du skal jo sørge for, at du ikke glemmer dem, og at de ikke glemmer dig. Mangler du lidt inspiration til, hvordan du holder en god afskedsfest, kan du med fordel læse med i denne artikel.

Hold en afskedsfest

 

Gør noget særligt ud af pynten

For det første skal du pynte flot op til festen. Du kan for eksempel vælge at lave et tema, der er baseret på det land, du rejser til. Ved at gøre dette kan du være sikker på, at stemningen bliver i top, og det kommer til at virke lidt mere realistisk for dine gæster, at du rent faktisk skal af sted. Med stor sandsynlighed kommer det også til at virke meget mere realistisk for dig. Desuden er det altid sjovt og hyggeligt at pynte op til fest. Du finder alt, hvad du har brug for af festartikler hos Billig Billy.

Pynt op til festen

Lækker mad er et must

For det andet skal du selvfølgelig sørge for, at der bliver serveret noget lækkert mad til din afskedsfest. Du kan enten vælge at lave maden selv eller at hente lidt hjælp udefra. Der findes masser af catering, der laver lækker mad til fornuftige priser. Er du ikke selv særlig glad for at stå i et køkken, kan et cateringfirma derfor være din udvej.

Mad til afskedsfesten

Det behøver ikke at være noget fancy mad, så længe det smager godt. Gæsterne husker kun maden, hvis den enten var utrolig god eller lige det modsatte. Derfor er det selvfølgelig en god ide at gå efter, at det smager godt.

Du kan eventuelt vælge, at den mad der bliver serveret har rødder i det land, hvor du skal til. Skal du til Asien, kan du med fordel lave asiatisk mad fra de lande, de skal besøge. Skal du til USA, kan du servere sådan noget som burgere og andet junkfood.

God underholdning er vigtig

Sidst men ikke mindst, er det altid en god ide at sørge for noget underholdning. Mulighederne er mange, og i sidste ende er det din fantasi, der bestemmer grænserne. Alligevel kan du her finde et par ideer til, hvordan du skal underholde dig selv og gæsterne. Du kan blandt andet vælge at lave en quiz, der handler om det eller de lande, hvor du skal befinde dig. Med sådan en quiz kan du være helt sikker på, at dine gæster efterfølgende ikke glemmer, hvor det er, at du opholder dig.

Musik til afskedsfesten

Du kan også give dig i kast med nogle af de mere klassiske lege som musikquiz eller den, hvor den ene har høj musik i ørerne, imens den anden forsøger at sige et ord, som den første skal gætte. Begge af disse lege kan du dreje sådan, at de har noget at gøre med din rejse. Det samme gælder faktisk for de fleste lege.