rejsetag

At rejse er at leve. Dette citat er lige så sandt nu, som dengang H.C. Andersen nedskrev det. At komme ud og rejse er en unik oplevelse, der udvikler dig som person.

Kvindelig rygsækrejsende som kigger ud over en storyby.

Det kan også være et nødvendigt pusterum fra hverdagens travle trummerum. På en rejse kan du få tankerne væk fra hverdagen, så du kan få genopladt dine batterier, så du atter bliver klar til at gå hverdagen i møde.

Hvis du føler dig klar til at komme ud og rejse, kan du med fordel booke din rejse og eventuelle aktiviteter klicka her. Hellotickets kan nemlig tilbyde et stort udvalg af rejser og aktiviteter til gode priser. Har du brug for inspiration til din næste rejse, kan du med fordel læse videre.

1. Sevilla

Sevilla er en større by beliggende i Andalusien regionen i det sydlige Spanien. Byen er en perfekt kombination af storbyliv og historiske seværdigheder. Her kan du forkæle dig selv med god spansk mad, gå lange ture i de historiske gader og shoppe løs i byens mange små butikker.

Panorama view af pladsen foran Royal Alcázar i Sevilla i Spanien.
Royal Alcázar i Sevilla

I Sevilla bør du opleve paladset Royal Alcázar, hvor byggestilen er en blanding mellem renæssance- og mudéjarstil. Paladset består af søjler og kupler, hvor man på indersiden finder farvestrålende mosaikker. Du bør også besøge paladsets have, da denne er et besøg værd i sig selv.

Noget, du heller ikke bør misse, er katedralen i Sevilla, som er Christoffer Columbus` gravsted og den tredjestørste kirke i verden. Hvis du vælger at besøge katedralen, kan du også med fordel bevæge dig op i tårnet, hvor du får et eksklusivt overblik over byen.

2. Rom

Italiens hovedstad Rom byder på historiske seværdigheder uden lige i form af Pantheon, Colosseum og Peterskirken for blot at nævne nogle. Disse store konstruktioner rummer en vigtig del af historien og står stadig flot oprejst i byen. Rom er dermed den perfekte destination for alle, der interesserer sig for historie og for dem, der ønsker at opleve nogle storslåede bygninger og en rig kultur på tæt hold.

Colosseum i Rom i Italien set udefra. En flot lys himmel og mange turister på gaden.
Colosseum i Rom

Rom byder ikke kun på imponerende bygninger, men også på lækker italiensk mad og shoppemuligheder, så der er noget for enhver smag i den italienske hovedstad.

3. London

Der er ingen tvivl om, at London er én af Europas mest besøgte og velkendte storbyer. London kan byde på spændende historiske kvarterer, såvel som nye moderne områder i bybilledet. Her kan du gå på opdagelse i den engelske historie eller opleve den pulserende del af storbyen London.

Nogle af byens mest kendte seværdigheder er Tower of London og London Eye, som du ikke bør misse. Hvis du er Harry Potter fan, kan du også besøge Warner Bros. Studio, hvor du blandt andet kan shoppe i Diagonalstræde.

Fuld view af London Eye i England med floden Themsen i forgrunden.
London Eye i England

Du kan opleve London til fods eller tage på bus- eller båd sightseeing, hvor du kan få et overblik over byen, mens du ser de mest populære seværdigheder.

4. New York City

Storbyen over alle storbyer er New York City. Denne kæmpe metropolitan er hjemby til millioner af mennesker, og derfor kan du også komme på den ultimative kulturelle oplevelse i NYC. Her finder du spændende kulturelle oplevelser, flotte bygninger, shopping, god mad fra hele verden og meget mere.

Frihedsgudinden i forgrunden og bagved New Yorks imponerende skyline.
Frihedsgudinden i New York City i USA

Her kan du også med fordel opleve byen gennem bus-eller båd sightseeing, hvor du blandt andet kan få et glimt af Frihedsgudinden. I New York kan du også opleve Broadway musicals, og hvis du interesserer dig for historie, kan du også opleve “The National September 11 Memorial Museum”, hvor man kan blive mindet om de mennesker, der mistede livet den 11. september 2001.

Hvis du har planer om at besøge New York City, kan du tage på dagstur til Washington D.C.. Begge byer er forbundet via tog og bus, og det er derfor nemt at tage på tur til den amerikanske hovedstad. Her kan du besøge Det Hvide Hus, se kongressen, opleve nogle af byens mange museer og se Washington Monumentet.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på nogle af de muligheder, du har, hvis du ønsker at tage ud at rejse for at opleve en spændende storby i den nærmeste fremtid. Hvis dette skulle ende med at ske, vil du måske på egen krop opleve, hvordan H.C. Andersen formår at ramme plet med sit berømte citat. For at rejse er at leve. Især hvis turen går til en storby.