rejsetag

Når efteråret og vinteren står for døren, betyder det oftest også, at skiferieplanlægningen banker på. Mange familier eller vennegrupper vælger at tage på skiferie, da både store og små kan være med til nyde naturen, suset ned ad pisterne og den varme kop kakao eller velfortjente øl, som man skal have på pisterne. Der er mange forskellige destinationer, når man gerne vil på ski. De mest populære destinationer er blandt andet Norge, Østrig og Frankrig.

Skiferie på langrend ski

 

Vælg et skisted med mange muligheder

Mange valfarter afsted på skiferie, så mange populære destinationer er proppet med mennesker. Rutinerede skiløbere ved, at det kan være lidt irriterende at stå på alpinski ned ad en pist med en masse menneske. Men der er jo en grund til, at folk strømmer hen til de populære steder, da de oftest også har mange muligheder.

Skiferie i Wagrain

Med et skisted, der har mange muligheder, vil man ikke opleve trangheden på samme måde, som hvis skistedet er mindre. Derudover kan du udfordre dig selv og afprøve nye former for skiløb i for eksempel freestyle-parker eller pister med en mere stejl hældning. Hvis du tager på skiferie i Wagrain, vil du opleve et populært og stort skisted med en masse muligheder.

Nybegynder på ski?

Hvis du er nybegynder på ski, vil vi anbefale, at du vælger et skisted med en god skiskole. Dine venner kan måske stå på ski og har gjort det længe, men de vil have svært ved at forklare dig skiteknikken ned og op ad pisterne. Derfor vil du gøre dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du tager en dag eller to i skiskole, så du kan få teknikken på plads. Mange tror, at skiskoler kun er for børn, men du vil kunne finde hold til alle aldre.

Skiskole

Træt af alpin?

Hvis du har stået på ski længe, vil de fleste have stået på alpinski – altså skiløb ned ad pisterne. Dette kan godt blive lidt kedeligt i længden, hvorfor du kan afprøve nye former for ski. Du kan eventuelt smide skiene og spænde dig fast på et snowboard i stedet. Til at starte med vil du måske vælte en smule, men du skal bare have styr på teknikken, så går det helt sikkert fint.

Snowboarding

En anden mulighed kan være, at du afprøver langrend. Langrend er specielt populært i Norge, da Norges bjerge ikke er så stejle, som bjergene i Østrig kan være. Langrend er en hård disciplin, så det kræver en masse udholdenhed – men vi kan love dig, at følelsen efter en tur på langrend er ubeskrivelig.