Der er dømt storslåede oplevelser for ganen ved denne tyske festival, som afholdes hvert år. Festivalen tiltrækker besøgende og turister fra både hjemlandet samt andre steder fra hele verden. Velkommen til Internationales Berliner Bierfestival.

To fadøl på et gult bord

 

Foruden inspirerende smagsprøver kan du få masser af kulturelle oplevelser, da festivalen er opbygget efter øllenes geografiske tilhørssteder.

Internationales Berliner Bierfestival er en enestående, kulturel begivenhed i den tyske hovedstad, som adskiller sig fra både Oktoberfest samt Berlin Beer Week.

Hvad er Internationales Berliner Bierfestival?

Den første weekend i august hvert år afholdes en ølfestival i Berlin, som skaber et mekka for ølentusiaster, der i løbet af festivalen kan smage på en lang række forskellige øl fra forskellige steder i hele verden.

I løbet af den tre dage lange festival bliver Karl-Marx-Allee omdannet til at udgøre verdens længste ølgade, der i festivalsprog kaldes Biermeile. Denne imponerende gade er opstillet med boder, som er inddelt efter geografi. Der er udsøgt mulighed for at få smagsprøver fra de forskellige kontinenter i verden.

Gæsterne kan opleve produkter fra både velkendte, store ølmærker samt smagsprøver fra små, lokale mikrobryggerier.

Besøgende og turister kan ved indgangen købe et krus, som vil give dem adgang til at få smagsprøver rundt på festivalstrækningen. Der er gratis adgang til festivalen. Mad og drikke koster penge.

Det vil typisk være voksne, som udgør den største procentdel af besøgstallene. Festivalen byder også på kulturelle madoplevelser.

I overblik kan gæsterne se frem til et væld af smagsoplevelser fra forskellige nationaliteter, når de besøger Internationales Berliner Bierfestival:

  • Festivalen har mere end 86 forskellige nationaliteter repræsenteret.
  • Der er mere end 2.000 forskellige ølmærker til stede.
  • Smagsprøver fra mere end 300 forskellige bryggerier verden over.
  • Festival strækker sig over en 2,2 kilometer lang strækning.
  • Festivalen befinder sig i bydelen Friedrichshain i Berlin.

En festival hvor mennesker mødes på tværs af landegrænser

I år 2018 forventede Internationales Berliner Bierfestival at kunne byde velkommen til mere end 800.000 personer, som kommer fra forskellige dele af kloden. Der er masser af muligheder for at mødes med andre mennesker, som deler passionen for nationaldrikken med den skummende overflade og de velkendte bobler.

Gæsterne kan vandre fra bod til bod eller slå sig ned ved de mange madboder, som er opstillet for at servicere de mange sultne munde. Selv disse madboder er skabt i henhold til festivalens geografiske opdeling, og der kan derfor nydes både traditionel tysk mad, eller der kan prøves kræfter med det asiatiske køkken med mere.

Der er fri adgang rundt mellem festivalens mange boder, og på trods af at begivenheden finder sted på en enkelt gade i Berlin, er der god luft imellem de mange besøgende.

Foruden mad og drikke byder festivalen også på musik i form af cirka 20 musikscener, som er opstillet langs Biermeile. Der er dømt god stemning, og om aftenen vil kvarteret omkring festivalstrækningen byde på et rigt og mangfoldigt natteliv med charmerende restauranter og barer.

Officielle billeder fra ølfestivalen

Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger

 

Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger
Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger
Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger
Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger
Intertionales Berliner Bierfestival
Fotos: Frank-Peter Bürger

Læs mere om Internationales Berliner Bierfestival på eventets officielle hjemmeside.