RejseSpion har denne gang fået lov til at interviewe den inspirerende rejseblogger Kristoffer Føns – måske bedre kendt som Rejsekris.

Kristoffer er en aktiv rejseblogger på blandt andet rejsekris.dk og storbritannien.dk. Desuden har Kris netop startet eget rejsebureau, hvor han arrangerer rejser for både individuelle og grupper. Læs mere om det projekt på Rejsekris Tours.

Kristoffer Føns (RejseKris) i London
Kristoffer Føns i London (copyright rejsekris.dk)

Hvilke lande har du besøgt?

I min Been-app har jeg skrevet følgende lande ind: Cypern, England, Frankrig, Grækenland, Italien, Holland, Polen, Portugal, San Marino, Skotland, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten, Indonesien, Thailand, Marokko og Egypten.

Rejser du altid alene?

Nej, men relativt ofte faktisk. Det kunne enten være, hvis jeg skal på en bloggertur eller f.eks. som her i juli, hvor jeg agerede rejseguide for en gruppe på 44 danskere i Edinburgh. Det er dog uden tvivl sjovest at rejse med en ven eller min kæreste, så jeg forsøger altid at lokke nogen med, hvis jeg har en destination jeg gerne vil besøge.

 

Hvad er jeres yndlingsdestination – og hvorfor?

Et ekstremt svært spørgsmål, men jeg må jo nok smide Skotland ind her. Skotland er simpelthen bare et eminent rejsemål, hvor man kan kombinere storbyferie i Edinburgh eller Glasgow med noget af den smukkeste natur jeg nogensinde har set.

Loch Shiel i Skotland
Loch Shiel i Skotland (copyright rejsekris.dk)

Samtidig er det nemt, hurtigt og billigt at rejse til Skotland, hvilket jeg også synes tæller med.

Hvordan får du råd til at rejse så meget?

Jeg lever generelt ret spartansk, når jeg er afsted og bor f.eks. på billige hoteller i London for at spare penge. Særligt i Storbritannien, hvor velsagtens halvdelen af mine ture går til, er det også nemt at spare penge på maden ved at gå i Tesco/Sainsbury’s og købe meal deals i stedet for at spise ude hver dag.

Har du boet i udlandet i en længere periode?

Ja, i 2012 boede jeg i Berlin et halvt års tid, hvor jeg arbejdede hos en international ferieboligudlejningsportal. Det var et arbejde, hvor man mødte ind kl 9 og havde fri fra kl. 18, så arbejdet ser jeg ikke tilbage på som en god oplevelse, men jeg fik Berlin ind under huden og vender ofte tilbage til den skønne tyske hovedstad.

Derudover boede jeg i 2016 også et halvt års tid i Edinburgh og her var jeg afsted med min kæreste, der studerede jeg, mens jeg var selvstændig på min computer, så indtrykket var noget anderledes end i Berlin.

Edinburgh (copyright rejsekris.dk)
Edinburgh (copyright rejsekris.dk)

Edinburgh er nu en af mine absolutte yndlingsbyer og jeg vender ofte tilbage bare for at mærke stemningen, falde i staver over bygningerne og bare få mit Skotland-fix.

Hvad er dit bedste tip til at finde billige flybilletter?

Jeg har egentlig ikke nogen specielle tips. Jeg bruger bare Momondo, søger i inkognito-browseren og forsøger at booke mine ture i så god tid som muligt. Det tror jeg man kommer langt med her i Europa, hvorimod man skal bruge lidt ekstra tricks og i sær kigge efter kampagner, hvis man eksempelvis skal til Asien.

Eksempelvis var jeg her i maj måned på Bali – der fik vi super billige flybilletter med Thai Airways (retur for cirka 4.100 kr så vidt jeg husker), da vi bookede omkring jul, hvor de kørte en kampagne.

Hvortil går den næste rejse – og hvorfor?

I morgen skal jeg på roadtrip i Skotland og jeg glæder mig helt afsindigt meget. Jeg har netop lanceret mit eget rejseselskab, Rejsekris Tours, hvor jeg bl.a. skal hjælpe danskere med at opleve Skotland.

Rejsekris Tours logo

Derfor tager jeg over og tester min egen tur, der går fra Edinburgh til Glencoe i Højlandet og videre til (min nok yndlingsdestination i verden) Isle of Skye. Naturen på Skye er simpelthen for vanvittig, så jeg glæder mig ærlig talt som et lille barn til at komme tilbage.

Jeg skal også spotte lidt hoteller for mine kunder og samtidig har jeg pakket min drone og kameraet, så der kommer nogen Skotland-videoer på Rejsekris’ youtube kanal.