Karneval der Kulturen i Berlin er en årlig festival, der priser den verdensomfattende kultur, som befinder sig i Berlin. En fejring, der giver anledning til fest, og som udspiller sig over flere dage og tiltrækker sig turister fra hele verden.

 

Verden er farverig og ikke mindst berlinerne lever i dag tæt på talrige forskellige kulturer, der skal sameksistere og samspille i hverdagen. Berlin har i mange år været brændpunkt for moderne kunst og kultur, hvilket virkelig kommer til skue i denne årlige kulmination af farverig kulturel fest og fejring.

Hvem kommer til Karneval i Berlin?

Hvert år siden begyndelsen i 1995 deltager omkring 500.000 mennesker fra hele verden i den fire dage lange fejring af mangfoldighed og tolerance i Berlins gader.

Det er en fest, der tiltrækker alle typer, der har det til fælles, at de ønsker at deltage i denne fejring af alle verdens kulturer og det samspil, der foregår mellem dem. Det er en farveeksplosion af en parade med op mod 4.000 performere i omkring 60 grupper. Alle optrædende med hver sin fortolkning af årets tema.

Hvad kan du opleve til Karneval der Kulturen?

Det er ikke kun optoget, der tiltrækker de mange mennesker, der hvert år besøger det store Karneval der Kulturen i Berlin. De kulinariske oplevelser er spiller også en stor rolle, når det handler om at tiltrække deltagere. Hvert år kan du besøge utallige stande med spændende og lækker mad fra hele verden. Det er muligt at købe forskellig mad til hvert eneste måltid alle fire dag – uden at skulle spise det samme flere gange.

Desuden vil der også være en rigtig god mulighed for at opleve den tredje store del af karnevallet – nemlig musikken. Rundt om i byen er der opstillet forskellige scener, hvor du kan opleve koncerter og musik fra diverse DJ’s indenfor stort set alle genrer.

Godt at vide

Karneval der Kulturen er en gratis festival. Den finder sted hvert år i Berlin omkring Pinse, hvor den fire dages festival kulminerer i det store optog, der bevæger sig gennem byen fra Yorchstrasse og hele vejen til Hermannsplatz.

Begivenheden kan sagtens nydes af hele familien, da aktiviteterne er indrettet således, at der er fokus på kultur i dagstimerne, mens aftenen og natten er helliget fest af den mere voksne slags med øl, spiritus og dans.

Inden du tager til karneval i Berlin

Fordi Karneval der Kulturen tiltrækker mennesker i den mængde, er det vigtigt at være ude i god tid, hvis du gerne vil finde et sted at overnatte. Rigtig mange vælger at bestille fra år til år det samme sted og du skal derfor være mere end almindeligt heldig, hvis du skal finde et centralt sted at sove til en rimelig pris.

 

Skal du rejse med børn kan det være en rigtig god idé at søge et god stykke uden for festlighederne, hvis du vil have mulighed for god nattesøvn. Der er nemlig god volumen på de glade karnevalsdeltagere 24 timer i døgnet.

Er nysgerrig efter at opleve Berlin fra sin mest farverige side, så er det bare med at tage afsted til Pinse og se det smukke optog, smage på hele verden og høre al den musik du orker.

Læs mere på arrangementets officielle hjemmeside

Rejser du med fly til Berlin, kan RejseSpion sikkert guide dig til nogle gode priser.