rejsetag

Har du udsigter til en afslappende ferie i efterårsferien, så er der ting du kan gøre for at komme hurtigt ned i gear. Når kollegaerne er tilbage fra den klassiske skolesommerferie, stiger tempoet ofte på kontoret, fordi ferien officielt er slut. Derfor kan det være svært at komme hurtigt nok ned i gear i din ferie, specielt hvis du kun har en uge at gøre godt med.

Yoga måtte

Kosttilskud til rolig krop

Hvis du ikke allerede praktiserer det, så kan de rette kosttilskud være den helt rigtige, sunde og ikke mindst nemme måde at modvirke spændte muskler i kroppen.

Hvis du døjer med kramper i benene, så er magnesium den rette vej frem. Er det derimod ømme muskler som generer dig, så kan det være at du skal forsøge med et supplement af C-vitamin. Og vil du have et supervitamin der supplerer både magnesium, calcium og C-vitamin rigtig effektivt, og som modvirker både kramper og muskelsmerter og gavner immunforsvar og blodsukkerregulering, så skal du spise D-vitamin dagligt.

C-vitamin

Hos webshoppen Musclehouse.dk kan du finde mange af disse vitaminer og kosttilskud. Her kan du også finde mere avancerede proteinpulver, pre-workout produkter og weightgainers, hvis dine spændte muskler og smerter skyldes hyppig træningsaktivitet.

Øvelser der afspænder

Er det for sent med beroligende kosttilskud, eller vil du gerne supplere med endnu mere afspænding før eller på ferien, så er der øvelser der kan få din krop til at summe af ro.

Øvelser behøver ikke at være noget ekstremt, som kræver det vilde udstyr. Efter en lang arbejdsdag, en tur i træningscenter eller løbeturen kan du blot lægge dig på ryggen, på gulvet. Armene bør ligge ned langs siden, øjnene skal lukkes og vejret skal trækkes roligt. Du kan med fordel placere en yogablok eller et sammenrullet håndklæde under lænden, for at få den til at afspænde.

Hvis du vil have flere afspændingsøvelser klar til ferien, så kan du downloade appen produceret af Body-sds.dk, som giver dig mange gode øvelser til alt fra afspænding med brug af foam roller til afspænding af den gravide krop.

Stress af med kreative hobbyer

Skal du kickstarte din ferie, din weekend eller bare slappe god og grundigt af før en god nats søvn, så er der små hyggelige og kreative øvelser, som kan få dig til at tænke på noget helt andet i en halv times tid.

Neglelak

Er du kvinde, så er en god øvelse at få klaret neglelakken, en times tid inden sengetid. Her kræves der overmodig koncentration, hvis altså resultatet skal blive flot. Er lakken allerede lagt dagen før, kan du kaste dig ud i de populære små grafiske mønstre, som kræver endnu mere koncentration og tålmodighed. Du vil med sikkerhed få tankerne over på noget andet og gøre pulsen klar til sengetid.

Hvad får dig til at skære tænder?

Sidst men ikke mindst, så bør du starte din ferie med at stille dig selv ovenstående spørgsmål. Spørg dig selv, hvad der går dig til at spænde op i muskler, hvad der underbevidst får dig til at skære tænder og hvad der får dine skuldre til at sidde helt op under ørerne. Hvilke tanker gør, at du ikke slapper helt af?

Skære tænder

Måske har du en bunke med papirer, som skal gennemgås. Måske har du en gammel ven eller en syg tante, som du ikke har fået ringet tilbage til. Det kan også være, at du har lån og bankdokumenter, som du mangler at se igennem.

Selv om du har ferie, så er det sundt at hive en halv eller en hel dag ud i starten af din ferie, til at få de gøremål overstået, som har givet dig dårlig samvittighed, og hvor du længe har overspringshandlet. Dette kan om noget få dig til at slappe af i krop og sind, og give dig en perfekt start på en god ferie.