Tæt på Ramblaen i Barcelona finder du et fødevaremarked i verdensklasse. Der er tale om La Boqueria (eller Mercat de Sant Josep de la Boqueria), som øjeblikkeligt bombarderer dine sanser med indtryk og konstant får tænderne til at løbe i vand.

Friske og lækre lufttørrede skinker
Friske og lækre lufttørrede skinker

 

La Boqueria er et imponerende madmarked med alt godt til ganen som f.eks. indbydende grøntsager, lufttørrerede serrano-skinker, chorizo-pølser, oliven, ostespecialiteter, salamier, krydderier, tørret kød, nødder, frugt i alle afskygninger, frisk fisk, færdigretter og et hav af andre specialiteter. Kort sagt – et overflødighedshorn af lækre fødevarer.

Chilipebre

Vær klar på at der er langt fra La Boqueria til den kliniske, koordinerede og strømlinede indkøbsoplevelse i din lokale Føtex. La Boqueria er rustikt, råt (på den fede måde), pakket med mennesker og kan til tider virke overvældende blandt andet med udskæringer af råt kød, som ligger eller hænger ganske uemballeret.

La Boquerias før og nu

Efter at have startet ud som et rejsende marked helt tilbage i år 1200 fik La Boqueria først sin officielle status som markedsplads i år 1826 og flyttede i år 1840 ind i de nuværende lokaler på La Rambla 91.

I dag besøges madmarkedet dagligt af flere end 50.000 sultne gæster. De har mulighed for at købe kvalitetsvarer fra omkring 270 stadeholdere, som typisk lader forretningen gå i arv fra generation til generation.

Fun fact: Vidste du, at arkitekten bag Torvehallerne i København har ladet sig inspirere af La Boqueria?

Tips når du besøger La Boqueria

  • Bevæg dig et godt stykke ind i bygningen før du begynder at spendere dine Euro. Priserne er typisk lidt højre i den første del.
  • Husk at nyde et måltid på selve markedet. Der er et stort udvalg af gode og spændende spisesteder at vælge imellem.
  • Kom tidligt på dagen. Markedet er bare voldsomt populært og trækker helt naturligt mange mennesker til grundet sin placering tæt på Ramblaen. Hvis du kommer tidligt, undgår du de største horder af turister.
  • I mange af boderne/butikkerne er det nemmest at betale med kontanter, så medbring Euros i klingende mønt.

Åbningstider og adresse

La Boqueria har åbent mandag til lørdag fra kl. 08.00 – 20.30.

Du finder markedet på følgende adresse:

Mercat de La Boqueria
Rambla 91
08001 Barcelona

Hvis du vil vide mere om La Boqueria, kan du besøge madmarkedets officielle hjemmeside.

Stemningsbilleder fra La Boqueria i Barcelona

Bananer og ananas i en butik i La Boqueria

 

Flyv billigt til Barcelona

Er du blev sulten? Så tag flyveren til Barcelona og La Boqueria. RejseSpion giver dig overblikket over de billigste flyruter til Barcelona.