RejseSpion har fået lov til at få et kig ind i Mathilde Odgaards rejseunivers, som hun selv dokumenterer på sin lækre rejseblog Globetrotter.

Mathilde Odgaard på Maldiverne. Går på gangbro, som løber ud i havet med hytter i baggrunden.
Mathilde på Maldiverne (copyright: Mathilde Odgaard)

 

Mathilde er en rejselysten fynbo, som har en drøm om at rejse hele verden tynd. Når hun ikke rejser, så studerer hun grafisk kommunikation i Haderslev, hvor hun bor sammen med sin kæreste, som deler hendes rejseglæde og oftest bliver hevet med.

Hvilke lande har du besøgt?

Jeg har rejst med min familie rundt i Europa lige siden jeg var spæd, men jeg har i de seneste år rejst lidt længere væk og det er blevet til 25 lande i alt.

Mathilde Odgaard på Sri Lanka. Hopper på bounty strand med palmer i baggrunden og skyfri himmel.
Mathilde på Sri Lanka (copyright: Mathilde Odgaard)

USA er det blevet til et par gange – det er jo et stort land og meget at se. I Asien er det bl.a. blevet til Thailand, Maldiverne og Sri Lanka. I Australien er det blevet til en tur langs østkysten. Jeg har stadig til gode at rejse til Afrika og Sydamerika, men det er på listen!

Hvordan får du råd til at rejse så meget?

Det er et spørgsmål om prioriteter, hvis man spørger mig. Lige nu er jeg på SU, men jeg prøver stadig at lægge en lille sum til side hver måned, så der kan blive plads til et par rejser – ellers ville jeg slet ikke kunne komme igennem studiet. Derudover gør jeg mit bedste for at finde budgetvenlige destinationer og sove på hostels.

Hvad er din yndlingsdestination – og hvorfor?

Det er svært at begrænse sig til en enkelt destination, da jeg synes, at alle steder er unikke. Der er dog én rejse, som jeg hele tiden drømmer mig tilbage til, og det er Sri Lanka. Landet er lille, men fuld af diversitet i form af bjerge, strande, plantager og templer kun en lille time fra hinanden. Menneskerne er hjælpsomme og det er billigt at rejse i, hvilket er en backpackers drøm.

Mathilde Odgaard i teplantage på Sri Lanka
Mathilde i teplantage på Sri Lanka (copyright: Mathilde Odgaard)

Et andet sted jeg ikke kan slippe, er den amerikanske vestkyst. Friheden i at leje en campervan og bare cruise rundt i noget af det mest storslåede natur, som jeg nogensinde har set, er uforglemmeligt.

Hvad har været den mest skræmmende oplevelse på en rejse?

Min første solorejse. Jeg bestemte mig for at rejse til den anden side af jorden og stå på egne ben i to måneder. Jeg startede min tur ud med at glemme solcremen, hvilket resulterede i en andengradsforbrænding i hele ansigtet. Mit hoved var dobbelt størrelse og et stort åbent sår i en uge. Det helede heldigvis efter et par uger og jeg har lært altid at bruge solcreme på den hårde måde.

Hvad har været den største kulinariske udfordring på en rejse?

Jeg er heldigvis ikke bleg for at prøve ny mad og jeg plejer at elske det, men på Sri Lanka blev jeg lidt udfordret med dårligt kød, som gjorde, at jeg blev vegetar i to uger. Deres mad er til gengæld noget af det, som giver mig mest lyst til at rejse tilbage.

Hvad savner du mest ved Danmark, når du er væk?

Det jeg altid tænker på, når jeg er på vej hjem, det er hvor meget jeg glæder mig til at sove i min egen seng. Selvom jeg elsker at rejse og opleve nye ting, så er der også noget umådeligt skønt i at vågne op i sin egen seng efter flere uger med hårde madrasser og værelseskammerater.

Mathilde Odgaard i London
Mathilde i London (copyright: Mathilde Odgaard)

Hvortil går den næste rejse – og hvorfor?

Jeg har valgt at vende blikket mod Europa i 2019, så derfor går næste rejse til Rom i marts. Jeg har det seneste år rejst mange steder, som alle ligger langt hjemmefra, så nu er det på tide at få set lidt af, hvad vi i Europa selv kan byde på. Jeg har derfor også lige været i Bad Gastein i Østrig og skal til Santorini og Barcelona senere på året.

> BESØG MATHILDES BLOG