RejseSpion har interviewet det meget berejste par Mette og Martin, der sammen driver den populære rejseblog metteogmartinrejser.dk. De fortæller lidt om deres rejseoplevelser, udfordringer på farten og fremtidsplaner.

metteogmartinrejser.dk
Mette og Martin ⓒ metteogmartinrejser.dk

Metteogmartinrejser.dk

ⓒ metteogmartinrejser.dk

Metteogmartinrejser.dk drives sjovt nok af Mette og Martin. Bloggen fungerer som en slags rejsejournal, hvor parret deler deres rejseoplevelser, rejsetips og anden inspiration fra deres rejser rundt omkring på kloden.

Mette er bloggens skribent. Hun er ikke god til at sidde stille og har altid haft udlængsel. Til daglig arbejder Mette som PR- og Social Media Manager.

Martin er naturligvis også vild med eventyr – om det så er på Bornholm eller i Bangkok. Han er manden bag en stor del af bloggens mange smukke og fristende billeder. Til daglig arbejder Martin som selvstændig filminstruktør, fotograf og klipper.

RejseSpion har spurgt lidt ind til Mette og Martins liv som rejsende.


Hvilke lande har i besøgt sammen?

Vores første rejser sammen gik til europæiske destinationer og var klassiske solrejser eller storbyferier. Vi besøgte Sverige, England, Tyrkiet og De Kanariske Øer, og i 2011 tog vi på vores første længere rejse sammen. Vi rejste knap fire uger rundt i Malaysia og Thailand – og siden har vi været svært afhængige af at tage på længere rundrejser mindst én gang om året.

Salzburg
Mette nyder udsigten i Salzburg ⓒ metteogmartinrejser.dk

Vi har blandt andet kørt rundt i USA og været på safari i tre afrikanske lande – Tanzania, Kenya og Sydafrika. Vi har udlevet vores mest eksotiske trope-drømme i Costa Rica, Indonesien og på Zanzibar, været på road trip med telt på Island, vandret i Østrig og backpacket i Malaysia, Thailand, Cambodja, Vietnam og Filippinerne.

Brasilien - Mette og Martin Rejser
Brasilien ⓒ metteogmartinrejser.dk

Senest er vi kommet hjem fra en rundrejse i Brasilien og drømmer nu endnu mere om at tage på den store tur i Sydamerika.

 

Hvad er det bedste ved at rejse med Mette/Martin?

Det er at opleve verden sammen med sin bedste ven og få minder for livet. Det lyder som en kliché, men det gør de største sandheder i livet ofte 😉 Ikke desto mindre er den fælles oplevelse det allerbedste ved at rejse sammen. Der går stort set ikke en uge, hvor vi ikke taler om uforglemmelige minder og på den måde oplever de bedste øjeblikke og smukkeste steder igen og igen. Det er som at dele et mentalt fotoalbum.

Hvordan får I råd til at rejse så meget?

Det er et spørgsmål, vi ofte får – og desværre har vi ikke en gylden hemmelighed eller en rig tante i Tyskland. For os er dét at rejse, det bedste vi ved. Så vi prioriterer at bruge vores penge på det. Vi bor i en billig lejlighed, vi shopper sjældent stort og laver gerne mad hjemme.

Martin surfer på Bali
Martin surfer på Bali ⓒ metteogmartinrejser.dk

Størstedelen af vores rejser bliver derfor finansieret af vores egen opsparing. De seneste par år har vi dog været så heldige at kunne kombinere vores jobs med rejser og således strække rejsebudgettet.

Martin arbejder med film og foto og Mette er freelance skribent. På den måde har vi kunnet lave samarbejder med magasiner og rejsebureauer og haft mulighed for at tage på flere rejser end vores bankrådgiver ellers ville tillade os.

Interesseret i at hyre Mette og/eller Martin til en freelanceopgave? Så tjek lige deres imponerende referencer indenfor henholdsvis rejseartikler og rejsefilm.

Hvad er jeres yndlingsdestination og hvorfor?

Uigh – det er svært at svare på. Det er umuligt kun at vælge én destination. Så vi snyder lidt og nævner i stedet tre destinationer: Tanzania, Costa Rica og USA.

Costa Rica
Costa Rica ⓒ metteogmartinrejser.dk

Tanzania var vores første safari-rejse, og vi blev fuldkommen blæst bagover af oplevelsen. Der er noget ubeskriveligt fascinerende over at kunne komme så tæt på verdens vildeste dyreliv.

Costa Rica gjorde stort indtryk på så mange måder – naturen, atmosfæren og befolkningens hippie-agtige livsfilosofi, der italesættes med to ord: ’Pura vida’. Det betyder kort sagt, at livet er smukt og vi skal huske at nyde det. Det er blevet et mantra for os.

Mette og Martin - Bryllup i Las Vegas
Bryllup i Las Vegas ⓒ metteogmartinrejser.dk

Og så har USA fået en helt særlig betydning for os, da vi blev gift i Las Vegas og efterfølgende tog på en tre ugers honeymoon-road trip – vi var høje på kærlighed og eventyrlyst.

Hvad har været jeres største udfordring madmæssigt?

Vi er begge to kæmpe madører, så mad er sjældent en udfordring – den er snarere en stor del af, hvorfor vi elsker at rejse. Derfor bestiller vi også altid forskellige retter – og to tomme tallerkener. For så vi kan dele og smage flere retter fra menukortet.

Street food - Blæksprutte

Generelt er vi vilde med at gå på opdagelse i de lokale køkkener og bruger ofte tid på at finde spisesteder, der af forskellige årsager kan byde på en særlig oplevelse. Det kan være, at spisestedet er kendt for en særlig delikatesse, lokation, stemning eller anbefalet af andre.

Feriemave

Udfordringen kommer mere i form af … de knap så charmerende oplevelser, hvor vi ufrivilligt er nødt til at være i nærheden af et toilet. Især Mette har en lettere sensitiv mave og har desværre lidt for mange historier om mad, der har givet hende dårlig mave, opkast og dage med koldsved. Det er røvirriterende, bogstaveligt talt.

Fortæl om jeres mest skræmmende oplevelse på en rejse

Vi har (7-9-13) ikke haft nogle skræmmende oplevelser, men vi har haft oplevelser, der har givet os hjertebanken.

Hvid haj

Fx da vi dykkede med hvidhajer i Sydafrika eller da vi blev omringet af elefanter i Tanzania og kunne mærke på guiden, at han var lettere nervøs ved situationen. Og så har vi én gang prøvet at flyve i så voldsom turbulens, at vi begge nåede at tænke, at det her måske var vores sidste flyvetur …

Hvad savner I mest i DK, når I er på farten?

Rugbrød. Punktum. Gid der var nogle, der lavede dansk smørrebrød til et fastfood-agtigt koncept og åbnede kædebutikker i samme omfang som McDonalds, Starbucks og 7eleven rundt omkring i hele verden.

Hvor tager I hen næste gang – og hvorfor?

Det er endnu et godt spørgsmål 🙂 Vi har nemlig flere rejsedrømme og destinationer i kikkerten – blandt andet vandretur i Skotland, rundrejse i Sri Lanka, backpacking i Laos, road trip i Canada og trekking til Machu Picchu i Peru.

Machu Picchu i Peru
Machu Picchu i Peru

Men lige nu taler vi mest om at blive hjemme til jul – for første gang i mange år! – for at spare penge og ferie sammen til en rundrejse i en autocamper i New Zealand. Årh, manner, det gad vi godt!


Læs meget mere om Mette og Martin og deres rejseoplevelser på metteogmartinrejser.dk