Montjuïc er en af de mest kendte seværdigheder i Barcelona. På dette bjerg kan du nemt bruge en hel dag – og mere til. Der er noget for både store og små og for folk med alle interesser. Efter en dag på Montjuïc har du oplevet mere, end du ville forvente de fleste andre steder.

Montjuïc - Barcelona i Spanien

 

På bjerget kan du opleve fantastiske udsigter, kunst, sport, historie og meget mere. Her kommer en præsentation, af nogle af de ting du kan opleve på Montjuïc.

Det Olympiske Stadion

Det Olympiske Stadion blev opført i 1929, og her blev afholdt OL i 1992. Stadionet bruges i dag blandt andet til koncerter. På stadionet har store kunstnere som Michael Jackson, Bruce Springstreen, Madonna og The Rolling Stones optrådt. På Det Olympiske Stadion bliver der også afholdt kulturarrangementer og utallige sportsaktiviteter.

Det Olympiske Stadion - Barcelona i Spanien
Det Olympiske Stadion

Lige ved siden af stadionet ligger Palau Sant Jordi. Her blev der originalt afholdt olympiske discipliner i gymnastik, håndbold og volleyball. Ved siden af Palau Sant Jordi finder man et værk, der var med til at ændre Barcelonas skyline. Her finder du nemlig et teletårn designet af den spanske arkitekt Calatrava.

Miro-museet

På Miro-museet kan du se en lang række spanske kunstneres værker. Mest kendt er Miro, der var en af Spaniens helt store surrealistiske malere. Du kan opleve Miros farverige og abstrakte kunst, der er kendt verden over. Han er dog ikke alene. På museet er der også repræsenteret andre kunstneres værker, nye som gamle til faget. Tilsammen kan disse fantastiske kunstnere stille enhver kunst-sult.

Det magiske springvand

Ved Montjuïcs fod ligger Font Màgica. Dette springvand er kendt for at tryllebinde både voksne og børn med dets lys-, lyd- og vandshow, inden man overhovedet er kommet op på bjerget. Dette show er meget eftertragtet, og folk flokkes til for at opleve det.

Det Magiske Springvand i Barcelona
Det Magiske Springvand

Man skal skynde sig for at få de helt gode pladser, men uanset hvor din plads skulle være, er det en oplevelse, der ikke kan byttes med noget andet.

Teleférico Del Puerto – Montjuïcs svævebane

Der er flere måder at komme op på Montjuïc på. Den mest velkendte er Montjuïcs svævebane, der går fra Barceloneta og til stationen Miramar på østsiden af Montjuïc.

Montjuïc svævebane
Montjuïc svævebane

Denne måde er også velkendt grundet dens fantastiske udsigt undervejs på turen. Du kan nyde en rolig tur op, hvor du kan forvente at få en fantastisk udsigt udover Barcelona og havet.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Dette museum blev opført i 1934. Museu Nacional d’Art de Catalunya er nationalmuseet for spansk kunst. Museet ligger i Palau Nacional og er betagende både indefra og udefra. På dette kæmpe store museum på over 50.000 kvadratmeter kan man opleve flere tusinde spanske værker.

Castell de Montjuïc

Du kan tage svævebanen direkte til Castell de Montjuïc. Her kan du opleve en romantisk udsigt udover Barcelona og Middelhavskysten, der er værdsat af mange rejsende.

Slottet på Montjuïc
Slottet på Montjuïc

Denne borg fungerede som fængsel under borgerkrigen. I dag er der et museum for gamle våben og uniformer i fæstningen. Ikke alene er denne placering på bjerget romantisk, men du kan også få din historietrang stillet her.

Flybilletter til Barcelona

På RejseSpion kan du ofte finde billige flybilletter til Barcelona – kombineret med billig indkvartering på hotel. Hold lidt øje her på sitet og der er gode muligheder for en prisbillig storbyferie til Barcelona.