Går turen til Berlin? Den fede storby med den hyggelige atmosfære. I så fald er et besøg på Museumsøen i Berlin ikke til at komme udenom. Det er byens mest kendte og ældste museumskompleks og ligger bogstavelig talt midt i hjertet af Berlin på den nordlige del af øen Spreeinsel.

Museumsøen i Berlin
Museumsøen i Berlin

 

Hvad er Museumsinsel Berlin?

Historien fortæller, at området tilbage i middelalderen var et sumpområde, men at der opstod en ø midt i floden Spree, da man i det 17. århundrede gravede afvandingskanaler.

Spreeinsel var et navnet på øen, og man besluttede at opføre et kunstmuseum på øen. Efterfølgende er museumskomplekset udvidet ad flere omgange, og den centrale placering gør det nemt for turister at udforske det hele.

I løbet af de senere år er de gamle bygninger blevet nænsomt restaureret og udbygget. Museumsøen i Berlin er virkelig et spændende turistmål, som man ikke bør forlade byen uden at have oplevet.

Bode Museum og Pergamon Museum

Yderst på den nordlige del af Museumsøen i Berlin, finder man Bode Museum. Bygningen, som stammer fra 1904, præges af en imponerende kuppel. Oprindeligt hed det Kaiser-Friedrich-Museum, men skiftede i 1956 navn til Bode Museum, opkaldt efter museets første kurator.

Bode Museum i Berlin
Bode Museum i Berlin

Fordelt på 66 sale kan man nyde byzantinsk kunst og hele 1.700 skulpturer. Bode Museum indeholder også et møntkabinet med over en halv million mønter.

Pergamonmuseet i Berlin
Pergamonmuseet i Berlin

Tæt ved Bode Museum ligger Pergamonmuseet, som huser imponerende samlinger af kunstskatte fra de gamle byzantinske, ægyptiske og hellenistiske kulturer. Gå ikke glip af Istharporten fra Babylon eller det smukke Pergamonalter.

Berliner Dom på Museumsøen i Berlin

Man tager ikke til Berlin uden også at opleve den imponerende katedral Berliner Dom med de mange kupler. Den protestantiske kirke blev grundlagt i 1894 og blev så beskadiget under krigen, at den ikke kunne tages i brug igen før 1993.

Berliner Dom i Berlin - Tyskland
Berliner Dom i Berlin

I dag byder den protestantiske kirke på kulturelle arrangementer som for eksempel koncerter. Der er også regelmæssige gudstjenester og andagter. Går man de 270 trin op til den store kuppel, bliver man belønnet med en af de absolut flotteste udsigter over Berlin!

Andre attraktioner i Berlin

Ikke uden grund er Berlin blevet en af de mest besøgte storbyer i Europa. Der er virkelig mange seværdigheder for enhver smag, og man kan umuligt opleve det hele på et enkelt visit.

De store museer må man simpelthen tage i mindre bidder, eller i hvert fald forberede sig på at besøge mere end én gang, hvis man skal fordøje alle indtryk.

Holocaust mindesmærket i Berlin
Holocaust mindesmærket i Berlin

De mange mindesmærker og monumenter i Berlin fortjener også opmærksomhed. Mange voldsomme historiske begivenheder har sat sit præg på byen, og der er virkelig meget at opleve.

Men der er også andet end monumenter og historiske museer i Berlin. Byen bugner af aktiviteter for besøgende i alle aldre. Der er selvfølgelig utallige muligheder for guidede ture, hvor man kan blive klogere på byen og dens kultur og historie.

Botanisk have i Berlin
Botanisk have i Berlin

Trænger man til en pause fra alt det kulturelle, er der mange fine parker og grønne områder, hvor man kan nyde byens puls på en anden måde.

Har du brug for billige transport til den tyske hovedstad, bør du tjekke RejseSpions guide til flybilletter til Berlin.