RejseSpion har været så heldige at få lov til at interviewe Alexander og Victoria, der driver rejsebloggen nordombord.dk.

Deres udlængsel er så smittende, at man selv får en umanerlig trang til straks at booke det næste eventyr mod fjerne himmelstrøg.

Nordombord.dk - Alexander og Victoria
Alexander og Victoria (foto udlånt af nordombord.dk)

Alexander og Victoria fra Nordombord.dk

På Nordombord.dk deler de to rejseglade københavnere Alexander og Victoria gavmildt ud af deres oplevelser fra hele verden. De danner par og deler meget praktisk passionen for at rejse.

Bergamo i Italien
Victoria i Bergamo i Italien (foto udlånt af nordombord.dk)

Alexander, der er halvt svensk, arbejder til daglig som selvstændig fotograf og filmskaber. Desuden designer han hjemmesider, hvilket du kan se mere om på pragmatik.dk.

Victoria, som drog på sin første jordomrejse som 3-årig, er uddannet i projektledelse og erhvervsøkonomi fra CBS.

RejseSpion har spurgt lidt ind til det unge pars ret hektiske rejseliv.


Hvilke lande har I besøgt sammen?

Vores første fælles tur gik til Barcelona tilbage i 2010, og siden har vi besøgt 30 lande sammen.

Foruden USA og en del europæiske lande, har vi rejst gennem Mexico og næsten hele Mellemamerika (Belize, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica og Panama).

Alexander i Mexico
Alexander i Belize (foto udlånt af nordombord.dk)

I Mellemøsten og Afrika har vi besøgt destinationer som Jordan, Sydafrika og Etiopien, og over flere omgange har vi oplevet Sydøstasien. Senest har vi været i Singapore, Filippinerne, Thailand, Malaysia og Taiwan, men vi har også rejst sammen i Cambodja, Vietnam og Myanmar.

 

Herunder kan du nyde Nordombords lækre rejsevideo fra Grækenland.

Hvad er det bedste ved at rejse med Alexander/Victoria?

Vi føler os meget privilegerede over at have mulighed for at rejse sammen, og det bedste er helt klart de mange oplevelser, vi deler.

Efter at have været på så mange ture, hvor vi har brugt 24 timer i døgnet sammen, kender vi hinanden ud og ind, og det er en kæmpe styrke i vores forhold – både hjemme i Danmark og ude i den store verden.

Hvordan får I råd til at rejse så meget?

Det er et godt spørgsmål, som vi efterhånden har fået en del gange!

Svaret er helt enkelt, at vi prioriterer det. Det har altid været vigtigt for os at rejse, og fordi vi prioriterer det højt hver eneste dag, har det været lettere at lægge penge til side til næste rejse i stedet for at købe nyt tøj eller gå på dyre restaurantbesøg.

Nordombord.dk i Etiopien
Etiopien (foto udlånt af nordombord.dk)

Og så rejser vi desuden på et lavt budget (ofte i billige lande), så vi kan strække de opsparede penge så langt som muligt.

Hvordan finder I de billigste flybilletter?

Uha! Vi er nogle værre nørder, når det gælder om at søge efter flybilletter, og på vores hjemmeside har vi lavet en guide med hele 14 tips til at finde de billigste billetter.

Det første tip, som vi selv altid forsøger at bruge, er at rejse uden for sæson, for der er priserne lavest. Jo mere fleksibel man er med destination, dato eller bare tidspunkt på dagen, desto bedre er chancen også for at finde en god pris. Og så er vi vildt glade for Norwegians lavpriskalender, som vi ofte bruger til at få et overblik over, hvornår der er billige flybilletter til forskellige byer.

Hvad er jeres forhold til Airbnb?

Når vi rejser, elsker vi at bruge Airbnb. Det giver mulighed for at bo unikke, lokale steder, men også for at spare penge på overnatninger. For os kan det ofte betale sig at leje en lille lejlighed frem for at bo på hotel – og det kan endda komme med den ekstra fordel, at der er et køkken, så vi selv kan lave mad.

Hvad er jeres yndlingsdestination – og hvorfor?

Alle lande byder på unikke oplevelser, og der findes spændende eventyr overalt. Derfor er det utrolig svært at begrænse sig til én yndlingsdestination.

Et land vi har besøgt flere gange og helt sikkert vender tilbage til er dog Mexico. Landet har en farverig kultur, virkelig god mad, smukke strande, imponerende gamle templer, og så er det billigt at rejse i.

Nordombord på Filippinerne
Filippinerne (foto udlånt af nordombord.dk)

Vi har for nyligt brugt næsten to måneder i Filippinerne, og de mange fantastiske strande og den søde befolkning gør ø-gruppen til en hård konkurrent til Mexico. Hvad angår kulinariske oplevelser, må Italien også nævnes som en af vores favoritter.

Beskriv den største kulinariske udfordring på en rejse?

I Asien kan det nogle gange være en udfordring at finde lokal mad, der ikke brænder tungen af – i hvert fald for Victoria. Alexander er dog mere frisk på en chili eller to, så længe der er masser af ris til.

Hvortil går den næste rejse – og hvorfor?

Lige siden vi besøgte USA’s vestkyst i 2012, har vi drømt os tilbage. Sidst havde vi ikke mulighed for at leje bil, så denne gang er det tanken, at vi selv skal køre rundt og opleve noget af den storslåede natur, der findes derovre.

Nordombord: Victoria i New York
Victoria i New York (foto udlånt af nordombord.dk)

Turen starter i San Francisco, hvorfra vi kører ad den ikoniske Highway 1 sydpå til Los Angeles. Fra englenes by tager vi til Las Vegas, og hvis vi stadig har nogle penge tilbage efter en casino-aften på The Strip, er planen, at vi skal besøge nationalparker som Zion, Bryce Canyon, Arches, Capitol Reef og Grand Canyon. Vi glæder os helt afsindigt!


Hvis du vil læse mere om Alexander og Victorias rejser, kan du besøge deres blogs nordombord.dk eller northabroad.com. Det er også muligt at følge dem på både Facebook og Instagram.

Afslutningsvis skal det også lige nævnes, at parret er ret begejstrede for kaffe og er i gang med en dokumentarfilm om bæredygtig kaffeproduktion. Du kan blive meget klogere på projektet ved at besøge shadegrowncoffeemovie.com.