Hvis du allerede har booket en rejse til Barcelona eller bare overvejer det, ved du selvfølgelig, at der er utroligt mange seværdigheder i Barcelona. En seværdighed i Barcelona, man bare ikke må gå glip af, er Park Güell.

Indgangspartiet til Park Güell i Barcelona

 

Park Güells historie

Byggeriet af parken begyndte i 1900 og fortsatte 14 år frem. Den blev designet af den kendte arkitekt Antoni Gaudí. Parken er kæmpestor og fyldt med forskellige bygninger samt en kendt mosaik bænk.

Mosaik bænk - Park Güell i Barcelona

Det var i sin tid meningen, at parken skulle være endnu større og med flere bygninger, men fordi Barcelona var i en dyb krise efter Den Tragiske Uge i 1909, blev projektet ikke til noget. Rigmændene, som skulle købe parken, trak sigud af projektet grundet pengemangel, og parken blev i stedet solgt til kommunen.

Dette betyder, at parken i dag er en offentlig park, som alle kan besøge – og det er der mange, som gør brug af. Det vurderes, at parken har cirka tre millioner besøgende om året.

I 1984 blev Park Güell optaget på UNESCOs Verdensarvliste sammen med andre af Gaudís værker. Dette betyder, at den er bevaringsværdig og skal beskyttes. Kort sagt betyder det, at den er enestående, og der findes intet ligesom den.

Hvad kan man opleve i Park Güell?

Park Güell ligger højt på bakken El Carmel med udsigt over hele Barcelona. Den ligger i Gracia distriktet.

Antoni Gaudis Park Güell

I parken kan man opleve mange af Gaudís fine værker, og hele parkens udformning er i den grad præget af Gaudís stil. Der er en overflod af naturmaterialer og mosaikker.

Når man træder ind mellem bygningerne, vil man blive mødt af et syn uden lige. Det er som taget ud af et eventyr med blandt andet bølgede stensøjler og flotte pavilloner med tagspirer og keramiske tagsten.

Når man er i parken, vil man have en helt fantastisk udsigt over hele Barcelona. Hvis man vil have den allerbedste udsigt, bør man tage til Plaça de la Natura, hvilket er en stor naturterrasse. Det er her den førnævnte mosaikbænk ligger, og fra den er der en helt fantastisk udsigt. Bænken er designet til at være utrolig komfortabel, og dens vinkel er derfor også ergonomisk korrekt. For eksempel fik Gaudí en af sine arbejdere til at sidde i en blød form, så den var helt perfekt. Dette er dog ikke et enestående eksempel – langt de fleste ting i parken er blevet designet ned til allermindste detalje.

Park Güell - Barcelona i Spanien

Desuden har parken også et rigt dyreliv med både papegøjer, ugler, rovfugle og natsommerfugle. Parken er en god blanding af bygninger og grøn natur, så hvis man trænger til at komme lidt væk fra storbyen, kan man roligt tage hertil – og stadig opleve et vartegn i Barcelona.

Den farverige Park Güell i Barcelona

Park Güell er en turistattraktion i Barcelona uden lige, og man vil helt sikkert snyde sig selv for en helt fantastisk oplevelse, hvis man ikke tager et smut forbi. Selve parken er offentlig og gratis, men siden 2013 har man skulle købe en billet til dele af parken.

Stemningsbilleder fra Park Güell

Brug for penge til rejsen?

RejseSpion har lavet en oversigt over, hvor du kan optage mindre lån til drømmerejsen. Det er nemt og hurtigt.

> Lån penge til ferien