rejsetag

I 2020 er en af vores allermest diskuterede politiske emner vores bæredygtighed, og hvordan vi omstiller os til en mere bæredygtig verden. Derfor kigger mange danskere nu på deres ferier for at se, om man kunne begynde at lave mere bæredygtige rejser. Et af de mest foretrukne feriemål for mange danskere er bl.a. rejser til Thailand, Vietnam og resten af Sydøstasien, men desværre er det mange af disse områder også kendt for omfattende og systematisk dyremishandling til fordel for turisterne. Det gælder blandt andet mishandling af tigere, aber og elefanter – men hvordan skelner man de rådne rejseselskaber fra dem, der gør en aktiv forskel?

Ciucas Peak i Rumænien

 

Derfor er det ikke just de mest dyrevenlige rejser, da der blandt selskaberne i turistbranchen er et manglende fokus på dyrevelfærd på de mest velbesøgte destinationer i Sydøstasien. Hvis man gerne vil gøre noget kan man derfor med fordel begynde at se lidt nærmere på, hvilke selskaber man kan rejse med og samtidig have god samvittighed, hvis man går op i bæredygtighed og dyrevelfærd. Her er der blandt andet World Animal Protections arbejde med at rangere rejseselskaber efter deres etiske kompas.

Elefant i fodlænke

Hvordan rejser man så bæredygtigt og dyrevenligt?

Hvis man derfor gerne vil rejse dyrevenligt, så findes Ferie med Formål, hvor man har samlet en masse dyrevenlige rejser, der er godkendt i samarbejde World Animal Protection. Her kan man finde rejser til både Asien, Sydamerika og Afrika, hvor man kan se dyr med god samvittighed.

Selfie med abe

Det kan du gøre for at have styr på dyrevelfærd og på din rejse

Hvis du har været på ferie i Thailand eller et af de omkringliggende dele kan det være du har lagt mærke til, at man kan komme helt tæt på dyrelivet i landet. Du kan få taget billeder med tigere, ride på elefanter og komme til diverse dyrecirkusser, som ikke er muligt i Europa. Det skyldes som nævnt, at der foregår systematisk og grov dyremishandling mange steder i disse lande for at tilfredsstille vestlige turister. Præcis dette er en af hovedårsagerne til at Ferie med Formål er blevet skabt. Så man kan opleve dyrene med god samvittighed, og give lidt igen til destinationen og dyrene, samtidig med at man støtter op om dyrevelfærden.

Elefanter tager bad