rejsetag

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Danmark er heldige at bo på et kontinent, der har så ufatteligt meget historie, smuk natur og historiske byer, at det ikke er muligt at nå at kede sig, selvom man kun måtte rejse til Europa.

Modelflyvemaskine placeret på et kort over Europa.

 

Der findes de mest fantastiske bjerge og strande, og der er ikke noget sted i verden, der kan vise dig mere af vores fantastiske historie som menneskehed. Fra Danmark kan du flyve hurtigt til mange af de andre lande i Europa på blot få timer, og du slipper for jetlag, da alle lande nærmest er i den samme tidszone. Der er virkelig kun gode grunde til at opleve Europa.

Praktisk angående at rejse i Europa

Det er nemt og billigt at rejse rundt i Europa, men der er noget praktisk, du skal have styr på først. I Europa taler vi en masse forskellige sprog, og det kan godt være lidt en barriere, når du skal rejse rundt i Europa. Sørg for at lære nogle generelle fraser og vær god til at kunne bruge internettet til at slå ord op, så du kan fungere godt i landet.

Vaccine ved rejse i Europa
Ung mand bliver vaccineret i armen.

Bliv vaccineret inden rejsen i Europa, hvis du skal til et land, hvor der er behov for det. Det er faktisk de færreste europæiske lande, der har sygdomme, som kræver vaccination inden afrejse. Men der kan være tilfælde af forskellige udbrud af sygdomme i dele af Europa, og derfor er det en god idé at tjekke efter anbefalingerne om vaccine, inden du tager af sted.

Valuta i Europa
Kvindehånd der holder en stak Euro-sedler.

Samtidig er det også vigtigt at undersøge, hvilken valuta landet bruger. Rigtig mange lande i Europa bruger Euroen, og den er nem at få fingrene i hjemme i Danmark, inden du tager af sted. Sørg for groft at kunne omregne beløb, så du ved, hvor mange penge du bruger på din tur.

De bedste oplevelser i Europa

Der er rigtig mange gode og spændende oplevelser at have i Europa, og du bør derfor dedikere mange af dine ferier til at udforske Europa mere. Det kan blandt andet være, at du er meget interesseret i gammel græsk historie, hvortil Grækenland ville være et fantastisk bud med alle sine mange ruiner og flotte bygninger, der kan dateres tilbage til den græske storhedstid.

Santorini i Grækenland
Ung kvinde set bagfra der kigger ud over Santorinis hvide huse.

Hvis du er glad for at surfe og være ved stranden, finder du nogle af verdens bedste bølger ved Portugals sydlige kyst, og hvis det i stedet af vilde oplevelser i bjergene, der trækker i dig, kan du finde dem i lande som Schweitz, Østrig og Frankrig.

Surfer på strand i Potugal
Surfer på Praia do Amado stranden i Potugal.

Har du kun en forlænget weekend at gøre godt med, er weekendophold i nogle af de europæiske storbyer en fantastisk måde at bruge dem på. Det er altså bare om at komme af sted og udforske vores smukke kontinent.