Denne rejseguide til Sydcalifornien er for alle os, der bare ikke vil acceptere, at det koster penge at rejse. Jeg kigger nærmere på mange af de gratis eller billige glæder, du finder i henholdsvis Los Angeles og San Diego.

Rejseguide til sydcalifornien

Forfatter
Dette indlæg er skrevet af Anne Schultz Eriksen. Anne har rejst i store dele af verden, men har en forkærlighed for USA.

Rejseguide til Sydcalifornien

Los Angeles – The City of Angels

De billigste og hurtigste fly til Californien, findes oftest til Los Angeles. Derfor tager guiden også sit udgangspunkt i netop Los Angeles, hvor attraktioner som Hollywood Boulevard, Venice Beach og Beverly Hills stikker liiiidt mere ud end alle de andre.

Los Angeles downtown
Los Angeles downtown

Hollywood Boulevard

Opskriften på et par perfekte timer på Hollywood Boulevard kan du finde lige her:

 1. Køb en Gelatti is. Den er vigtig for at kunne nyde varmen. Du kan forsøge at være sund ved at købe med mango, hindbær eller kiwismag, men kan selvfølgelig også bare holde dig til den sikre med chokolade, mørk chokoladesovs og nøddedrys.
 2. Tag et par gode sko på og gå hele vejen op ad Hollywood Boulevard og oplev The Walk of Fame, TCL Chinese Theatre og Dolby Theatre.
 3. Kig forbi en af de mange sourvenir-shops og køb en sweatshirt til 5 dollars.
Hollywood Boulevard - Los Angeles i Californien
Hollywood Boulevard

På vejen tilbage kan du tage billeder med alle de “kendte” og se alle stjernerne på den anden side af vejen.

Hollywood skiltet

Mangler du et billede – eller en selfie – hvor det er tydeligt, at det er Hollywood-skiltet, du prøver at fange?

Det ikoniske Hollywood skilt
Det ikoniske Hollywood skilt

Man kan faktisk hike hele vejen op til selve skiltet. Der er tre forskellige ruter: Mt. Hollywood Trail, the Canyon Drive Trail og the Cahuenga Peak Trail. Alle tre er åbne fra solopgang til solnedgang året rundt.

 

En Uber til Griffith Observatory, hvor Mt. Hollywood Trail starter, koster lige omkring 5 dollars fra Hollywood Boulevard. Herfra er ruten cirka 5 kilometer. Solen bager ned, mens du nyder udsigten over havet og downtown, så husk rigeligt med vand til turen.

hollywoodsign.org kan du læse meget mere om de forskellige ruter.

Santa Monica Pier og Venice Beach

Start dagen ud med at leje et surf- eller boogieboard ved populære Perry’s Café på Santa Monica Pier. Kast dig herefter ud i en selvguidet tur gennem bølgerne.

Perry’s Café
Perry’s Café koster det 7 dollars i timen at leje mountainbikes og 15 dollars for surfboards. Vær opmærksom på at cyklerne skal returneres på Santa Monica Pier.
Santa Monica Pier - Los Angeles i Californien
Santa Monica Pier

Tilbage på fast grund kan du nyde stemning ved det lille tivoli Pacific Park på Santa Monica Pier. Herefter kan du eventuelt bytte boardet ud med en cykel. Planen er nemlig at tage til Venice Beach cirka tre kilometer længere nede ad stranden.

På vejen kan det varmt anbefales at stoppe ved Venice Freakshow. Ved indgangen bliver du mødt af en to-hovedet skildpadde. Under selve showet vil du blandt andet blive underholdt af en person, der borer en stang gennem sit øre og en anden, der tager flammer ind gennem munden.

Det er med andre ord ikke for sarte sjæle. Showet koster dog kun 5 dollars, men det er langt mere værd!

Venice Beach - Los Angeles i Californien
Venice Beach

I Venice Beach bør du lave et stop ved Venice Skatepark.

Der er masser af underholdning i området i form af blandt andet dans, sang og street performance. Så find et sted i mængden, slå dig ned på et tæppe og nyd stemningen.

Hollywood Stars’ Homes og Rodeo Drive

Hvis du skal betale for én enkelt aktivitet i Los Angeles, så lad det for Guds skyld være for en rundvisning til stjernernes hjem. Hvis du tager turen på egen hånd, skal du være opmærksom på, at man faktisk ikke får set set særlig meget. Det er ikke specielt spændende, når man ikke har den viden, som guiderne har.

Anbefalingen er derfor at tage en guidet tur. Så bliver det altså bare lidt sjovere, end hvis du kun har kortet fra Visitor Information i Beverly Hills at støtte dig til.

Starline Tours
En Movide Stars’ Homes Tour med Starline Tours koster fra 45 dollars og varer cirka to timer.

Efter en rundvisning blandt stjernerne er det tid til at vinduesshoppe på Rodeo Drive. Når du er blevet træt af de høje priser, kan du svinge forbi The Cheesecake Factory, som er et must, når man er i USA.

Rodeo Drive - Los Angeles i Californien
Rodeo Drive

Aktiviteter i San Diego

Coronado Beach

Der findes ikke noget i San Diego som den lille hyggelige færge til Coronado Beach. Udsigten til havnen, de store yachts, luksushotellerne og skyskraberne i downtown. Derude midt på vandet får man den ultimative følelse af ren afslapning.

Coronado Beach - San Diego i Californien
Coronado Beach
Færgebilletter
Færgen til Coronado Beach koster omkring 12 dollars tur/retur.

Byen Coronado minder allermest om en amerikansk udgave af en rig spansk turistby. Hotel del Coronado understeger feriestemningen med sine røde tage og turisterne, der tager sig en morfar ved poolen.

Belmont Park

Tivoli direkte på stranden er ofte lig med ægte sydcalifornisk stemning. Her er bare hyggeligt – også selvom den lille trærutchebane bumper og skratter ret meget. Her finder du ingen helt vilde forlystelser men i stedet en Lazer Maze, en lille zipline og Adventure Golf. Her er lidt for alle – især for de mindste.

Rutchebane i Belmont Park - San Diego i Californien
Rutchebane i Belmont Park
Billetter
Et Combo Wristband med adgang til alle attraktioner i Belmont Park koster 54 dollars.

På den anden side af vejen finder du en lille gade med små restauranter. Du er jo i San Diego, så der er naturligvis et stort udvalg af mexicanske retter. Hvis du endnu ikke har smagt burritos eller enchiladas, bør du gribe chancen.

San Diego Safari Park

Tag en tur ud på savannen med Africa Tram som er rimelig gule og rimelig afslappende. Få et nærmere kig på giraffen og elefanten. Zoo bliver bare lidt mere hyggelig, når der er en guide til at fortælle om det hele.

Adgang til San Diego Safari Park
Et 1-Day Pass til San Diego Safari Park koster 52 dollars. Dette giver også adgang til Africa Tram og Cheetah Run.

Den bedste oplevelse i San Diego Safari Park var showet Shiley’s Cheetah Run. Her oplever man, hvor hurtigt en gepard rent faktisk kan løbe.

Balboa Park

Balboa Park en en enorm park, som blandt andet huser både San Diego Zoo og San Diego Safari Park. I parken finder du desuden 16 museer, botaniske haver, dukketeater og shows som f.eks. Shakespeare under the Stars.

Balboa Park - San Diego i Californien
Balboa Park

Det er ganske gratis blot at gå rundt i parken, men vil du besøge museerne, må du frem med pengepungen.

Adgang til Balbao Park
I Balbao Park kan du få adgang til op til fem af museerne for 46 dollars med et Explorer One-Day Pass.

La Jolla

La Jolla stinker. Af sæler. Stranden er meget lille. Faktisk er den bare en flække i en klippe, men den er helt fantastisk spændende. Når du svømmer rundt, kan du pludselig befinde dig over en sæl.

La Jolla - San Diego i Californien
La Jolla

Det kan anbefales at besøge La Jolla tidligt på dagen, da vandstanden stiger om aftenen og sandet og strømmen bliver ret heftig.

Ocean Beach

Nyd Ocean Beach ved aftenstid når hippierne spiller guitar og surferne er ved at trække i land. Her vil du betages over udsigten fra Ocean Beach Pier og fornøjes over pelikanerne, der flyver rundt over dit hoved.

På Ocean Beach finder du desuden også den kente burger joint Hodad’s. Køen er altid lang, hvilket skyldes, at burgerne her muligvis er verdens bedste.

Hvis du efter burgeren bliver issulten, kan jeg anbefale Light house Ice Cream og deres vildt lækre vaffelis-sandwich. Mums altså!

Greyhound eller Amtrak?

Hvis du har en hel uge i Californien, kan du sagtens nå at besøge både Los Angeles og San Diego. Det er dog ikke nødvendigt med en lejebil for at komme rundt i storbyerne. Her er Uber faktisk et rigtig godt og billigt alternativ.

Så er spørgsmålet egentlig bare, hvordan du kommer fra Los Angeles til San Diego. Kunne Greyhound være en mulighed?

Transport med bus i Californien

For mange er Greyhound slet ikke en option, så snart de har set selskabets reviews på nettet. De er intet mindre end vildt dårlige. Mange glemmer at kigge på prisen på små 25 dollars for at blive fragtet mellem Los Angeles og San Diego. Det er trods alt en 3-4 timers bustur, for hvad der kun svarer til cirka 170 kroner.

I dette tilfælde er den lave pris også lig med lav kvalitet/service, så du bør tage følgende med i dine overvejelser, inden du bestiller:

 • Rejser du en fredag – i myldretiden? Så er 3-4 timer langt fra nok. Du skal regne med at rejsetiden bliver længere, end hvad der står på din billet.
 • Busserne fra Greyhound er ikke af dansk standard! Sæderne er bløde og måske revnede. Airconditioningen giver ondt i halsen. Servicen stinker.
 • Busserne har LANGE LAYOUVERS. Det vil sige, at de kan stoppe på en destination på over en halv time.
 • Stoppestederne ligger som regel i områder, der ikke altid føles super sikre (og nødvendigvis heller ikke er det). Pas på dig selv og tag en Uber til dit hotel.

På trods af disse flaws, så skal du nok nå frem til din destination. Du bliver sikkert ikke røvet og Greyhound er bare billigt, hvis du kan se stort på kvaliteten/servicen.

Stiller du lidt højere krav, er Amtrak et rigtig godt alternativ. En billet mellem Los Angeles og San Diego koster lige omkring 40 dollars. Finder du en direkte afgang, tager turen cirka tre timer.

Amtrak - Californinen i USA
Tog fra Amtrak

Hermed tre gode grunde til at vælge Amtrak fremfor Greyhound:

 1. Amtrak er et tog. Det ankommer og afgår til tiden. Du skal dog være hurtig til at stige af og på, for det holder ikke længe på perronen.
 2. Personalet er yderligt venlige, super informative og altid villige til at hjælpe med tung baggage.
 3. Sæderne er store og alle pladser er sjældent optaget. Derfor kan du være heldig at ende op med to sæder helt for dig selv.
Offentlig transport i USA
wanderu.com kan du finde billetter med offentlig transport fra stort set anywhere i USA. Siden viser billetter fra alle de store busselskaber og Amtrak.

Tip 1: Den gode deal – Smart Destinations

Er du stadig med? Godt – nu skal vi nemlig kigge lidt på Smart Destinations. Hos Smart Destinations kan du få de populære all you can do passes. Du vælger selv, hvor mange dage dit pass skal gælde. Super for dig som planlægger on the go, men gerne vil have mulighed for at se det hele.

Hvordan fungerer det?

Du kan købe tre forskellige typer af passes, som jeg gennemgår i det følgende.

GO CARD – All Inclusive Pass
Med denne løsning vælger du først, hvilken by du ønsker at besøge. Herefter vælger du, om dit pass skal gælde i 1, 2, 3, 5 eller 7 dage. Med et pass til Los Angeles får du indgang til 34 forskellige attraktioner som f.eks:

 • Madame Tussauds Hollywood
 • Warner Bros. Studio Tour Hollywood
 • Knott’s Berry Farm
 • Six Flags Magic Mountain
 • Hop-On Hop-Off Los Angeles Bus Tour – Yellow Route
 • Perry’s Beach Café and Rentals
 • Malibu Celebrity Homes Tour med StarLine
Six Flags Magic Mountain
Six Flags Magic Mountain

Vælger du et 3, 5 eller 7-dags pass, får du også entré til Universal Studios.

I San Diego kan du vælge en billet til Sea World som premium aktivitet.

Et All Inclusive Pass til Los Angeles i tre dage koster 205 dollars for voksne og 179 dollars for børn. I San Diego er prisen 199 dollars for både børn og voksne.

Bemærk desuden at All Inclusive Pass også kan købes til Boston, Chicago, Las Vegas, San Francisco, Miami, Orlando og Oahu.

Explorer Pass
Med dette pass kan du vælge 3, 4 eller 5 attraktioner til en bestemt pris. Du sparer ikke så meget som med et All Inclusive Pass. Hvis du ikke har planer om at besøge mere end 3-5 attraktioner, er et Explorer Pass dog den billigste løsning.

Du kan købe Explorer Pass til Chicago, Las Vegas, Miami, New York, Orlando, San Antonio, San Francisco og Washington DC.

Build Your Own Pass
Hvis du på forhånd har overblik over hvilke attraktioner, du ønsker at besøge, er Build Your Own Pass et godt valg. Det er et endnu bedre valg, hvis du er på et roadtrip, hvor du skal besøge flere forskellige byer. Det kan f.eks. være, at du har planer om kun at se en enkelt attraktion i Las Vegas men hele tre i Los Angeles.

Build Your Own Pass giver dog den mindste besparelse, men skal du på rundtur, kan du jo købe et Explorer Pass i én by og så bygge dit eget for resten af turen. Det er helt op til dig.

Du kan købe dette et helt år før afgang. Så snart din tur starter, så gælder passet dog kun i 30 dage!

Mange overnatningssteder sælger discount-billetter. Derfor anbefaler jeg at vente med at købe alle former for billetter, til du befinder dig i Los Angeles. Hvis du vil slippe for kø i Universal, Disney og forlystelsesparkerne generelt, så anbefaler jeg Front Line billetter.

Indgangsbilletten i sig selv koster over 100 dollars, men for cirka 175 dollars (inklusiv indgang), kan du slippe for at stå i kø hele dagen. Det er altså hele alle pengene værd, når køerne kan bliver over to timer lange.

Tip 2: USA Hostels

Til vennepar, der sammen rejser til Californien, bliver jeg afslutningsvis nødt til at anbefale USA Hostels, som er en prisvindende kæde af hostels i Californien. Kæden har i skrivende stund to hostels i San Diego, ét i Los Angeles og ét i San Francisco.

USA Hostels

 

Både i 2013 og 2016 blev USA Hostels kåret som #1 Hostel Chain Worldwide af Hostelworld. I 2016 fik de desuden Certificate of Excellence af TripAdvisor.

Derfor er USA Hostels bare bedre

De rigtig fede ved USA Hostels er, at de ligger super centralt. I Hollywood ligger de på en sidevej til Hollywood Boulevard og i San Diego ligger et af deres hostels i Ocean Beach!

Foruden den centrale beliggenhed er det også en stor bonus, at der følger morgenmad med. I Hollywood får man endda all-you-can-eat pancakes! Ikke en dum måde at starte dagen på.

Amerikanske pandekager

Når du vælger USA Hostels, kan du bo på enten dorms eller private værelse. Dorms er fællesværelser med 6-8 senge og privat badeværelse. Det skal du dog ikke lade dig skræmme af. Her er super rent og alle senge har sin egen lille Privacy Pod.

En Privacy Pod er en lille hylde med et læselys og en stikkontakt. Det betyder, at når du skal sove, generes du ikke af andres lys. Du skal desuden heller ikke være bekymret for at skræmme fremmede med dit savl eller din åbne mund, når du sover 🙂

Herudover findes der Free Lockers. Du kan købe en lås i receptionen til en enkelt dollar. Med i prisen er et håndklæde og sengelinned.

De private værelser er perfekte til dig, som gerne vil have hostel-oplevelsen, men ikke er vild med at dele værelse med fremmede. På værelserne finder du enten køje- eller dobbeltseng, tv, mini køleskab og privat badeværelse.

Priser hos USA Hostels
Du kan bo i dorms fra 31 dollars per person i San Diego og 40 dollars per person i Los Angeles. Et privat værelse fås fra 115 dollars per nat i San Diego, mens prisen er 129 dollars i Los Angeles.

Det fedeste ved USA Hostels

Det rigtig fede ved at bo på hostel – foruden prisen – er, at der arrangeres en lang række aktiviteter. På USA Hostel i Ocean Beach var der på en given uge følgende aktiviteter på programmet:

Mandag
Coastal Bike Ride, Sunset Cliffs Walk

Tirsdag
Beer Pong Tournament, Free Tuesday La Jolla Shuttle, Taco Tuesday

Ondag
Pub Crawl, Tijuana Mexico Walking Tour, Yoga at the Beach

Torsdag
Thursday Free shuttle to La Jolla, Tijuana Mexico Walking Tour

Fredag
Beach Volleyball, Tijuna Mexico Walking Tours

Lørdag
Boogie Board Rental Happy Tour, Pub Crawl, Yoga at the beach

Søndag
Beach Soccer

Endelig skal det også nævnes, at man hos USA Hostels kan købe billetter med discount til både San Diego Zoo, SeaWorld, Whale Watching Cruise og Bike Rentals.

Det var alt for nu. Håber du får gavn af denne rejseguide til Sydcalifornien. Hav en rigtig god tur til USA.