Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt. Det skal du ikke stresse over, for jeg har strikket en lille 5-dages (15. – 20. oktober) ferie sammen til dig og familien – inklusiv forslag til aktiviteter alle dage.

Turen går til danmarks ældste – og måske også hyggeligste by – købstaden Ribe i Sydvestjylland.

Ribe Domkirke
Ribe Domkirke

Ribe Byferie - lejlighedIndkvartering
trivago.dk har jeg fundet et rigtigt hyggeligt 4-stjernet lejlighedshotel til en fornuftig pris. For kun kr. 3.698 kan i nyde Ribe fra den 15. – 20. oktober. Pris er for to voksne og to børn.

Det er et rækkehus på 54 m2 med alrum med tekøkken og to sovepladser + soveværelse med to yderligere sovepladser. Desuden er der opvaskemaskine, ovn, kaffemaskine, parkering og trådløst internet.

Mod betaling er der adgang til sauna og boblebad.

Ribe Byferie - lejlighedshotel

Ribe Byferie er særdeles børnevenligt med legepladser, legerum og baner til boldspil (fodbold, basket, petanque).

Bemærk at du også får gratis “Ribepas” med rabat på mange af Ribes seværdigheder som f.eks. Ribes Vikinger og Vadehavscentret.

> BOOK LEJLIGHEDSHOTEL

Ønsker du alternativ indkvartering i Ribe, kan du evt. tjekke airbnb.dk, som giver et rigtig godt overblik over privat-til-privat udlejning.

Aktiviteter
Jeg har herunder forsøgt at strikke et program sammen for de 5 dage, som tilgodeser både børn og voksne på turen. Så du skal egentlig bare pakke bilen og ungerne og køre mod det sydlige Danmark.


Lørdag den 15. oktober
Når i har tjekket ind på Ribe Byferie kan i evt. starte med at gå en tur ned i byen, se jer lidt omkring og få en god frokost. Kig ind i den smukke Ribe Domkirke (også kaldet Vor Frue Kirke Maria), som blev påbegyndt i år 1110.

Kl. 17.00 har i mulighed for at opleve naturfænomenet sort sol. Hvis alt går vel, vil i kunne se 100 – 300.000 stære, som flyver i formation på himlen. I vil blive guidet på turen og få mere infomation om stæren, end i troede var muligt.

Turen arrangeres af Vadehavscentret.


Søndag den 16. oktober
Start dagen med en god gammeldags gang sælsafari på Mandø (cirka 20 km fra Ribe). I kører i hestevogn på sandet på Mandø og kommer helt tæt på op til 500 sæler. Under turen bliver der fortalt om øen, stormfloder, sælerne og meget mere.

Turen koster kr. 200 per voksen og kr. 100 per barn. Læs mere og bestil billetter på socialevent.dk.

Slut evt. dagen af med en tur i Ribe Svømmebad.


Mandag den 17. oktober
Mandag formiddag kl. 10.30 inviterer Esbjerg Hovedbibliotek på en god film, hvor både børn og voksne er inviteret. Der skal ikke mangle noget, så biblioteket giver gratis popcorn til hele familien.

Bestil billetter

Kl. 20.00 kan i komme på vægterrundgang i Ribe. I kan følge vægteren og høre hans sange og historier, mens han går rundt i byen.

Turen varer cirka 45 minutter og begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue. Det er en gratis fornøjelse.


Tirsdag den 18. oktober
Tirsdag står i vikingernes tegn med et besøg i Ribe VikingeCenter, som byder på ekstra mange spændende aktiviteter i efterårsferien.

Se med når bonden slagter dyr og husfruen tilberede mad til forådskammeret. Desuden er mange aktiviteter, som børnene selv kan prøve af og i kan opleve hestehandel og rideopvisning.

Hvis der er mere energi tilbage, kan i slutte dagen af i Esbjerg Badeland, som ligger cirka 35 km fra Ribe. Nyd det tropiske badeland, romerske bad med dampbad, saunaer, spa, koldtvandsbassin og wellness-behandlinger.


Onsdag den 19. oktober
Onsdag går turen igen til Mandø, hvor den står på østerssafari med dertilhørende champagne. I kører med hestevogn til østersbankerne, hvor i kan samle jeres egne østers. Senere sables champagnen og de friske østers grilles.

Bestil billetter på socialevent.dk.


Torsdag den 20. oktober
Slut ferien af med en hyggelig rundvisning på Vester Vedsted Vingård – Vingården ved Vadehavet. Rundvisningen starter i vinmarkerne med efterfølgende forevisning af vineriet og vinsmagning.

Besøget kan kombineres med vinsmagning, frokost eller kaffe og kage.

Tjek vvvingaard.dk for yderligere info.


Stemningsbilleder fra RibeBindingsværk i Ribe

Brostensbelagt gade i Ribe

 

Hyggelig gade i Ribe

Ribe

Bindingsværkshus i Ribe

Ribe Domkirke
Ribe Domkirke

Får på mark udenfor Ribe

Ribe

Runesten i Ribe
Runesten i Ribe
Ribes Vikinger
Ribes Vikinger