rejsetag

Dette indlæg er skrevet af rejsebureauet Horisont Rejser


Vietnam byder på et utal af oplevelser. Den bedste måde du kan se landet på, er gennem én af de mange spændende rundrejser til Vietnam.

Rundrejser til Vietnam

Rundrejser til Vietnam

Når du rejser til Vietnam, kan du opleve nogle af de kendte attraktioner, som Muséet for Krigens ofre, Genforeningspaladset eller Cu Chi tunnellerne. I denne spændende indlæg om rundrejser til Vietnam, vil vi dog præsentere dig for nogle andre seværdigheder, som er mindre kendte, men mindst lige så interessante. De kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til alle områder af Vietnam. Men her kommer i første omgang nogle rigtig spændende seværdigheder, som du ikke må gå glip af.

Nordvietnam


Mai Chau

Ønsker du at opleve østens ro og skønne natur, samtidig med at du ser det autentiske Vietnam, så er en tur til dalen Mai Chau helt sikkert ét af holdepunkterne.

Mai Chau dalen i Vietnam
Mai Chau dalen

I denne vidunderlige dal kan du se hyggelige landsbyer og de traditionelle styltehuse. Du kan også komme helt på vietnamesiske familier, som byder indenfor til et glas af den traditionelle risvin, som drikkes gennem lange bambusrør.

Duftens Pagoda

Denne pagoda (et andet ord for et fritstående tempel), er én af de allermest betydningsfulde i Vietnam, og mange vietnamesere valfarter hertil, hver år, i forbindelse med det kinesiske nytår, for at bede om et godt år. Pagodaen er bygget ind i et kæmpe limstensbjerg, og kan kun nås via båd, hvilket giver dig en skøn naturoplevelse, og mulighed for at se rismarker, fiskere og vietnamesere i deres daglige liv og gøren. Kort sagt, en meget autentisk oplevelse på din vietnamrundrejse.

Centralvietnam


My son

My son er et absolut must, hvis du går rundt med en indre Indiana Jones, og kan lide at lade fantasien få frit spil. Området består af et utal af templer, som blev bygget mellem det 4. og det 14. århundrede. Mange sammenligner det med Angkor Wat i Cambodia, selvom My Son trods alt må siges at være lillebroren i en direkte sammenligning.

My son templet - Vietnam
My son templet

My Son blev bombet af amerikanerne under Vietnamkrigen, hvor en del tårne blev sønderskudt, men der er stadig masser at opleve på denne store seværdighed, som også er på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

Hue

Byen Hue byder på to kæmpe attraktioner, som du bestemt skal besøge på din rejse til Vietnam. Den første er den såkaldte Forbudte lilla Kejserby, der som navnet antyder, sagtens kan sammenlignes med den Forbudte by i Beijing.

Det var her, at kejseren, dronningen, konkubiner og eunukker holdt til. Området ligger placeret inde i Den ydre Kongeby, som er omkranset af en mur på hele 10 kilometer.

Hue i Vietnam

Den anden virkeligt store attraktion i Hue er kejsergravene, som er overdådige, og virkeligt signalerer, at her er en kejser begravet. Gravene er nærmest at betegne som parker med søer og træer, og når kejseren døde, fulgte hele hans hof med, for at bo ved graven og passe på kejseren.

Sydvietnam


Cat tien nationalpark

Vil du opleve det ultimative dyreliv på din rejse rundt i Vietnam, så skal du sørge for at besøge Cat Tien Nationalpark.

Cat Tien Nationalpark i Vietnam
Cat Tien Nationalpark

På 10.000 hektar urskov kan du opleve tigre, bjørne, ulve, sortfodede aber, påfugle, hvidhalsede traner, fasaner, krokodiller og pantere. Du kan endvidere opleve træer på næsten 4 meter i diameter – og nogle op til 400 år gamle.

Badeferie

Badeferie er måske ikke det første, du tænker på, når du skal planlægge rundrejsen til Vietnam. Ikke desto mindre har Vietnam nogle fine badestrande, som du absolut bør tage med i din rejseplan. Og så er strandlivet også en god afveksling fra de mange historiske seværdigheder, som landet byder også på.

Strand i Da Nang - Vietnam
Strand i Da Nang

Vietnam kan tilbyde alt fra lækre resorts med private strande til mindre turistede strande ved små fiskerlejer. Alt efter dit feriebudget og humør kan du evt. også kombinere luksus med mindre steder, for at få en oplevelse af begge dele. Nogle af de oplagte muligheder for strandliv, finder du i Da Nang og Hoi An. Da Nang er stedet, hvis du gerne vil have de lækre resorts, mens Hoi An er en mindre by med cirka 4-5 kilometer til stranden.

Selvom der er lidt længere til stranden fra Hoi An, er der mange som, tilbringer flere dage i byen. Den er et godt udgangspunkt for oplevelser som motorcykelture, food tour, cykeltur eller sejltur på floden. Mulighederne for gode badestrande er mange, så snyd ikke dig selv for en god strandoplevelse på din ferie i Vietnam.

God rejse

Vi ønsker dig held og lykke med dine rundrejser til Vietnam og håber, at du kunne bruge dette indlæg som inspiration til mange store oplevelser. Hvis du vil vide mere om mulighederne for spændende rundrejser til Vietnam, bør du tale med Horisont Rejser, som du kan læse mere om her: http://horisontrejser.dk/vietnam.