rejsetag

Er du rejselysten og går og drømmer om at komme ud at rejse igen? Så læs med her og få tips til, hvordan du kan forberede sig, så din næste rejse bliver helt fantastisk!

Planlæg rejsen og få en god ferie

 

Tjek dit pas

Inden du rejser, er det en god ide at tjekke, om du har brug for at forny dit pas. Det tager nemlig 11-15 dage at få et pas, og en del lande kræver faktisk, at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder, efter at du forlader landet.

Tjek dit pas

Lav et budget

Det er en rigtig god at lave et budget for at sikre, at du ikke bruger flere penge, end du har. Her kan du med fordel undersøge, hvad andre har brugt på lignende rejser og eventuelt sætte lidt flere penge af end det, så du er på den sikre side, hvis der skulle komme nogle uforudsigelige udgifter. Hvis der er nogle seværdigheder eller aktiviteter, som du gerne vil prøve, er det også smart at vide på forhånd, hvad de koster, så de kan indgå i dit budget. Derudover er det en række andre forhold som transport, kost og logi, som er rigtig smart at vide den gennemsnitlige pris på. Det kan desuden være en god ide at købe transport og logi på forhånd, fordi man på den måde kan spare en del penge.

Lav et rejsebudget

Køb en rejseforsikring

En rejseforsikring dækker omkostninger på din rejse, hvis du bliver udsat for uforudsete hændelse, som du er forsikret mod. Det kan eksempelvis være, hvis du bliver syg, kommer til skade eller får stjålet dine ejendele. Der findes flere forskellige typer rejseforsikringer, mens de mest almindelige er års- og enkeltrejseforsikringer. De præcise vilkår for rejseforsikringen er forskellige, alt efter hvilket forsikringsselskab og hvilken dækning, som du benytter. Oftest kan du selv være med til at sammensætte vilkårene for din rejseforsikring, så den stemmer overens med din rejse.

Køb en rejseforsikring

Når du skal ud at rejse, vil du oftest enten vælge at købe en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring. Det du skal overveje er, hvor meget du regner med at rejse det næste års tid. Som navnet antyder, er enkeltrejseforsikringen gældende for én rejse. Enkeltrejseforsikringen købes altså for en rejse ad gangen og kan vælges fra en dags varighed. Denne rejseforsikring er ideel, hvis du skal på en meget lang rejse, eller hvis du kun skal på en enkelt rejse i år. Årsrejseforsikringen gælder derimod i 12 måneder og dækker over et ubegrænset antal rejser inden for forsikringens gyldighed. Dog dækker årsrejseforsikringen kun rejser, som varer op til 30 dage. Dermed er årsrejseforsikringen ideel til dig, som rejser flere gange om året, men ikke i lang tid ad gangen.