rejsetag

Hvis du holder øje med de forskellige rabatter, kan der være mange penge at spare for dig, når du skal på udveksling.

Rabat når du studerer i udlandet

 

Det er en kæmpe oplevelse som teenager at tage på udveksling. Du bor hos en familie, der bliver din nye ”anden” familie. Du får en masse nye venner, som du kan hygge dig med i din fritid, og du kommer til at lære et sprog rigtig godt – også selvom du ikke kunne et ord, inden du tog afsted.

Men det er ikke nogen hemmelighed, at det også koster nogle penge, når du skal på udveksling. Heldigvis har du mulighed for at få en række rabatter på opholdet, så det bliver nemmere for dine forældre at betale.

Udveksling koster penge

Vi har her samlet en liste over nogle af de rabatter, som I skal være opmærksomme på, at I kan få. Vi har taget udgangspunkt i de rabatter, som du kan få, hvis du rejser med organisationen IntoHighschool. De har stor erfaring med at sende unge afsted på udveksling i hele verden. Læs mere om dem her.

Sørg for at melde dig til i god tid

Hvis du gerne vil spare penge på dit udvekslingsophold, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at melde dig til i god tid. Melder du dig til inden 30. september året før, du skal af sted, kan du spare 2000 kroner.

Meld dig til sammen med venner og veninder

Vil nogle af dine venner og veninder også gerne på udveksling, kan I spare penge, hvis I melder jer til samtidig. I behøver ikke at skulle til det samme land for at få rabatten. Er I to, der melder jer til samtidig, får I hver 1500 kroner i rabat. Er I tre, der melder jer til samtidig, får I 2000 kroner i rabat hver.

Find din egen værtsfamilie i USA

Når du tager på udveksling, bor du hos en lokal familie. De bliver din base i løbet af det skoleår, som du er af sted. Når du tager til USA, har du mulighed for at få rabat, hvis du finder din egen værtsfamilie i landet. Det kan være, at du kender nogle, der bor derovre, som du kan bo hos. I det tilfælde kan du spare 2000 kroner.

Highschool i USA

Rejser du med organisationen IntoHighschool, kommer du på en Welcome Camp, når du først kommer til landet. Der er du sammen med en masse andre udvekslingsstuderende, hvor I kommer på sightseeing og bliver forberedt på jeres tid i et fremmed land. Hvis du har fundet din egen værtsfamilie, har du mulighed for at springe Welcome Campen over og spare yderligere 4000 kroner.

Få dine forældre til at blive værtsfamilie

Der er masser af unge, der gerne vil til Danmark for at opleve vores kultur og lære vores sprog. Hvis din familie gerne vil være værter for en udvekslingsstuderende, får I hele 10.000 kroner i rabat på dit ophold. Samtidig giver det jer en sjov oplevelse som familie, når I får et ”familiemedlem” fra et fremmed land.